Süper Lig’de şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Fenarbahçe yalnız kalırken, ligin alt sıraları adeta cehennem çukuru. Süper Lig’in 27. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü, sahasında Rams Başakşehir’i konuk etti.

Gaziantep Kalyon Stadı’nda oynanan mücadeleyi 2-0 Başakşehir kazandı. İstanbul ekibine galibiyeti getiren golleri; 59. dakikada Piatek, 90+8’de Abeid attı.

Maçta Başakşehir’in 75. dakikada Deniz Türüç, Gaziantep FK’nin de 77. dakikada Dragus ile bulduğu birer gol VAR’dan döndü.

Hafta içinde kulüp Başkanı Memik Yılmaz’ın tribünleri doldurun çağrısı, Büyükşehir Belediyesi’nin bedava otobüs kaldırması pek ilgi görmemiş gibiydi.

Kümede kalma savaşı veren Adana Demirspor, Pendik, Sivasspor ve geçen hafta oynadığı Samsunspor maçından bir puanla yetinmek zorunda kırmızı siyahlı ekip, son 3 maçından 1 galibiyet ve 2 beraberlik çıkaran Sumudica, taraftarı önünde mutlaka kazanmak istiyordu.


Çağdaş Atan'ın öğrencileri ise 2 maçlık mağlubiyet serisinin ardından alacakları galibiyetle yeniden çıkışa geçme derdindeydi.

Karşılaşma oldukça düşük tempoda başladı. İki takım da kontrollü oynadı ve birbirini tarttı. Maçın ilk 15 dakikasında Gaziantep FK rakibi zorladı, iki üç cılız pozisyon o kadar.


Pozisyon bulmakta oldukça zorlanan Gaziantep FK ve Başakşehir, ilk yarıyı 0-0'lık beraberlikle kapattı.

ÇAĞDAŞ ATAN'DAN HAMLE


Başakşehir teknik direktörü Çağdaş Atan, ikinci yarıda Abeid'i oyuna sürerken, varlık gösteremeyen Figueiredo'yu kenara aldı.

PIATEK SAHNEDE!


İkinci yarıya hücum anlamında daha iyi başlayan Başakşehir, golcüsü ile şahane bir gol buldu.


Sağ taraftan bindiren Dubois, ceza sahasına ortasını yaptı.
Topa çok iyi yükselen Piatek, sert bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı ve 60'da takımını öne geçirdi. Gaziantep FK bu beklenmedik golle şoka girdi.
Piatek, attığı golle birlikte bu sezon gol sayısını 13'e çıkardı.

ÜST ÜSTE İKİ İPTAL EDİLEN GOL!


Karşılaşmada Türk futbol sahalarında göremediğimiz olaylar yaşadık.

2’şer dakikada her iki takımın da attığı goller iptal edildi.
75'te Deniz Türüç, Başakşehir adına farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti ancak Deniz Türüç'ün ofsaytta olduğu belirlendi.

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi devreye girdi ve milimetrik bir kararla golü iptal etti. Türüç adeta kramponunun vidaları yüzünden ofsayta düşmüştü.

Daha sonrasında ev sahibi 77. dakikada Draguş ile golü buldu. VAR'dan yapılan inceleme sonrası Draguş'un Dubois'e faul yaptığı tespit edildi ve bu gol de iptal edildi.

3-5 dakika arasında ilginç anlar yaşadık.

SON SÖZÜ ABEID SÖYLEDİ


Başakşehir, maçın son dakikasında, 90+8'de Abeid'in attığı gol ile maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Gaziantep FK’nın yine bir sürpriz yapacağını biliyordum ama bu kadar bir kötü oyunla ve sahasında 2-0 yenileceğini de tahmin etmiyordum.

Sumudica rakibi iyi analiz etmemiş, yine burnundan kıl aldırmayarak, hatayı kendinde aramayarak eski defterleri meydana döktü.

T25 Sumudica Uzerime Damga Vu 930

Biliyorduk Gaziantep FK ilk devreleri oynamıyor ya da oynayamıyordu ama bu kadar ‘’oynayamama’’ aşırıya kaçtı. Sumudica’nın özellikle aldırdığı devre arasında ki oyuncuların bu takıma katkısı ne kadar tartışılır… Şimdi diyeceksiniz ki ‘Ne kadar para o kadar köfte’’ Allah aşkına şu rakiplerimizin devre arasında yaptığı takviyelere bir bakın yahu!

Bir futbol kulübü bu kadar bir teknik direktörüne esir olur mu? Diye sormak geçiyor içimden… Bu takım gerçekten antrenman veya taktik çalışıyor mu?

Bunu kanıtlayacak en küçük emareye rast gelen sormamıştır sanırım. Sumudica’nın taktiğini tüm teknik direktörler ezberledi. Sahamızda hiçbir takım bizden fazla koşamaz! Denmişti.. Kontraatak oynamayız demişti…

Neticede oyunsuz geçen, varlık gösteremediğimiz çok önemli altı puan değerinde bir maç, iç sıkıntılarımızın önüne geçerek daha da öteye giderek ‘’Büyük bir sızı olarak ‘’ geçip gitti. Yine bize hüsran kaldı.

Bu sonuçla maç fazlasıyla 36 puanla 6. sıraya yükseldi Başakşehir.
Gaziantep FK ise 28 puanla 17. sırada ateş hattında yer aldı.


Pendikspor ve Konyaspor'un olası galibiyetlerinde Gaziantep ekibinin işi zora girebilir.

SUMUDİCA YANLIŞ SİSTEMDEN ARTIK VAZGEÇMELİ !

Sumudica, maç sonrası açıklamasında; Ligde kalabileceğimizi düşündüğünü, bunun için savaşmaları gerektiğini söyledi. Hoca, işte sıkıntı zaten burada savaşmıyoruz, oynamıyoruz, mücadelemiz yeterli değil. Başakşehir mi kümede kalmak için savaşıyor du, yoksa senin takımının mı?

Top mücadelesi sende, 14 şut atıyorsun, gol bulamıyorsun, rakip 4 şut attı, 2 gol buldu golün biri de garip şekilde sayılmadı…

Günümüz futbolundan uzak bu sistemlerden vazgeçmeli artık Sumudica. Futbolcular arasındaki ikili ilişkileri de düzeltmeli.

Sumudica, üçlü stoper, beşli sistemde ısrar etmekten dönmeli artık!

Maxim’i yeniden kazanmalı. Bu sistemde ısrar edersen bu takım kesin küme düşer. Bu oyun düzenin yenilgiye kılıf hazırlıyor. Tüm Türkiye ve Gaziantep bunu gördü ama Sumudica bir türlü göremedi.

Sumudica dersine iyi çalış ve Antalyaspor maçında bunu bizlere göster.

Bu sonuçla maç fazlasıyla 36 puanla 6. sıraya yükseldi Başakşehir.


Gaziantep FK ise 28 puanla 17. sırada ateş hattında yer aldı.


Pendikspor ve Konyaspor'un olası galibiyetlerinde Gaziantep ekibinin işi zora girebilir. Rakiplerin kazandığı bir haftada yine hüsrana uğradık.

Mağlubiyet sonrası tribünlerden ‘Yönetim istifa’ ‘Sumudica istifa’ sesleri yükseldi.

Bakın, Memik Yılmaz ve bu yönetim kurulu kulübe kimsenin sahip çıkmadığı dönemde sahip çıktılar.

Şu anda da takım içinde Sumudica’nın getirdiği oyuncu sayısı nedeniyle mecburiyetten destek vermek zorundalar.

 Sumudica artık geride kalan maçlarda acilen gerekeni yapmalı ve yeni bir mucizeye imza atmalıdır.

Şimdi kenetlenme zamanı.  

Neler olacağını hep birlikte göreceğiz...