REFORM HABER- “15 Temmuz 2016 kalkışma saatinde verdiğimiz mesajı yineleyelim; Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz. Ne FETÖ’cülere nede darbecilere Türkiye’yi teslim etmeyeceğiz.” diyerek o günkü yaptığı iradeyi tekrarlayan Milletvekili Uzer, “Aynı inanç ve kararlılıkla aynı yerde durarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıldönümünü milletçe birlik, beraberlik ve gururla kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyleyen Milletvekili Uzer, "15 Temmuz 2016'da TSK içerisinde yuvalanmış hain FETÖ yapılanmasına mensup bir avuç cuntacı, milletin iradesiyle göreve gelen devlet yönetimine eşi benzeri görülmemiş bir darbe girişiminde bulundu. O gece gözü dönmüş FETÖ hainleri, milletin silahını millete yönelterek 251 vatandaşımızı şehit etti, yüzlerce vatandaşımız ise gazi oldu" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir lider olmasının büyük rol oynadığını belirten Uzer, "Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile birlikte halkımız da demokrasiye sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız milleti ile beraber meydanlara indi ve milli duruş sergilendi. Hain darbe girişimi bozguna uğratıldı" ifadelerini
kullandı.
Uzer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen 15 Temmuz’un yıldönümü vesilesiyle şehitlerimize yüce rabbimizden rahmet, gazilerimize şifalar diliyor ve hepsini şükranla anıyorum."