İslamofobi'nin yükseldiği Avrupa'da Hz. Muhammed'e ve Kur'an-ı Kerim'e saldırılar her geçen gün artıyor. İsveç'te ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından skandalların ardı arkası kesilmedi. Hollanda'da Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı. Skandal eyleme tepki göstermek isteyen protestoculara Hollanda polisi çok sert müdahale etti.

TÜRK KALABALIK OLAYA MÜDAHİL OLDU

Hollanda'nın Arnhem kentinde skandal bir eyleme imza atıldı. Irkçı ve aşırı sağcı Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensveld, Gele Rijdersplein Meydanı'nda polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakyı. Wagensveld'e engel olmak isteyen çoğunluğu Türk kalabalık bir grupla polis arasında arbede yaşandı.

HOLLANDA POLİSİNDEN BÜYÜK ALÇAKLIK!

Hollanda polisinin protestoculara müdahalesi sert oldu. Polis, çok sayıda kişiyi yere yatırıp ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Çıkan olaylarda Wagensveld de başından yaralandı.

BU İLK ALÇAKLIĞI DEĞİL!

Daha öncede, "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)" adlı örgütün Hollandalı lideri Edwin Wagensveld, Den Haag şehrinde Kur'an-ı Kerim'i yırttı.