Şirketten KAP’a yapılan pay satış işlemi bildiriminde pay sahiplerinden Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Zekeriye Konukoğlu, Fatih Konukoğlu, Hakan Konukoğlu ve Sanko Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. toplam da 21 milyon 195 bin 650,222 adet dolaşımda olmayan paylarını bir lotunu 22,00 TL. den SANKO HOLDİNG A.Ş.'ye devrettiler.

Bu devirin toplam değeri 466 milyon 304 bin 305 TL.  

TEMELLERİ 119 YIL ÖNCE DOKUMA TEZGAHLARIYLA ATILDI

SANKO’nun temelleri beş kuşak önce, 1904 yılında büyük dede Sani Bey’in kurduğu dokuma tezgâhları ile atıldı.

SANKO Holding, 1904’ten günümüze 119 yılı aşkın yolculuğu boyunca Anadolu sanayileşmesinin öncülerinden olmuştur. Başta grubun amiral gemisi konumundaki tekstil sektöründe olmak üzere Türkiye’de ve global arenada pek çok alanda liderliğini sürdürürken, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji, çimento ve ambalaj üreticileri arasındadır. 14.000 kişiyi istihdam eden grup, dünya çapında ürün ve servisler sunarak tüm paydaşları için değer yaratmaya devam etmektedir.

SANKO, eğitim ve sağlık, kültür-sanat alanında yaptığı yatırımlar ve sosyal sorumluluk çalışmaları ile toplumsal gelişime katkı sunmayı sürdürüyor. Şimdiye kadar üçü fakülte binası olmak üzere 21 okul yaptıran Sanko, 15 cami inşa ettirdi, sağlık eğitiminde kalitenin yükseltilmesi amacıyla Sanko Üniversitesi’ni kurdu.