Adile Naşit, annesi Amelya hanımı bir ay önce kaybetmişti. Acısı henüz taze iken asıl büyük darbe oğlu Ahmet’in hastalığı ile geldi. Ahmet büyümüş ilkokula başlamıştı. İkinci sınıfa geçtiğinde okulda rahatsızlandı, en yakın hastaneye kaldırıldı. Durumu ciddi idi. Kalbinde delik olduğunu söyledi doktorlar. Acil ameliyat olması gerekiyordu. Fakat bu ameliyatın Türkiye'de yapılması zordu. Bu ciddiyetteki ameliyat sadece Amerika'da yapılıyordu.

Ameliyat için 100.000 lira gerekiyordu. Ailenin bu rakamı ödeme şansı yoktu, sanat camiası devreye girdi. Sanatçılar, tiyatrolar, gazeteler para toplandı. Fakat doktorlar biz bu ameliyatı Türkiye'de yapabiliriz demeye başladılar.

15 Haziran 1966'da Ahmet fenalaştı. Hastaneye yatırıldı acilen ameliyata alındı. Ameliyat başarısız oldu, komaya girdi. Adile Naşit İzmir'de turnede idi. Haber geldi, oğlu Ahmet vefat etmişti. Sahneye çıkmasına bir saat vardı ve tiyatro tıklım tıklım dolu idi. Yüreği yanıyor, içi parçalanıyordu. Sahneye çıktı. Oynadı, ne büyük acı idi. 

Oyun biter bitmez havaalanına koştu. Üstünü başını yırttı, acılar içinde çırpınıyordu. 

16 Mayıs, Ahmet’in doğum günü idi. 16 Mayıs 1966'da Ahmet toprağa verildi. Adile Naşit bir daha hiç uçağa binmedi, hiç doğum günü kutlamadı.

1981'de Ahmet’in ölümünden 15 yıl sonra çocuklara bir defa daha sarıldı. TRT1'de çocuklar için yapılan “uykudan önce” programında masalcı teyze oldu. Çok beğenildi, her uykudan öncenin sonunda "Oğlum Ahmet rahat uyu" dedi.

1985'te Günaydın gazetesi Adile Naşit'i yılın annesi seçti. 

11 Aralık 1987'de kalın bağırsak kanserinden hayatını kaybetti. Oğlu Ahmet’ine kavuştu.

Ali K Şahin