Yeniden Fenerbahçe Başkanı seçilmesi beklenen Ali Koç’un oluşturacağı iddialı kadro ve kariyerini kanıtlamış dünyaca ünlü hoca ile önümüzdeki sezon taraftara şampiyonluk coşkusunu yaşatması kaçınılmaz hale geldi.

Karşıtları şampiyonluk kutlaması yaparken, Fenerbahçe’nin uzaktan onları izlemesi camiaya artık koymaya başladı. 2014-2015 sezonundan bu yana şampiyonluğa hasret 12. Adam ne yazık ki son sezonda da boynu bükük kaldı. Yaz ve kış transfer döneminde takıma katılan önemli oyunculara karşın, beklenen başarı yine gelmedi.

2018 yılında milyonlarca taraftar ve kongre üyelerinin büyük desteğini arkasına alarak efsane başkan Aziz Yıldırım karşında başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, 3 yıllık süreçte 7 sezondur şampiyonluk göremeyen tribün emekçilerini sevindiremedi. 3 yılda toplam 52 oyuncu transfer edilmesi, çeşitli hocalarla çalışılmasına karşın, isabetsiz futbolcu tercihi, Erol Bulut’a uzun süre dayanılması, ısrarla nitelikli golcünün alınmayışından ötürü taraftar yine kahroldu.

Erol Bulut, önceden çalıştırdığı takımlarda başarılı olan genç bir teknik direktör. Ancak, hemen şampiyonluk bekleyen Fenerbahçe’nin başına getirilmesi çok erken karardı. Alanyaspor ve Malatyaspor ile Fenerbahçe arasında dağlar kadar fark olduğu dikkate alınmadı. Oysa, Fenerbahçe’nin teknik direktörü olabilmesi için daha çok pişmesi, deneyim kazanması gerekiyordu. Nitekim, Erol Hoca’nın deneyimsizliği, otorite sağlayamaması, ideal takımı oluşturamaması çok pahalıya patladı. İç sahada küme düşen ve düşmemeye oynayan takımlar karşısındaki yenilgiler şampiyonluğun kaçmasında en önemli etkendi.

Emre Belözoğlu’nun gelişiyle toparlanan, iç sahada yenildiği Sivasspor maçına değin şampiyonluk iddiasını sürdüren

Fenerbahçe, özellikle Şükrü Saracoğlu’ndaki başarısızlıklarla düş kırıklığı yarattı.

Süper Lig’de şampiyonluklar yaşayacak, Avrupa’da başarılara imza atacak bir takım oluşturacağını başkan seçildiği genel kurulda açıklayan Ali Koç, önümüzdeki sezon bunun gereğini yerine getirmek zorunda. Zira, Fenerbahçe camiasının başarısızlıklara, üzüntülere sabrı kalmadı artık.

Hiç kuşku yok ki en önemli transfer yeni teknik direktör olacak. Kariyerini kanıtlamış, dünyada söz sahibi bir hocayı fazlasıyla hak ediyor takım. Ali Koç’un bu yönde çalışmalar yürüttüğü medyada yer aldı. Anlaşma sağlanabilirse takımın başına daha önce şampiyonluk yaşatmış, Almanya’yı dünya şampiyonluğuna ulaştırmış, Türk futboluna yakından tanık Joachim Löw getirilmeli. Bir anlamda Löw’ Fenerbahçe’nin ilacı gibi. Olmuyorsa, diğer başarılı hocalara yönelmek şart.

Eğer yerli olacaksa, oynattığı futbolla son 10 haftada takıma canlılık getiren, kaçan şampiyonluğa Fenerbahçe’yi yeniden ortak eden, oyuncu seçimlerinde isabetli kararlar alan Emre Belözoğlu’ndan başkası değil.