Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray ile Gaziantep FK kozlarını paylaştı. Cim Bom, bu maçı kazanıp liderlik yarışını kayıpsız sürdürmek istiyordu. Gaziantep temsilcisi ise bu zorlu deplasmandan galip gelerek hava yakalamayı planlıyordu.

Sarı-Kırmızılılar adeta direkleri dövdüğü maçta zor da olsa 3 puanı çıkardı. 5 kez direğe takılan Cim Bom'a galibiyeti getiren golleri 71'de Wilfried Zaha ve 89'da Barış Alper Yılmaz kaydetti.Bu maçı izlerken rekor olabilecek savunma direklerini izleyeceğimiz aklımızın ucundan bile geçmezdi.

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’yi averajla takip eden Galatasaray mücadelede 78 dakikada topu 5 kez direğe nişanlarken bu alanda yeni bir rekora imza attı.

Maçın henüz 4. dakikasında Mertens sağ kanattan serbest vuruşu kullandı, ceza alanında Mauro Icardi kafayı vurdu, top üst direkten dışarı gitti.

Dakika 41'i gösterirken bu kez Kerem Demirbay yayın hemen gerisinden serbest vuruşta kaleyi düşündü, top bir kez daha direkten döndü.

58'nci dakikada Mertens sol çaprazdan uzak direğe ayak içiyle çok iyi vurdu, top önce üst direğe ardından yan direğe çarparak oyun alanına döndü.

Zaha ceza alanında gelişine vurdu, savunmaya çarpan top üst direkten döndü, Halil Dervişoğlu kafayla tamamlamak istedi, kaleci çıkardı, dönen topa Halil yine vurdu, top bir kez daha direkten dışarı çıktı. Bu maçtaki 5. Direk!

Ligin en fazla şutu direkten dönen takımı olan Galatasaray 22'ye ulaştı ve rekoruna yenisini ekledi.

Galatasaray'dan da maçın ardından yaşanan bu durumla ilgili bir paylaşım geldi. Sarı-Kırmızılı kulüp kale direklerinin görselini paylaşarak "Rakip adına büyük bir performans sergiledi..." notunu düştü.

Galatasaray RAMS PARK'ta Gaziantep'i ağırlarken lider Fenerbahçe'yle girdiği şampiyonluk yarışından kopmamak amacındaydı..

Sarı-kırmızılılarda takımdan ayrılan Sacha Boey'in yanı sıra Abdülkerim Bardakçı, Sergio Oliveira, Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu kadroda yoktu..

Genoa'dan geri dönen ve asıl mevkii ön libero olan Berkan Kutlu sol bek olarak görev yaparken, Kaan Ayhan sağ bek mevkiinde; Davinson Sanchez ile Victor Nelsson stoper pozisyonunda yer aldı..

Barış Alper Yılmaz sağ kanatta görev yaparken Kerem Aktürkoğlu sol kanatta yer aldı...

Wilfried Zaha, Tete Martins, Tanguy Ndombele ve Halil Dervişoğlu yedekler arasındaydı...

Marius Sumudica'nın Gaziantep Futbol Kulübünde ise Max Gradel, Nicolas N'Koulou, Mustafa Eskihellaç, Ogün Özçiçek ve Bryan Acosta kadroda yoktu...

373A495Dd8164Caf8739950350Fa7D70

Ertuğrul Ersoy Arda Kızıldağ ve Papy Djilabodji 3'lü stoper olarak oynarken Salem M'Bakata sol kanatta, yeni transfer Deian Sorescu sağ kanattaydı..

Maçın başında Mauro Icardi, Barış Alper Yılmaz ve Victor Nelsson kaleyi bulamazlarken Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunu Gaziantep'in Romen kalecisi Florin Nita kafasıyla karşılayınca Galatasaray mutlak bir golden oldu..

Konuk Gaziantep'teyse Lazar Markovic'in sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Fernando Muslera kurtarırken 31'de konuk ekip golü buldu..

Papy Djilabodji'nin sol taraftan ortasına Kerem Demirbay'dan önce kale ağzında yükselen Arda Kızıldağ kafayı vurdu ve kaleci Fernando Muslera'nın sağından topu filelere gönderince Gaziantep RAMS PARK'ta Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti..

Galatasaray Mauro Icardi ve Kerem Demirbay'la direkleri sallarken Lucas Torreira'yla yapılan 2 denemenin biri kaleci Florin Nita'da kaldı, diğeri ise auta gitti..

Gaziantep'te son bölümde Denis Dragus topukla 2'nci golü atmak istedi ancak kaleci Fernando Muslera kurtarınca cimbom soyunma odasına 1-0 mağlup olarak gitti..

Galatasaray'ın Gaziantepspor karşısında ilk yarıdaki görüntüsü tıpkı 4 gün önceki İstanbulspor maçındaki gibiydi.


Nedeni bilinmeyen bir gerginlik ve anlamsız bir panik.


Sarı Kırmızılar oyunu sürekli rakip cezaalanına yığsalar da, son vuruşlarda soğukkanlı olamadıkları için Gaziantepspor'un 5'li savunmasını geçmekte zorlandılar.

I M G 9873 I65B7F511D3060 1000X563
İkili mücadelede üstünlüğü rakibe kaptırdılar. Kanatları iyi kullanamadılar.

Bu nedenle duran toplar dışında etkili olmadılar. İlk yarıda 13 şutları vardı, sadece 2'si isabetli.


Tamam İcardi ve Kerem Demirbay'ın direkten dönenleri şanssızlıktı ama ya diğerleri.


Gaziantepspor hızlı çıkışlarla Galatasaray savunmasını az adamla yakalamayı başardı.


Özellikle sağ kanadı iyi kullandılar ve Dragus ile etkili oldular. 30. dakikada Arda ile buldukları golle ilk yarıyı 1-0 önde kapamayı başardılar.


İkinci yarıda Zaha'nın oyuna girmesiyle Galatasaray hücumda etkili olmaya başladı.


10 dakika Gaziantepspor savunmasını adeta ablukaya aldılar ama yine soğukkanlı davranamadılar.


57. dakikada Mertens'in direkten dönen şutu günün 3'ncü şanssızlığıydı.


Okan Buruk baktı Sumudica’nın beton defansını açamıyor, 70'de Tete ve Halil'i de oyuna alarak, adeta 'ya herro, ya merro' dedi.


Artan hücum gücüyle Gaziantep kalesine daha kalabalık giden Galatasaray beklediği golü 72'de Zaha ile buldu. Golün asisti oyuna yeni giren Halil'di.


79'da önce Zaha'nın, hemen ardından Halil'in şutları da direkten dönünce Galatasaray 5.kez aynı şansızlığı yaşamış oldu.


Ancak bu baskının golü getireceği belliydi.


Yoğun baskı karşısında bunalan Gaziantepspor savunması 89. Dakikada Barış Alper'in şutuna engel olamadı. Barış Alper’de ilk golünü atmış oldu.


Sonuçta Galatasaray çok zorlandığı, yenik duruma düştüğü, 5 kez direğe takıldığı inanılmaz maçta 2 golle 3 puanı kazanmayı başardı.


Romen kaleci Florin Nita yan toplarda zayıf bir file bekçisi ancak Galatasaray ilk yarıda kanatlardan ortalarla skora gitmeyi hiç düşünmediler..

İkinci yarıya Galatasaray Kerem Demirbay'ın yerine oyuna Wilfried Zaha'yı alarak başlarken, Dries Mertens'in vuruşunu kaleci Florin Nita ve stoper Papy Djilabodji birlikte uzaklaştırdılar..

Mauro Icardi bir kez daha kaleyi bulamazken, Dries Mertens bir kez daha direkleri dövdü..

Galatasaray dalga dalga Gaziantep kalesine geliyordu.. Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha'nın vuruşları az farkla auta giderken; Mauro Icardi'nin ağlara gönderdiği top "OFSAYT" gerekçesiyle gol olarak değer kazanmadı..

Teknik Direktör Okan Buruk; Berkan Kutlu ve Kerem Aktürkoğlu'nu kenara alırken Tete Martins ile Halil Dervişoğlu'nu sahaya sürdü.. Hemen golü de buldu...

Wilfried Zaha'yla başlayan atakta Mauro Icardi Halil Dervişoğlu'nu gördü.. Papy Djilabodji'yi karşısına alan Halil Dervişoğlu'nun geriye bıraktığı topa sert vuran Wilfried Zaha Galatasaray’a 1-1'lik eşitliği getirdi..

Gol sırasında Gaziantep savunmasında Ertuğrul Ersoy neden ellerini arkasında bağladı şaşkınlık verici..

Galibiyet arayan Galatasaray'da Mauro Icardi'nin vuruşu kaleci Florin Nita'da kalırken Wilfried Zaha'nın vuruşu rakibi Papy Djilabodji'ye çarparak direkten döndü...

Dönen top sonrasında Halil Dervişoğlu'nun vuruşunu Gaziantep'in Romen file bekçisi bir kez daha kurtarırken Halil Dervişoğlu dönen topu bir kez daha direğe vurunca Galatasaray mutlak bir golden daha oldu..

Teknik Direktör Okan Buruk bu kez Dries Mertens'in yerine Tanguy Ndombele'yi oyuna alırken Gaziantep'teyse golcü Deniz Dragus'un yerine İlker Karakaş sahadaydı..

Galatasaray'da Davinson Sanchez'in yerine Eyüp Aydın görev yaparken, konuk Gaziantep'teyse Alexandru Maxim'in yerine Janio Bikel oyuna girdi..

Galatasaray son anlarda galibiyet golünü buldu... Victor Nelsson'un sağ taraftan ortasında Mauro Icardi'nin savunmadan sekerek sol tarafa açılan topuna rakibi Deian Sorescu'dan önce hamle yaparak enfes bir sol çakan Barış Alper Yılmaz kaleci Florin Nita'yı avlayınca ASLAN 2-1 öne geçiyor RAMS PARK tribünleri çılgına dönüyordu..

Maç bitmek üzereyken Halil Dervişoğlu'nun pasında Mauro Icardi topu filelere gönderdi ancak hakem Arda Kardeşler asisti yapan Halil Dervişoğlu'nun pozisyonuna "OFSAYT" diyerek golü geçerli saymadı..

Bu kadar şut direkten dönerken, maçta 1-0 devam ederken inanıyorum ki Galatasaray cephesi ‘eyvah şampiyonluk’ gidiyor diye düşünmeye başlamıştır.

Gaziantep FK Dragus ve Markoviç ile de iki gol kaçırırken, Galatasaray mücadeleci futbolunun semeresini kazanarak aldı.

Galatasaray 2-1 kazandı..

Zor da olsa 3 puanı kaptı..

Fenerbahçe'nin ensesindeki yerini aldı..

İlk golde Gaziantepli Ertuğrul Ersoy'un da ellerini arkasında bağlayıp Wilfried Zaha'ya hamle yapmayışı garipti..

Ertuğrul Ersoy kalecisi Florin Nita'ya kızacağına kendisine kızsın..

"Hala büyük takım stoperi nasıl olamadım" diye dövünmeli..

Barış Alper Yılmaz da galibiyeti getiren öldürücü vuruşu yaparken Fenerbahçe'ye adeta mesaj verdi.

Gaziantep Teknik Direktörü Marius Sumudica da Denis Dragus ve Alexandru Maxim'i kenara alarak bence hata yaptı..

Zira Alexandru Maxim oyundan çıkınca hemen mağlubiyet golünü yediler...

Galatasaray Gaziantep kalecisi Florin Nita'nın zayıf noktası olan yan toplardan skor üretemese de kazanmayı bildi...

Direklerden dönen toplar olmasına rağmen Kerem Aktürkoğlu'nun oyunda fazla kalışı ASLAN'ın üretmesini engelleyen temel faktördü...

Gaziantep FK ise iyi bir futbol ortaya koydu, sahasında yenilmesine rağmen Fenerbahçe’ye korkulu anlar yaşatan, onurlu ve iyi futbolunu Galatasaray karşısında hem de Ali Sami Yen’de devam ettirdi.

Gaziantep FK’yı hafta sonu zorlu Kayseri maçı bekliyor. Galatasaray maçındaki inançlı ve hırslı futbolu sergilerse bu maçı kazanır.

Şahsi görüşüm, sezon sonu 41-42 bulacak olan kırmızı-siyahlı ekip kesinlikle ligde kalacaktır.