Süper Lig’de iyisiyle, kötüsüyle, hakem tartışmasıyla, yönetimiyle, teknik adamıyla derken ilk yarının sonuna geldik. Fakat hani derle ya ‘’kurt kışı geçirir ama yediği ayazı da unutmazmış’’ diye, ilk yarıda hakemlerimizin verdiği kararları da unutmadığımı, ligimizin kalitesini etkileyen baş aktörlerin hakemler olduğunu belirtmek isterim. 

Neyse, 

Ara transfer dönemiyle beraber bütün takımlar hummalı bir şekilde transfer çalışmalarına başladı başlamasına ama özellikle ara dönemde transferler yapılırken ince eleyip sık dokunulması gerektiğini  belirtmek isterim.


Ara dönemde transfer yapabilmek için öncesinde çalışmalar yapılmalı, scout ekibinin yönlendirmesi doğrultusunda ve belli bir plan dâhilinde gerekli yerlere nokta transferler yapılmalı. Aksi takdirde geçmiş dönemlerde de olduğu gibi gelen oyuncular sadece isim olarak takımlara katılmış olur. 

Yıllardır ara transfer deyince aklıma hemen bir isim geliyor. O da ‘’Nobre’’. Fenerbahçe o dönem gerçekten nokta transfer diye tabir edilen bir transfer yapmıştı Nobre transferiyle.
Gaziantep FK’nın da aslında bu ara transfer döneminde tam da Nobre gibi bir isme ihtiyacı var. Hem oyun olarak hem de vereceği katkı olarak. Muhammet’in istenilen seviyede olmadığı aşikar. Figeiredo’nun daha etkin kullanılabilmesi adına aynen bahsettiğim isim olan Nobre gibi, son vuruşları etkili, topu indirebilecek, duvar olabilecek bir adam lazım Figeiredo’nun yanına. Böyle bir transfer hem Figeiredo’nun hem de Muhammet’in performansını yükseltir. 

Orta sahada ise Maxim’in bu seneki dalgalı performansı oraya bir isim gerektiği yönündeki fikrimi netleştirdi. Orta alana Luka Stankovski transferi yapılsa Luka daha çok işin defansif yönünde olan bir oyuncu. Dolayısıyla muhakkak Maksim’in yerine de bir isim düşünülmeli. 

Gelelim flaş çocuk Dashmir Elezi’ye. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu transferi yapabilirse Gaziantep FK ileride hem para kazanabileceği hem de tam ihtiyacı olan sağ kanatta istediği verimi alabileceği bir transferi yapacağını söylemek istiyorum.

Cümlemin başında belirttiği gibi bu flaş çocuğun peşinde sadece Gaziantep FK yok. Aldığım istihbarata göre Türkiye’den Fenerbahçe, İtalya’dan Napoli ve Portekiz’den Sporting’in de  ilgisi bulunuyor Elezi’ye.  Gaziantep FK yönetimi bu anlamda belki de en ciddi sınavını verecek bence.

Ben en son yazımda Gaziantep FK’nın artık yol ayrımında olduğunu Avrupa’yı isteyip istemediğini net olarak düşünmesi gerektiğini belirtmiştim. Dolayısıyla yapacağı transferler de bu yönde olmalı. Bunu söylememin tek sebebi gerçekten takımın ufak tefek değişikliklerle Avrupada olabileceğini düşündüğümden. Takım da şehir de bunu hak ediyor.

Transfer yapılacaksa eğer, yapılacak transferlerden verim alabilmek adına bir an önce sonuçlandırılması ve Antalya kampına yetiştirilmesi lazım.

Hem de çok hızlı bir şekilde…