Yazının devamını okuduğunuzda , insanoğlunun nasıl vahşi ve acımasız bir karektere dönüşebileceğini göreceksiniz. Tarihte eşine az rastlanan bir karakteri anlatacağım sizlere.

Geceleri mezarlıklarda gezen küçük kız çocuklarının cesetlerini çıkartıp, onlardan oyuncak bebek yapan bir karekterle tanışacaksınız.

Rusya’nın Nizhny Novgorod şehrinde doğan Anotoly Moskvin çevresinde sakin biri olarak tanınıyordu. İşi ise dil bilim profösürü idi . Ailesi ise Profesör lügünün  yanında hobi olarak gerçek boyutlu oyuncak bebekler yaptıgını düşünüyordu. Gerçek ortaya çıktığında bütün Rusya hatta Dünya dehşete düştü.

Ailesi tarafından iyi bir eğitim alması sağlanmıştı. Türkçe dahil tam 13 yabancı dil biliyordu. Rusya’nın en önemli dil bilimcilerden biri olmuştu. Fakat çocukluğunda yaşadığı bir olay onu mezarlıklara ve yeni gömülmüş kız çocuklarına saplantılı hale getirdi.

13 yaşında iken bir kız çocuğunun cesedini zorla öpmeye zorlandı. Aslında o gün okuldan dönüyordu ve okulunda çok başarılı idi. Bu olay bütün dengesini ve ruh halini bozdu. Küçük kız çocuklarının cesetlerine karşı ilgi duymaya başladı.

Ve okul çıkışlarında kendini mezarlıklarda buluyordu. Özellikle lise çağına geldiğinde neredeyse ülkede bir çok mezarlıgı ziyaret etmişti. Bu sayının 752 oldugunu söylemişti.Her mezarlıgın haritasını na sahip oldu.Mezarlıkta ölenlerin tarihlerini çıkardı.

2005 ten 2007 ye kadar her gün mezarlıkta 30 km yürüyen Anatoly hemen hemen her mezarın hikayesini biliyordu. 

2009 da şehir halkı mezarlarına saygısızlık yapıldığını, bazı mezarların kazıldıgını ve çocuklarının yerinde olmadığını gördü. Polis iki yıl çalışmasına rağmen her hangi bir ip ucuna ulaşamadı. 2011 yılına gelindiğinde polis her mezarlıga sivil polisler yerleştirdi. 

Bir gün Müslüman mezarlıgında büyük bir çanta elinde olan Anatoly ‘i yakaladı. Çanta açıldıgında 3 gün önce ölen bir kız çocuğunun cesedi ile karşılaştı. Daha sonra evinde arama yapan polisler dehşete düştü.

Evde tam 29 kız çocuğunun cesedi ile karşılaştı. Bütün cesetler mumyalanmış , iç organları çıkartılmış ( iç organlarının yerine müzik kutuları yerleştirilmiş) , gözler yerine düğmeler konulmuştu.

Mahkeme de suçunu itiraf etti. Toplam 44 ceset çıkarmıştı. Ailelerden özür dilemedi. Siz çocuklarınızı bırakıp gidiyorsunuz ! Ben onları evime getirip ısıtıyorum, doğum günlerini kutluyorum dedi. Ve ailelere benim bebeklerimi gömmeyin çıktığımda yeniden çıkarıp evime alacagım dedi.

Moskvin’e şizofren teşhisi kondu. Eylül 2018 den beri bir klinikte tedavisine devam ediliyor. Şu anda 50 li yaşlarda olan bu sapık için, aileler ölüm cezası ya

da ömür boyu hapis cezası verilmesini bekliyor.