Nutella ve Kinder’in neden ilk harfleri siyah diğer harfleri kırmızı? Dikkatinizi çekti mi ya da düşündünüz mü?

1930'lu yıllar Almanya’nın başında Hitler İtalya'nın başında Mussolini var. Aynı zamanda bu iki ülke o zaman Avrupa ve Dünya çikolata pazarını elinde bulunduruyordu.

Çikolatanın hammaddesi kakao üzerinde’de büyük savaşlar yaşanıyordu.

Hedef ülke kakao nun ana vatanı Brezilya. Brezilya kakao üretimini ele geçirmek için Alman ve İtalyan gizli servisleri kıyasıya bir savaş içine girmişlerdi.

1934 yılında Brezilya Başbakan ‘ı Jose Manuel Cantaleho İtalyan gizli servisi tarafından öldürülür. Almanlarda kendilerine karşı olan tarım bakanı Pablo Suarez Dormingo yu bir suikast sonucu öldürürler.

b95ae92c-aa39-499e-8596-8d3be78ac42f

Bu gizli ve pis savaşın en büyük finansörü ise İtalyan Ferrero (Nutella) şirketi ve Alman Kinder şirketiydi.

Sömürge savaşı ve Hitler ile Mussolini ‘nin kibri artık bu savaşı geriye dönülmez bir hale getirmişti." Artık ne olursa olsun Brezilya kakao pazarı ele geçirilmeliydi.

Hitler’in suikast uzmanı adamı olan Gerhard Stoller , Brezilya Cumhurbaskanı olan  Juan Franco Sarreya’ nın 13 yaşındaki kızı Melinda ‘yı kaçırarak Almanya’ya getirdi

Amaç Cumhurbaşkanı’nın Almanya lehine karar alması idi. Bu sefer devreye İtalyan bir manyak girdi, Mussolini ‘nin oğlu Emiliano Pando . Brezilya  Başbakanının  2 yaşındaki oğlu Riguelme yi parçalayarak öldürüp parçalarını Kakao bahçesine attı.

Küçük Riguelme nin öldürülmesi bardağı taşıran son damla oldu. Ferrero ve Kinder firmalarıda ülke yönetimlerine çağrıda bulundu. Alman ve İtalyan halkıda çikolata yememeye başladı. 

Ve iki firma da Riguelme ‘nin anısını ve acısını sıcak tutma adına Nutella ve Kinder’in ilk harfini yas anlamında siyaha boyadı diğer harfleri Riguelme ‘nın kanı anısına kırmızıya.