Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde cumhurbaşkanı adaylarının kesinleştiğini açıkladı. Seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan aday olacak.

imza-sureci-sona-erdi-ysk-baskani-yener-son-durumu-acikladi-1143316-5

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek istenenler için imza toplama süreci tamamlandı. YSK, 100 bin imza toplaması gereken 11 adayın topladığı imza sayısı hakkında son durumu paylaştı.

YSK Başkanı Yener "Cumhurbaşkanlığı seçimi için Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'ın adaylığı kesinleşti" dedi.

Kararın Resmi Gazete'de ilan edilmek üzere gönderildiğini duyuran Yener "Yarından itibaren süreç resmen başlamış bulunmaktadır" dedi.

YSK verilerine göre; toplamda 332 bin 139 seçmen ilçe Seçim kurullarına giderek oy verdi.

YSK'dan alınan bilgiye göre adayların süreç sonunda topladığı güncel imza sayıları şu şekilde:

Muharrem İnce: 114 bin 657

Sinan Oğan: 111 bin 502

Muhammed Ali Fatih Erbakan: 69 bin 255 (Cumhur İttifakı'na katılarak adaylıktan çekildi)

Doğu Perinçek: 27 bin 055

Yakup Türkal: 3 bin 137

Erkan Trükten: 2 bin 588

Tevfik Ahmet Özal: 1544

İrfan Uzun: 1263

Halil Murat Ünver: 538

Hilmi Özden: 478

Davut Turan: 122

GEÇİCİ ADAY LİSTESİ AÇIKLANACAK

YSK yarın geçici aday listesini açıklayacak. Gelen itirazlar sonucunda 31 Mart'ta kesin aday listesi duyurulmuş olacak. 31 Mart itibariyle propaganda süreci başlamış olacak.

1 Nisan'da Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerlerin belirlenmesi için YSK'da bir kura çekilişi olacak. 2 Nisan'da Muhtarlık bölgesi askı listeleri askıdan indirilecek. 8 Nisan'da ise ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri çekilen kura ile belirli olacak. 9 Nisan tarihinde milletvekili aday listeleri YSK'ya teslim edilecek ve bağımsız milletvekilleri için son başvuru alınacak. 15 Nisan'da milletvekili geçici aday listeleri, 19 Nisan'da ise kesin aday listeleri ilan edilmiş olacak.