Yaklaşık 3 metre uzunluğunda olan yılanlarla ilgili ihbarların artması üzerine EKODOSD derneği bir çalışma başlattı. Çalışmada, dernek başkanı Bahattin Sürücü ve beraberindeki uzman ekip, dün yılanların son görüldüğü Alacamescit Mahallesi ne giderek saha incelemesi yaptı. Yapılan araştırmada yılanların Latince adı Dlichophis Jugularis olan zehirsiz bir türe ait olduğu belirlendi.

Kuşadası’nın değişik semtlerinde son günlerde görülen siyah renkli yılanlar bölge ulusu arasında kaygıya yol açtı. Takribî 3 metre uzunluğunda olan yılanlarla alakalı ihbarların çoğalması üzerine EKODOSD derneği bir çalışma başlattı. Çalışmada, dernek başkanı Bahattin Sürücü ve birlikteki uzman takım, dün yılanların son görüldüğü Alacamescit Semti’ne giderek saha tahlili yaptı. Yapılan araştırmada yılanların Latince ismi ’Dlichophis Jugularis olan zehirsiz bir cinse ait olduğu tanımlandı.

KESİNLİKLE ÖLDÜRMEYİN’

Yılanların kış uykusundan uyanma süresinin, koronavirüs salgını sebebiyle bütün kapanma yarıyılına denk geldiğini belirten Bahattin Sürücü, "Kuşadası’nda görülen zehirli olmayan kara yılanların tutumları sıradan. Baharın gelmesiyle beraber kış uykusundan uyandıkları için kendilerini göstermeye başladılar. Yılanları görenlerin soğukkanlı kalması ve onları rahatsız etmemeleri çok ehemmiyetli. Zehirsiz oldukları için insanlara hasar vermeleri olası değil. Bu sebeple netlikle öldürmeyin. Doğayı bütüncül olarak gözetmek ve yaban yaşamı için hayvanlara yer vazgeçmek zorundayız. Pandemi gösterdi ki natürel hayata müdahale edildiğinde bunun en büyük hasarını insanlık sürüklüyor" diye konuştu.