GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım, yayımladıkları mesajda 19 Mayıs tarihinin Türk milleti için bir milat olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 104 yıl önce Samsun’a attığı adımın Türk tarihini yeniden yazdığını belirtti.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden bütün Türk kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd eden GTO Başkanları açıklamalarına şöyle devam etti:

“19 Mayıs 1919 tarihi Türk milleti için hayati bir öneme sahiptir. 104 yıl önce bu tarihte büyük Türk milletinin kaderi Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde değişmiştir. Bağımsızlığı elinden alınmaya çalışılan asil milletimizin Kurtuluş meşalesinin ateşi bugün yakılmıştır. 19 Mayıs, gözlerini topraklarımıza diken işgalcilerin yurdumuzdan defedilmesinin yolunu açan birlik ve beraberliğin, kenetlenmenin, azim ve iradenin oluştuğu bir uyanış günüdür.

Türk milleti tarihin hiçbir noktasında esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir ve etmeyecektir de… 19 Mayıs bunun en güzel örneğidir. Nice zorluklar ve imkânsızlıklar içinde Ata’mızın Samsun’a attığı bu özgürlük adımı Türk tarihinin belki de en önemli adımıdır. Tüm dünyaya Türk’ün bağımsızlık haykırışıdır. 19 Mayıs’ta Samsun’a bu tarihi adımı atan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Kurtuluş mücadelemizin emsalsiz kahramanlarına büyük bir minnet borçluyuz.

Gaziantep Ticaret Odası ailesi olarak biz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ veciz ifadeleriyle bahsettiği gençlerimizle birlikte yürüyecek, atalarımızın paha biçilmez mirası bu toprakları, güzel Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. 104 yıl önce atılan adımın yılmaz ve yorulmaz takipçisi olacağız.

GTO olarak, varlığımızın en mukaddes temeli olan Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyetinin ebedi bekçisi olacağız. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından 19 Mayıs 1919 gününün 104’üncü yıl dönümünü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla, gururla kutluyoruz.”