REFORM HABER - Halk TV'deki depremzedeler adına düzenlenen 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına Sedat Peker'in farklı bir isimle katılıp bağış yaptığı öne sürüldü.

Bu iddianın gerekçesi ise adına bağış yapılan kişilerin Mila ve Lina, yani Sedat Peker'in kızlarının ismi olmasıydı.

Savaş Ateş ismiyle programa katılarak, Lina ve Mila adına 50 milyon TL bağış yapan kişinin Sedat Peker olduğu iddia edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bağış toplanan 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası Halk TV'de yayınlandı. 

Programa pek çok siyasi ve ünlü isim bağlanarak bağışta bulunurken geceye damgasını vuran ise "Sedat Peker" iddiası oldu.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunduğu bilinen Sedat Peker'in, kampanyaya Savaş Ateş ismiyle 50 milyon TL bağışladığı öne sürüldü.

'KIBRIS'TAN BAĞLANIYORUM, KIZLARIM LİNA VE MİNA ADINA BAĞIŞLIYORUM'

Kendisini iş insanı Savaş Ateş olarak tanıtan ve KKTC'den bağlandığını söyleyen bir kişi, kampanyaya 50 milyon TL bağışladı. Şahıs, Yunanistan'da aile şirketlerinin olduğunu ifade ederek "Bu bağışı kızlarım Lina ve Mina adına yapıyorum" dedi.

Savaş Ateş isminde tanınan bir iş insanının bulunmaması ve şahsın söylediği isimlerin Sedat Peker'in kızlarının ismiyle aynı olması büyük dikkat çekti ve söz konusu bağışın Sedat Peker tarafından yapıldığı öne sürüldü.

SİNAN ATEŞ'İ Mİ HATIRLATTI?

Diğer yandan Peker'in, AKP iktidarına açtığı "savaşı" ifade etmesi ve Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'i hatırlatması amacıyla söz konusu ismi "Savaş Ateş" olarak belirlediği iddia edildi.

Bu iddia kısa sürede sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.