Gaziantep FK, Süper Lig’de yeni sezon perdesini son üç sezonun şampiyonu Galatasaray karşısında açtı.

Temennimiz elbette Gazi Şehrin maçtan 3 puanla ayrılması yönündeydi. Lakin işler beklenildiği gibi olmadı ve kırmızı-siyahlılar sezonu 3-0’lık Galatasaray mağlubiyeti ile açtı.

Maça istekli başlayan taraf Gaziantep FK olmasına rağmen, Galatasaray ilk yarıda durumu ikisi penaltıdan olmak üzere 3-0’a getirerek maçın skorunu belirledi.

Zeminin kötülüğü nedeniyle Salem Mbakata’nın ciddi bir sakatlık yaşayıp sezonu kapatması, ikinci yarıda genç kaleci Burak Bozan’ın gördüğü kırmızı kart, mağlubiyetin üzerine tuz biber oldu. Oyuncuların morali kadar teknik heyetin planları da bu gelişmelerle sekteye uğradı.

Bu maçta Teknik Direktör İsmet Taşdemir ve yeni transferler; stoper Abena, orta saha Bacuna, sol bek Kevin Rodrigues ve oyuna sonradan dahil olan Enver Kulasin, Gaziantep FK formasıyla ilk resmi maçlarına çıktılar. Dolayısıyla bu maç, takım adına bir “ilkler” gecesiydi.

Gaziantep FK için ilkler maçı olsa da bir kıstas maçı değildi Galatasaray sınavı. Ligde son 3 sezonda 100 küsür maçta sadece 7 mağlubiyeti olan Galatasaray ile Gaziantep FK arasında gözle görülür kadro farkı var.
Bunun yanında bir de zemin, sıcak hava, sezonun ilk maçı olması gibi etkenleri de göz önünde bulundurunca “İlk elin günahı olmaz” demek pek de yanlış olmaz.

Sırada Konyaspor maçı var…

Konyaspor, Eyüpspor’u 4-1 yenerek Süper Lig’in ilk haftasını zirvede kapattı. Skor, gözünüzü korkutmasın. Ancak ciddi önlemler almak gerekiyor Konya deplasmanında. Yeşil-beyazlılar Eyüpspor karşısında 4 golün 3’ünü kafa golüyle buldu. Konyaspor geçen sezon da penaltılar haricinde duran toplardan 14 gol bularak bu alanda başarı yakalamıştı.

Recep Uçar’ın takımı belli ki duran topları seviyor ve bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Bu da demek oluyor ki, Gaziantep FK teknik heyeti özellikle duran toplar konusunda ekstra tedbirler almak zorunda. İsmet Hoca’nın bu istatistikleri görüp analiz etmemesi mümkün değil. Umarız sahaya da bu çalışma yansır.

İlk haftalarda kadroda zorunlu değişiklikler olabilir doğal olarak. Transfer gelen giden derken kadro değişkenlik gösteriyor.
İsmet Taşdemir’den bir diğer beklentim ise ideal 11’i mümkün olan kısa sürede belirlemesi. Geçen sezondan gelen bir omurgası olan Gaziantep FK’nın takviyeleri boşluklara eklemesi gerekiyor.

Konyaspor karşısında alınacak 3 puan, hem takımın moralini tazeler hem de sezona dair umutları artırır. Çünkü fikstürün daha da zorlaşacağı haftalara girilmeden alınacak olan her puan, sezon sonunda büyük önem taşıyacak. Gaziantep FK’nın bu maçı bir çıkış noktası olarak görmesi gerekiyor.

Gaziantep FK, Konyaspor karşısında sezona yeniden başlayarak Galatasaray maçını telafi etmeli. Kırmızı-siyahlılara bu maçta galibiyeti kararlılık, disiplin ve oyun planı getirir…