Online terapinin, deneyimi modern çağa taşıyan önemli faydaları ile yüz yüze terapiden daha etkili olmasa da en az onun kadar etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bazı danışanlar geleneksel terapinin dışına çıkmak istemezler, nedeni ise aslında henüz online terapinin sunduğu özgürlüğü deneyimlememiş olmalarıdır.


KENDİNİZİ RAHAT HİSSEDECEĞİNİZ ŞEKİLDE İLETİŞİM KURUN


Geleneksel terapi yöntemi psikoterapinin 1800’lerin sonundaki başlangıcından bu yana nispeten değişmeden kalmıştır. Bir yere varıyorsunuz, kanepede oturuyorsunuz ve terapistinizle zorluklarınız hakkında konuşuyorsunuz. Daha sonra ayrılıyorsunuz ve bir veya iki hafta sonra birbirinizi görüyorsunuz. Yani terapi hep aynı zaman, aynı yerde yapılıyor.


Online terapi, iletişim kurmanın yeni yollarını açar ve evinizin veya ofisinizin konforunu bırakmanızı gerektirmez. Terapistinizle pijamalarınızla bir seans yapmak istiyorsanız – bir bardak dondurma yerken – işte bu tamamen sizin seçiminiz!


Online Terapide İletişim Kurmanın Farklı Yolları


Metne dayalı terapi, size gün veya hafta boyunca terapötik tartışmalarınızı yapma özgürlüğü verir. Geleneksel oturumlar arasında bir şey ortaya çıktığında yaptığınız gibi, sınır yok ve bir sorunu çözebilmek için seans odasını beklemeye yok. Trafik sorunu yok. Terapistiniz online terapi ile her zaman hızlı yanıt verir ve doğrudan konuya girmenizi sağlar.


Aslında, Sosyal olarak endişeli olanlar için, kaygı uyandıran yüz yüze konuşmalarla karşılaşmadığınız için bu size bir fayda sağlayabilir.
Görüntü yerine yalnızca ses tercihinizse, terapistinizle asenkron sesli mesaj alışverişi yapabilirsiniz. O anda hava almanız gerekiyorsa veya göğsünüze binen ağırlıktan kurtulmak için aceleniz varsa, bu harika bir seçenektir.


Görüntülü görüşme ya da sesli mesajlaşma, uzun bir seans planlamak zorunda kalmadan bir terapistin sesini duyma rahatlığını sağlar.
Bir terapistin tepkisini görme ve vücut dilinize tepki vermesini deneyimlemek isteyenler için görüntülü görüşme seansları mükemmel bir seçenektir.


Sizin Terapiniz, Sizin Koşullarınız


Geçmişte insanlar haftalık olarak bir terapisti ziyaret etmekle ilgili planlar yapmak zorunda kaldılar. Bu, konumunuza bağlı olarak her yönde bir saatten daha uzun sürebilen terapistin ofisine gidip gelmeyi kapsıyordu. Genellikle bu, danışanın değil, terapistin programına en uygun zamanda gerçekleşirdi. Telaşlı, dengesiz hayatları olanlar için, geleneksel bir terapi seansı planlamak zorlayıcı olabilir – özellikle çocuklarını bakım verene bırakmak zorunda olanlar ve bununla ilişkili finansal ve zaman maliyetlerine katlanmak zorunda olanlar için. Sonuç olarak, terapiden en fazla fayda sağlayabilecek olanlar bu seçeneği asla keşfedemezler.


Online Terapi İhtiyaçlarınıza Özeldir


Doğru terapist ile eşleşme, terapinizin başarısı için çok önemlidir.


Bir birey olarak karşılaştığınız zorluklar, zihinsel sağlığınızın ötesine ve yaşam tarzınıza veya kariyerinize kadar uzanır. Suadiye Psikolojik Danışmanlık ve Aile Terapileri Merkezi’nde hizmet veren terapistlerimiz, birçok zihinsel sağlık teşhisi ve yaşam senaryosunda sizlere çözümler sağlama konusunda oldukça deneyimlidir.  Online terapinin sizin için uygun olup olmadığı konusunda kararsızsanız, bu olumlu faydaları göz önünde bulundurmanızı ve gerektiğinde Piha Psikoloji sayfamızdan yardım almanızı öneririm