Yaklaşık 700 bin kamu işçisi, memur ve memur emeklisi gibi yüzde 2.5 ek zammı koparırken, işçi ve Bağ-Kur emeklisi bu zamdan yoksun bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki akşam katıldığı TV programında kamuda çalışan 700 bin işçinin ücretine yüzde 2.5 ek zam yapılacağını açıkladı. 11 milyonu aşkın işçi ve Bağ-Kur emeklisi, dul ve yetimi umutla beklediği ek zam haberini alamayarak bir kez daha düş kırıklığı yaşadı.

SGK kapsamında en düşük aylığa talim eden, yüksek ve ek zammı fazlasıyla hak eden dar ve sabit gelirli kitle bu haktan yoksun bırakılarak bir anlamda yetim kaldı. Devlet Baba’nın tüm evlatlarına eşit yaklaşmasını bekleyen, satın alma gücü her geçen gün gerileyen emekli aslında haklarını gür sesle savunacak kuruluştan yoksun olmanın bedelini ödüyor.

Mevcut dernek ve sendikalar, emeklinin içinde bulunduğu can yakıcı sorunlara ilişkin açıklama yapıp,  çağrıda bulunsa bile hükümet üzerinde yeterli etkiyi oluşturamadığı aşikar. Türk-İş Başkanı emeklinin de ek zamdan yararlanılması gerektiğini zaman zaman açıklıyor. Gariban emeklinin hakkını Türk-İş Başkanı dile getiriyor.

Türk-İş kamu işçileri, Memur-Sen memurlar için siyasi irade üzerinde ek zam girişimlerini sürdürdü ve başarılı oldu. Ancak,  aralarında 2500 lir gibi son derece komik aylıkla bir ay geçinmeye çalışanların yer aldığı 11 milyonluk işçi ve Bağ-Kur emeklisi sahipsiz. Dertlerini ve taleplerini yeterince siyasi iradeye duyuramıyorlar.   

Devletin babalığını göstermesi, evlatları arasında ayrımcılık yapmaması için işçi ve Bağ-Kur emeklisinin 2500 liralık en düşük aylığın 4.253 liraya çıkarılması ve yüzde 2.5 oranında ek zamdan yararlandırılması gerekiyor. Emekliye “yaşı 70, işi bitmiş” diye bakılmamalı. Çünkü onlar çalışırken ödedikleri vergiler ve ülke

kalkınmasına verdikleri katkı ile bunu fazlasıyla hak ediyor.

Tez zamanda emekliye de hak ettiği verilir de üvey evlat olmadıklarını anlarlar.