Gaziantep'te yarın Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yüzde 100 ihtimalle kar yağışı gösteriyor. Bu durum neticesinde ise hem öğrenci hem de veliler yarın okulların kar tatili olup olmayacağına dair haberler bekliyor.
Vali Kemal Çeber, bu uyarı karşısında sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kar, soru işareti ve gülücük emojisi ile dikkat çeken Çeber, “Sevgili öğrencilerim… Sevgili genç Şahinlerim… dedi. Bu paylaşım üzerine onlarca ‘tatil mi’ yorumu yapıldı.
METEOROLOJİ’DEN UYARI GELDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık yapılan uyarılarda Gaziantep’e yarın ve sonraki gün kar yağışının olması bekleniyor. Yarın kar yağışına kesin olarak bakılırken, bu gece itibariyle gün boyunca yoğun kar yağışı olacak. Yapılan uyarılarda 30 santim kar beklendiği bildirildi.
VALİ ÇEBER'DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ
Gaziantep Valisi Kemal Çeber tarafından herkesin merakla beklediği o açıklama sonunda geldi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber yarın yaşanacak kar yapışını dikkate alarak, eğitime ara verileceğini duyurdu.
Çeber tarafından yapılan açıklamada, " Sevgili öğrencilerim... Son günlerde, özellikle de bugün telefonum hiç susmadı. Yüz yüze görüştüğümde ve sosyal medyadan bana ilettiğiniz isteklerinizi değerlendirdik. Meteorolojiden aldığımız bilgiler, yaptığımız değerlendirmeler ve sizin temiz kalplerinizden bize ulaşan istekleri birleştirip, ilgili birimlerden yönetici amcalarınız ile birlikte yarın İl genelinde okulları tatil etmeye karar verdik. Eğitim kuşkusuz çok önemli; Ama sizler kar yağışı nedeniyle 2025 'in son günlerini karın tadını çıkararak geçirin.” Dedi.

İKİ GÜN SÜRECEK
Gaziantep’te meteorolojik değerlendirmelere göre bu gece itibarıyla iki gün sürecek yoğun kar yağışı bekleniyor. Kent genelinde 30 santimetreye kadar kar örtüsü oluşabileceği tahmin ediliyor.
Yetkililer, özellikle dar sokaklar ve mahalle aralarında yol üzerine yapılan hatalı parkların, kar temizleme araçlarının çalışmasını ciddi şekilde engellediğini vurguladı. Bu nedenle vatandaşlardan, araçlarını mümkün olduğunca yol üzerinden çekmeleri istendi.
Kar yağışı sırasında yanlış park edilen araçlar yüzünden sokaklara girilemediği, bunun da yolların kapanmasına ve ulaşımda aksamalara neden olduğu ifade edildi. Sokağının ya da yolunun kar nedeniyle kapalı kalmasını istemeyen sürücülere, araçlarını uygun alanlara park etmeleri çağrısı yapıldı.





