T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve German Sparkassenstiftung for International Cooperation (Sparkassenstiftung) arasında imzalanan iş birliği protokolleri kapsamında hayata geçirilen ‘İş Oyunları Eğitimleri’ Kasım ayı boyunca Sparkassenstiftung uzman eğitmenleri tarafından Gaziantep’teki 80 öğretmene 4 farklı grupta verilecek.

Finansal ve iş okuryazarlığı eğitimlerini yenilikçi bir yöntem olan ‘Oyun Temelli Eğitim’ metodu ile anlatan Sparkassenstiftung Türkiye, yıl sonuna kadar beş farklı ilden eğitimlere katılan 280 öğretmenin bir sene içerisinde en az 5000 öğrenciye ulaşarak, öğrencilerin finansal ve iş okuryazarlık oranlarını artırmasını hedefliyor.

Gaziantep’teki Bilişim Laboratuvarı ve Hibrit Kütüphanelerle Bilgiye Erişim Artıyor

İş Oyunları Eğitmen Eğitimleri devam ederken, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Necip Kafadar  ve Sparkassenstiftung Türkiye Temsilcisi Hande Demirtola Meydan genç girişimcileri okullarında ziyaret ederek ve 2022 senesi Ocak ayında faaliyete geçecek olan hibrit kütüphanelerin durumunu yerinde inceledi.

Ülgan Konukoğlu, Kanuni Sultan Süleyman ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yapılan ziyaretler sırasında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necip Kafadar finansal ve iş okuryazarlığının mesleki eğitimdeki önemini vurguladı. Sparkassenstiftung Türkiye Temsilcisi Hande Demirtola Meydan ise MEB ile yaptıkları iş birliği protokolü kapsamında Gaziantep’teki  pilot okullarda kurulacak hibrit kütüphaneler ve halk eğitimi merkezlerindeki bilişim laboratuvarları ile bilgiye erişimin kolaylaşmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen "Türkiye’deki Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Finansal Katılımı" Projesi kapsamında toplam 24 okulda ve 5 Halk Eğitimi Merkezinde kurulacak hibrit kütüphane ve bilişim laboratuarları ile öğrencilerin; kitap, taşınabilir bilgisayar, tablet gibi materyallerle öğrenirken eğlenmesi ve okul içinde ve dışında eğitim alabilmesi amaçlanıyor.