"Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Duyuru" eki takvime göre, uzman öğretmenlik eğitimleri 17 Temmuz-08 Eylül tarihleri arasında, başöğretmenlik eğitimleri ise 17 Temmuz-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında, öğretmen/uzman öğretmen olarak görev yapanlardan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı’na başvuruda bulunanların şartları taşıyıp taşımadıkları, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan il değerlendirme komisyonlarınca değerlendirilecek.

MEB’e bağlı özel öğretim kurumlarında görev yapanlar için Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programına Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi (MEBBİS)/Özel Öğretim Kurumları Modülü/Özel Öğretim Personel/Kariyer Basamakları Başvuru İşlemleri üzerinden 30 Mayıs tarihinde başlayan başvurular, 9 Haziran’a kadar devam edecek.

MEB’e bağlı özel öğretim kurumlarında, öğretmen/uzman öğretmen olarak görev yapanlardan Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı’na başvuruda bulunanların başvuruları, Bakanlık Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün koordinesinde ilçe/il millî eğitim müdürlüklerince onaylanacak.

Mesleki Gelişim Çalışmalarının MEBBİS’e yüklenmesi

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarının Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Sistemi (MEBBİS) üzerinden 30 Mayıs tarihinde başlayan yüklenmesi işlemleri, 4 Ekim’e kadar devam edecek.

Sürece ilişkin bilgilendirmeye oygm.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.