Spor Toto Süper Lig’de son yıllarda böylesine şampiyonluk yarışına tanık olunmamıştır sanırım.

Lig lideri Galatasaray, ikinci Beşiktaş ve üçüncü Fenerbahçe 51 puan ile son 16 haftaya girilirken kıyasıya bir savaşımın içinde.Dördüncü sırada yer alan 45 puana sahip Trabzonspor ile 42 puanlı beşinci basamakta bulunan Alanyaspor da  şampiyonluğu kovalıyor.

Yaz ve kış transfer döneminde nitelikli oyuncularla kadrosunu güçlendiren ligin ilk dört sırasındaki takımların ilerleyen haftalarda şampiyonluk yolunda birbirleriyle çetin yarışta olması kuvvetle muhtemel. Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen, keyif veren oyunu ve başarılı sonuçlarıyla dikkatleri çeken Alanyaspor’un bu kulvarda yoluna devam etmesi daha olası.

Her iki transfer döneminde kadrosuna kattığı önemli oyuncular ve genç teknik direktör Erol Bulut ile şampiyonluğu kovalayan Fenerbahçe’nin dalgalı oyunu taraftarı hoşnut etmese bile son 9 haftada yenilgi yüzü görmemesi takımın artısı olarak öne çıkıyor. Sakat oyuncuların çoğunluğu kuşkusuz ideal 11’i oluşturmada Erol Hoca’nın elini zorlaştırıyor. Ancak, kötü oynadığı karşılaşmalarda bireysel yetenekli oyuncuların sahneye çıkmasıyla kazanmasını biliyor.

Takımın beyni Gustavo ve Pelkas’ın takımın yakasını bir türlü bırakmayan sakatlıklarla boğuşması sorun yaratsa da yine de maçlarını 3 puanla tamamladı Kanarya.  Kupada elenerek, tüm yoğunluğunu lig şampiyonluğuna yönelten  Mesut’lu Fenerbahçe, bakalım sezon sonu yıllardır özlem duyduğu lig birinciliğine ulaşarak taraftarını sevindirebilecek mi?

Kış transfer döneminde birbirinden nitelikli oyuncuları alan lider Galatasaray son haftalardaki sürekli yengilerle şampiyonluk yarışında hayli iddialı olduğunu ortaya koydu. Özellikle Mısır’ın Zamelek takımından kiralık gelen Mustafa Muhammed ve eski oyuncusu Onyekuru’nun Fatih Terim’in elini daha da güçlendirdiği  sır değil. Flaş transfer olarak nitelendirilen Mustafa, mücadelenin daha da yoğunlaşacağı önümüzdeki haftalarda Onyekuru ile birlikte başarılı sonuçlara imza atacaktır kuşkusuz. Güçlü fiziği ve son vuruşlardaki becerisiyle Mustafa, şimdiden Avrupalı kulüplerin radarına girdi bile. Galatasaray’ın şampiyonluk savaşımında bir diğer kozu istikrarlı kaleci Muslera olacak.

İlk başlarda burun kıvrılan, başarılı olacağına kuşku ile bakılan Sergen Yalçın, keyif veren, göz kamaştırıcı  oyunuyla Beşiktaş’ı şampiyonluğun en iddialı takımı haline getirdi. Hazır cevaplılığı kadar, sakinliği ve oyunu iyi gözlemlemesi, oyuncu değişikliklerini yerinde yapmasıyla  övgüler alan Sergen Hoca, Kartal’a çok maç ve puanlar kazandırdı ve kazandıracak. Atiba, Ghezzal, Josef, Aboubakar ve Mensah gibi nitelikli ayakların yanına eski oyuncusu golcü Cenk Tosun’u ekleyen Beşiktaş, şu anda ligin en süratli ve baskılı futbolla izleyenleri adeta mest ediyor.

Ligin başlarında aldığı sonuçlarla adeta tökezleyen Karadeniz’in fırtınası Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın teknik direktörlüğü üstlenmesiyle birlikte vites büyüttü, olağanüstü başarısıyla şampiyonluk yarışında “Ben de varım” dedi. İçte ve dışta kazanmayı alışkanlık haline getiren Trabzonspor’un giderek daha iyi bir yere gelmesine şaşırılmamalı. İstanbul’un üç büyükleri ile oynayacağı maçlar bir anlamda ligde yazgısını ve şampiyonluğunu belirleyecek desek yanlış olmaz.

Dediğim gibi, Spor Toto Süper Lig’de heyecan sürüyor, Şampiyon da büyük olasılıkla son 2-3 haftada belli olacak gibi.

Takımların kıyasıya yarışına karşın, sahada ve VAR’daki hakemler kararlarıyla resmen saç baş yoldurtuyor. Neredeyse hakem kararlarından yakınmayan takım yok. Umarım biran önce toparlanırlar.