Genel olarak öfke doyurulnamış isteklere isteklere, ancak öğleden önce ve karşılanmayan beklentilere verilen duygusal tepkidir diğer duygular gibi son derece doğal, evrensel ve sağlıklı olarak ifadeyle ve kişiyle düzeltilici olabilen bir duygudur.

Çocuklar öfkelerini bir yetişkin gibi ifade edemeyebilir. Bu öfke çoğu zaman birikerek yeni bir duygusal kaosa neden olabilir.Daha önce duyguların çocuklar için çok soyut olduğunu ifade etmiştim. Hatta dilimde tüy bitmişti. Çocuklarınızın ifade yönetimi bir yetişkinden farklıdır onlar somut olarak algılamak isterler

Bu nedenle size daha çok açık havada yapmanızı önerdiğim bir etkinlikten bahsedeceğim bu etkinlik sayesinde çocuklar içinde biriken öfkenin kendisine nasıl verdiğini kanıtlarla anlamış olacak..

İhtiyacınız olan

-Şeffaf bir şişe veya saklama kabı

-Bir adet soda

-Bir adet kabartma tozu

Bütün bu malzemeleri yanınıza alıp çocuğunuza öfkeden ve öfkenin içinde birikirse nasıl bir patlma yaşayabileceği anlatıldıktan sonra haydi gel sana göstereyim, hatta birlikte yapalım diyerek etkinliğe geçiyoruz.

Şeffaf kabınızın içine bir şişe sodayı ve kabartma tozunu döküp kapağını kapatıyoruz ve bu maddelerin etkisiyle şişe dolup taşıyor ve patlıyor. İşte öfkemizde içimizde kalır ve dışarıya çıkmazsa tıpkı bu şişe gibi patlayıp bize zarar verebilir diyerek mümkün olduğunca anlayabileceği kelimelerle açıklamaya çalışmanız yeterli olacaktır.

Bu etkinliği dikkatli olmak koşuluyla öğretmenler, çocuk psikologları ve anne babalar gönül rahatlığıyla kullanabilirler.