“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiği, özgürlüğün ve bağımsızlığın en güçlü şekilde temsil edildiği büyük bir günü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Gaziantep'in son bir aylık asayiş bilançosu Gaziantep'in son bir aylık asayiş bilançosu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı bayram, sadece bir tatil günü değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğine dair umut dolu bir mesajdır. Bugün, çocuklarımızın; özgüvenleri, merakları ve yetenekleriyle parladığı bir gün. Çocuklarımızın neşesi, enerjisi ve coşkusu, bize yarının ne kadar aydınlık olabileceğinin en büyük göstergesidir.

Çocuklarımızın 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşamaları için Şehitkamil Belediyesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerinin yanı sıra doğa sporları, yüzme, basketbol, futbol ve mangala branşlarında organizasyonlar düzenledik. Çocuklarımıza özel; resim sergisi, konser ve tiyatro etkinlikleri planladık. Tüm kırsal mahallelerimizdeki çocuklarımıza yönelik olarak; sandalye kapmaca, top taşıma, çuval yarışı, halat çekme, yüz boyama, bubble show, sosis balon katlama, parmak boyama, pamuk şeker, popcorn, palyaço, animatör ve Elsa/Pamuk Prenses gibi aktiviteler düzenliyoruz.

Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla kutlarken, tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Her bir çocuğumuz, geleceğimizin inşasında önemli birer yapı taşıdır. Geleceğe güvenle bakacağımız bir Türkiye için çocuklarımızın her birine sonsuz sevgi ve destekle yaklaşmaya devam edeceğiz.

Vatanı için canını feda etmiş şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bugün özgürce yaşayabiliyoruz ve ülkemizin bağımsızlığına sahip çıkabiliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki mücadelede hayatlarını kaybeden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sonsuz minnettarlık duyuyor, onların ailelerine ve sevdiklerine de sabır ve güç diliyorum. Allah, şehitlerimizin ruhlarını cennette yüksek makamlarına ulaştırsın, gazilerimize de sağlık ve huzur versin. Ruhları şad olsun!”