Rıdvan Fadıloğlu’nun başkanlık ettiği mecliste, orta veya ağır hasarlı olan binalar için daha önce alınmış olan zemin artı 2 kat kararına, yüzde 20 emsal artışı getirildi.

En önemlisi de daha önce alınan karar sadece konutları kapsıyordu. Yeni kararla konutun yanısıra, ticari parselleri de kapsayacak.  Böylece altta dükkan olan binalarda zemin artı 2 kararına dahil edilmiş oldu. Bir diğer karar da artık dükkanlarda asma kat olmayacak.

Shitkamil

BELİRSİZLİK SONA ERDİ

Şehitkamil Belediye meclisi aldığı meclis kararları ile, vatandaşa ve devlete yük getirmeden yerinde dönüşümü gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Şehitkamil Belediye meclisinde geçtiğimiz Mayıs ayı toplantısında zemin artı 2 kat kararı alınmıştı.

Parsellerde konsol yapılmaması şartıyla, taban alan kat sayısı TAKS 0,45 olarak uygulanabilir kararının yanı sıra mevcut imar planı ve plan notları ile yürürlükte olan kat yüksekliklerine artı 2 kat ilave edilerek yapı ruhsatı alınabilir, bu parsellerde yeşil balkon kullanımı, blok boyu ve blok derinliğinde planlı alanlar imar yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır kararları meclisten geçmişti.

ORTA VE AĞIR HASARLI BİNALAR FAYDALANACAK

Daha önce alınan bu kararlara önceki gün yapılan meclis toplantısında, ek kararlar da eklendi. Buna göre, yüzde 20 emsal artışı getirildi. Bu kararla binaları orta hasarlı çıkan vatandaşlar, ya güçlendirme yapacak ya da binalarını yıktırıp zemin artı 2 kat için izin alıp yerinde dönüşüm imkanından faydalanacak.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI

TİCARİ ALANLARDA FAYDALANACAK

Daha önce alınan kararda zemin artı 2 kat kararı sadece konutları kapsıyordu. Yapılan son meclis toplantısında zemin artı 2 kat uygulaması konutların yanı sıra, ticaret artı konut olan parselleri de kapsayacak.

ASMA KAT OLMAYACAK

Meclis kararı bunlarla da sınırlı değil. Artık asma kat olmayacak. Yerinde dönüşüm yapılacak binalarda dükkanlarda asma kata izin verilmeyecek.

BÜYÜKŞEHİR’DE GÖRÜŞÜLECEK

Bu karar önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediye meclisine gelecek. Kararın buradan geçmesiyle vatandaşlar ruhsat aşamasına geçebilecek. 

Kaynak:Gaziantep27