Şahinbey Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi ile bu güne kadar 144.665 öğrenci ve vatandaşı ecdadıyla buluştururken, bu yıl ki seferlerle bu sayıyı 180.017 ye çıkaracak.  Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’de ecdadıyla buluşturulacak olan gençler için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Mesut Bozatlı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kurum müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlerimiz İçin Yatırımlar Yapıyoruz

Gençleri sevdiğini ve önemsediğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Çanakkale bizim için tarihi bir dönüm noktası ve Dünyada yazılmış en büyük destan. Mermilerin havada çarpıştığı; imkânla imanın savaştığı destansı bir savaştı. Düşmanda imkân vardı, Mehmetçikte iman. O büyük savaşta iman galip geldi. Çünkü inanmak bir şeyi başarmanın yarısıdır. Gençleri gerçekten çok seviyorum. Gençler hem bizim hem ülkemizin geleceği. Sizlere eğitim, kültür, sanat ve spor alanında ne kadar iyi imkân sunarsak ülkemiz o kadar hızlı büyür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençlere ayrı bir önem veriyor. Gençlerin seçme ve seçilme yaşını 18’e düşürdü ve gençler için önemli imkânlar sundu. Şahinbey’de göreve geldiğimde 683 bin nüfusumuz vardı. Şu anda 1.270.000 kişiye çıktı. Belediyeyi devraldığımız da 92 milyon bütçemiz varken 200 milyon borcumuz vardı. Şuanda belediyemizin hiç borcu yok ve bütçemizi arttırdık” diye konuştu.

Destansı Bir Mücadele

AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Mesut Bozatlı Cumhurbaşkanımızın gençleri önemsediğini ifade ederek, “Çanakkale zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı bir zaferdir. Çanakkale Zaferi’nin dünya savaş tarihinde başka bir örneği yoktur. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin tüm engelleri aşabileceğinin en büyük örneğidir. Nusret Mayın Gemileri, Seyit Onbaşılar ve kahraman askerlerimizin çetin mücadeleleriyle kazanılmış bir destandır. Bu gün baktığımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde TCG Anadolu, İHA-SİHA, MMU ve Hürjetimiz ülkemizin bağımsızlığı için gökyüzünde ve denizlerde. Milli Savunma anlamında yaptığımız her şey sahada. Şahinbey Gençliği Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu gibi bir başkanı olduğu için çok şanslı. Başkanımız gençlere kitaplar, bisikletler, spor ayakkabılar, tabletler ve daha birçok alanda hediyeler ve destekler veriyor. Çanakkale projesiyle gençlere ‘Bakın biz bundan 100 yıl önce böyle bir savaş yaşadık' diyerek gençleri ecdadıyla buluşturuyor. Sizler çalışın güçlenin ve bir şeyler üretin ve ülkemizi en güzel noktalara taşıyın “dedi.