STEVE  JOBS öldügünde 15 milyar dolar sahsi serveti vardı. Şirketinin değeri rakamlarla ölçülemez hale gelmişti. “Dünyanın en zengin adamı olarak ölecek olmak , benim için bir anlam ifade etmiyor. Geceleri kafamı yastığıma koyduğumda, harika işlere imza attığımı bilmek! İşte bu benim için anlamlı" demişti. 

Jobs bir peskateryandı, yani sadece balık ve buna ek olarak ta meyve ve sebze yiyebiliyordu. Bu zengin adam dünyada doya doya yemek yiyemeden 56 yaşında vefat etti gitti...

STEPHEN HAWKİNG

Dünyanın en zeki insanı olarak gösterilen Hawking 1960’ların başında henüz 20 li yaşlarda iken ALS hastalığına yakalandı ve tekerlekli sandalye’ye mahkum oldu. 1985 yılından sonrada sesini yitirdi. Konuşmak istediği zaman , elindeki elektronik aleti sıkarak, sandalyesine bağlı özel bilgisayarının ekranına dakikada 10 kelimeyi sıralayabiliyordu.
Ünlü fizikçi dünyanın en zeki insanı tuvalete kendisi gidemiyor , yatağına kendi yatamıyor su pipet ‘le veriliyordu. 14 Mart 2018 de öldü.

MUSTAFA KOÇ

29 Ekim 1960 da Ankara‘da doğdu. Türkiye’nin ve Dünya’nın en önemli okullarında eğitim aldı. 1992 yılında Caroline Giraud ile evlendi. 4 Nisan 2003 ‘te babası Rahmi Koç ‘tan Koç holding yönetim kurulu başkanlığını devraldı. 97.000 çalışanı vardı. Türkiye nin en zengin en güçlü kişisi oldu. 21 Ocak 2016 da kalp krizi geçirdi. Kendi Hastanesine dahi yetişemedi, devlet hastanesinde öldü.

EYMEN BİSTANİ

Lübnan'ın en zengin insanı 
Beyrutu en iyi noktadan gören hakim bir tepede
Kendisine görkemli bir mezar yaptırdı.
Oraya gömülmeyi vasiyet etti.
İlahi kader farklı tecelli etti, özel uçağı denize düştü.
Milyonlara mal olan aramalar sonunda uçağı bulundu ama cesedine ulaşılamadı. Yaptırdığı milyonlarca dolarlık mezarı boş duruyor...

LORD TESHLİD

 İngiltere'nin en zengin insanlarındandı,
Zaman zaman devlete bile borç veriyordu.
Malikanesinde oldukça büyük ve korunaklı bir odayı
Servet kasası olarak kullanıyordu.
Birgün hazinesine girdi ve yanlışlıkla kapıyı üstüne kapattı.
Oda çok özel inşa edildiği için, ne kadar bağırıp çağırdıysa,
Yardım istediyse de sesini kimseye duyuramadı.
Zaman zaman eve gelmediği için, evdekiler arama ihtiyacı hissetmedi.
Günler sonra cesedi bulunan Lord, bir şekilde parmağını kesmiş ve kanıyla şu cümleyi yazmıştı:
"Dünyanın en zengin insanı, açlıktan ve susuzluktan ölüyor!"..Ve paralarının altınlarının üzerinde bulundu cesedi.

Şimdi soruyorum ? ister en zeki ol, ister en güçlü istersen  en zengin, sonuç bir gün ölüm. O zaman neyin egosundasın? Nedir bu kibrin? Sen kimsin be kardesim ??