Turizmin başkenti olarak anılan Antalya'da utandıran ve mide bulandıran olay.

Alanya'ya bağlı Damlataş Plajı'na giden yabancı uyruklu bir turist, fiyatları yüksek bulunda şezlong kiralamak istemedi ve eşyalarını kuma koyarak denize girmek istedi.

Bunun üzerine tesis çalışanları yabancı turisti uyararak şezlong kiralamasını ya da bölgeyi terk etmesini istedi.

TURİSTİ ÖLDÜRESİYE DARBETTİLER

Bunun üzerine taraflar arasında çıkan şezlong fiyatı tartışması büyüdü.

Tesis çalışanı kendisine ters cevap verdiği gerekçesiyle turisti diğer tatilcilerin önünde acımasızca darbetti.

Olayı araya girenler yatıştırırken, turist plajdan ayrıldı.

GÖRÜNTÜLERE TEPKİ YAĞDI

Olayla ilgili görüntü, sosyal medyada hızla yayıldı.

Görüntüde turist olduğu görülen kişinin darbedildiği anlar yer aldı.

Sosyal medya kullanıcıları, yabancı turist oranıyla dikkat çeken şehirde böyle bir olayın yaşamasını sert dille eleştirdi.

Görüntülerin büyük tepki çekmesinin ardından güvenlik güçleri harekete geçti.

Feci kazada babaannede hayatını kaybetti
Feci kazada babaannede hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

İŞLETME AYNI GÜN MÜHÜRLENDİ

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, söz konusu işletmenin aynı gün mühürlendiğini açıklayarak, "Geçtiğimiz günlerde Alanya'mızın bir plaj işletmesinde meydana gelen, kentimizi ve turizm anlayışımızı yansıtmayan turiste saldırı işlemi ile ilgili adli ve idari işlemler hemen başlatılmıştır. Adı geçen işletme olayın olduğu aynı gün zabıta ekiplerince mühürlenmiştir ve halen de mühürlüdür. Türkiye'de turizmin ilk başladığı kentlerden olan Alanya'mızda hem kentimizin hem de ülkemizin misafirperverlik anlayışına aykırı yaklaşımlara müsamaha gösterilmeyecektir" dedi.

"TURİST ALKOLLÜYDÜ, BANA SALDIRDI"

Yaşanan olayın ardından işletme sahibi Serhan Koçaroğlu, basın kuruluşlarına yazılı açıklama gönderdi.

Olayın kendi işletmesinin sahil sınırları dışında gerçekleştiğini öne süren Koçaroğlu, "Alkolün etkisinde olan bir Rus turist, sahilimizde locada oturan Türk müşterimize şezlong fırlattı. Müdahale etmek üzere yanlarına gittiğimde ise söz konusu turistin fiziki saldırısına uğradım" dedi.

"DARP RAPORU ALDIM"

Saldırı sonrası polis ekiplerini arayıp hastaneye gittiğini belirten Koçaroğlu, darp raporu aldığını ve tutanak tutulduğunu, turistte herhangi bir darp olmadığını ve darp raporu da almadığını söyledi.

"GÖRÜNTÜLER OLAYIN BAŞLANGICINA AİT DEĞİL"

Sosyal medyada yayılan görüntülerin olayın sonrasını yansıttığını iddia eden Koçaroğlu, "Benim darbedildiğimi gören bazı vatandaşlar ve sahildeki Türk müşterilerimizin tepki göstermesiyle yaşanan arbede kayıt altına alınmış. Olayın başlangıcına dair herhangi bir görüntü yok. Ayrıca sahil alanında güvenlik kamerası bulundurmak da yasal olarak mümkün değil" diye konuştu.

Olaydan sonra herhangi bir suç duyurusunda bulunmadığını ancak işletme hakkında oluşturulan olumsuz algı nedeniyle üzgün olduğunu belirten Koçaroğlu, "Alanya'nın turizm imajına zarar gelmemesi adına şikayetçi olmadım. Ancak bazı yayın organlarında çıkan asılsız haberler nedeniyle tüm yasal haklarımı saklı tuttuğumu kamuoyuna bildiririm" ifadelerini kullandı.