Sivas’ta gece yarısı yaşanan vahşi cinayet, şehirde büyük infial yarattı. Biri 22, diğeri 16 yaşında olan iki kardeş, evlerinde anneleri tarafından boğazları kesilmiş halde ölü bulundu. Cinayetin ardından güvenlik kameralarına yansıyan kar maskeli bir şahıs, olayın baş şüphelisi olarak aranıyor.
Olay Yeri: Kılavuz Mahallesi'nde Korkunç Gece
Olay, Sivas’ın Kılavuz Mahallesi 44. Sokak’taki İdil Apartmanı’nda meydana geldi. Gece yarısından sonra eve dönen anne, çocukları Umutcan Şimşek (22) ve Melisa Şimşek’i (16) kanlar içinde yerde yatarken buldu. Gençlerin boğazlarının kesilerek öldürüldüğü belirlendi. Melisa Şimşek’in ayrıca ellerinin bağlandığı tespit edildi.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, iki kardeşin hayatını kaybettiğini belirledi. Apartman ve çevresi kısa sürede polis ekipleri tarafından güvenlik çemberine alındı.
KAR MASKELİ ŞÜPHELİ KAMERADA
Polis, cinayetin ardından çevredeki onlarca güvenlik kamerasını inceledi. Görüntülerde, olay saatine yakın apartman çevresinde dolaşan kar maskeli bir kişi tespit edildi. Bu kişinin kimliği henüz belirlenemezken, polis şüphelinin izini sürüyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın aydınlatılması için çok yönlü soruşturma başlattı. Apartmandaki daire sakinleri ve çevre esnafın da ifadeleri alınmaya başlandı. Ayrıca, kapı ve pencerelerde zorlanma izi olmaması, katilin gençleri tanıdığı ve evin içine rahatça girdiği şüphesini güçlendirdi.
MAHALLE ŞOKTA: “SES BİLE DUYMADIK”
Olayın yaşandığı sokakta yaşayan vatandaşlar büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Mahalle sakinlerinden biri, “Gece hiçbir ses duymadık. Sabah polisler geldiğinde ne olduğunu anladık. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.
OTOPSİ SÜRÜYOR, CENAZELER DEFNEDİLECEK
Umutcan ve Melisa Şimşek’in cenazeleri otopsi yapılmak üzere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazelerin toprağa verilmesi bekleniyor. Aile ise sinir krizi geçirdi, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, olayın aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor. Maskeli şüphelinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için kent genelinde geniş çaplı araştırma başlatıldı.
Cani Saldırgan(lar) Kim? Soruşturma Tüm Hızıyla Sürüyor
Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı. Evde detaylı kriminal inceleme yapılırken, cinayetin işlendiği saat ve muhtemel şüpheliler üzerinde yoğunlaşıldı. Olay yeri güvenlik şeridiyle çevrilirken, apartman sakinleri ve çevredeki vatandaşların da ifadeleri alınmaya başlandı.
Olay yerinde sinir krizi geçiren acılı anneye sağlık ekipleri tarafından müdahale edilirken, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. İki kardeşin neden ve kim tarafından böylesine vahşi bir şekilde öldürüldüğü henüz netlik kazanmazken, soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.
Sakinliğiyle bilinen Sivas’ta meydana gelen bu çifte cinayet, kentte büyük bir infial yarattı. Cinayetin işlendiği apartmanda yaşayan vatandaşlar ise korku içinde olduklarını ve fail ya da faillerin yakalanmasını bekliyor.
Henüz yetkililer tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, kamuoyu yaşanan bu korkunç olayın aydınlatılmasını bekliyor.
Umutcan ve Melisa Şimşek’in cenazelerinin otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.