CHP’li bir çok isim, İyi Parti'nin Gaziantep milletvekili adayları ve teşkilatın sahada çalışmamasından dert yanıyor.

 İyi Parti’deki kriz nedeniyle, kalabalık toplayama endişesi, Meral Akşener’in Kalealtı Meydanı’nda yapacağı miting yerine Balıklı Meydanı’nda esnaf ile buluşma programı eklendi. Meral Akşener, Gaziantep programına saatler kala kente gelmekten vazgeçti ve sıkıntıyı gün yüzüne çıkardı. 

14 Mayıs Seçimlerine 5 gün kala Gaziantep'te  heyecan zirvede. Kent genelinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyesi siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gaziantep Mitingi büyük heyecan yaratmıştı. Uzun bir süredir Gaziantep’e gelmeyen Akşener’in bu ziyaretinin büyük kayıplar yaşayan İYİ Parti Gaziantep Teşkilatına ve Millet İttifakı birleşenlerine moral olması bekleniyordu.

ŞOK KARAR!

14 Mayıs Seçimlerine öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gaziantep’te olacaktı. İlk olarak Çakmak Mahallesi’nde bulunan Tur Otobüsleri Alanında vatandaşlarla mitingde bir araya geleceği duyurulan Genel Başkan Akşener’in programı, ziyarete bir gün kala Genel Merkez kararıyla değiştirildi.

İYİ Parti’nin 15 bin kişilik Miting Alanı yerine Balıklı Meydanı tercihi, Gaziantep’te büyük sıçrama yapan Millet İttifakında çatlak olarak değerlendirliyor. Akşener, Balıklı Meydanı’nda esnaf ile buluşacak ve seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenecekti. Ancak, son anda Meral Akşener'in Gaziantep programı tamamen iptal edildi. İptal ile ilgili açıklama yapılmadı.

ALAN DOLDURULAMAZ KORKUSU!

İyi Parti Genel Merkezinin bu hamlesinin Gaziantep'te önemli oranda güç kaybı yaşayan ve liste krizinin etkisi ile aldığı iddia edildi. Bir iddiaya göre ise 15 bin kişilik alanın doldurulamaması endişesiyle böyle bir hamle yapıldığı yönünde oldu. 

AKŞENER MİTİNGİ MORAL OLACAKTI AMA…

İYİ Parti Genel Merkezinin bu kararı Millet İttifakı bileşeni partilerde de şok etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Gaziantep Mitingi ile güç kazanan Millet İttifakı, Akşener’in mitingi ile seçimlere moralle girmenin hesapları yapılıyordu. İYİ Parti Genel Merkezinin bu hamlesi, Millet İttifakı’nda İYİ Parti’nin neden olduğu çatlağın daha da büyümesine neden oldu.

CHP’DE BÜYÜK RAHATSIZLIK

Gaziantep’te her geçen gün eriyen İyi Parti oylarının yanı sıra, adayların da sahada gözükmemesi, CHP’de tepkiye neden oldu. Seçim startının verildiği günden bu yana, kendi içlerindeki kavgayı bırakarak 89 ruhuyla Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı’na taşımaya çalışan CHP tabanı, İyi Parti’li adayların çalışmamasından dert yanıyorlar. CHP’nin önde gelen isimleri, “Bizler kendi içimizdeki kırgınlıkları, küskünlükleri unuttuk, tek hedefimiz 14 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılmak. Ancak, biz sahada bu kadar yoğu çaba harcarken, ittifakın diğer büyük ortağı İyi Parti’nin, hem kendileri, hem de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için çalışmamalarını kabul etmek mümkün değil” şeklinde görüş belirttiler.

img-5332-1683572323

BU İLK KRİZ DEĞİL

Kurulduğu ilk günden bu yana Gaziantep’te bir türlü istenen başarıyı yakalamayan, yönetim krizleri ile gündeme gelen İYİ Parti’de, geçtiğimiz aylarda yapılan İl Kongresi yeni bir krizin fitilini ateşlemiş, Genel Merkezin tek listeli seçim kararı, parti tabanından gelen tepkiyle uygulanmamıştı. Tabanın desteklediği aday Mehmet Başaran seçimleri kazanırken, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Gaziantep Havalimanında 2 saat beklemesine rağmen İl Kongresine uğramamıştı.

1160x650-iyi-partide-kufurbaz-ve-borsa-spekulatoru-mehmet-mustafa-gurban-1-siradan-milletvekili-adayi-1681106596028

LİSTE KRİZİ İLE YARA ALDI!

İl kongresinin ardından Aday Belirleme sürecinde ise bambaşka bir kriz yaşanmıştı. Genel Merkez tarafından 28.dönem Milletvekili Aday Listesine birinci sıradan yerleştirilen Mehmet Mustafa Gürban, parti içerisinde yeni bir krizin fitilini ateşlemişti. Hem hakkındaki devam eden soruşturma, hem de sosyal medya mesajları nedeniyle büyük tepki çeken Gürban’ın adaylığın, parti teşkilatının ve tabandaki önemli isimleri partiden koparma noktasına gelmişti. Bir çok isim, yaptıkları açıklamalarla Gürban için çalışmayacağını açıklarken, ardı ardına istifalar yaşanmıştı.

Seçimlere 5 gün kala halen devam eden krizin, İYİ Parti’ye Gaziantep’te ciddi manada güç kaybettirdiği, ülke genelindeki rüzgarın Gaziantep’e uğramadığının da göstergesi oldu. 

iyi-parti-de-1-sira-krizi-kufurlu-paylasimlari-dikkat-cekti-3

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yarın Gaziantep'e yapacağı esnaf ziyareti programını etkinliğe 24 saat kala iptal etmesinin yankıları sürüyor. 

 İYİ Parti genel merkezine yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre İYİ Parti’de Akşener’in Gaziantep’e gelmekten son anda vazgeçmesinin artçı sarsıntıları gece boyunca sürdü.

Akşener’in şok kararının ardından Gaziantep il teşkilatı gece boyunca genel merkez yöneticileri nezdinde girişimlerde bulunarak Akşener’i bu kararından vazgeçirmeye çalıştığı ancak genel merkez yöneticilerinden olumsuz yanıt aldıkları öğrenildi.

Akşener’in Gaziantep ziyaretini yeniden programa aldırmak için sarf ettikleri ısrarlı çabalardan sonuç alamayan il teşkilatında 14 Mayıs öncesi topluca istifa edilmesi gündeme geldi.