Şampiyonluk şansını matematiksel olarak kaybeden Beşiktaş, lig üçüncülüğü için zorlu Gaziantep deplasmanında. Teknik ekip değişimine geç giden Gaziantep FK, ligde kalma adına güçlü rakibi önünde mücadele ortaya koyacak.

Evinde derbiyi kaybedip morali bozulan Kartal, bu kritik maçı alarak kendine gelmek istiyor. Trabzonspor ile amansız yarışa giren Siyah-Beyazlı ekibin puan kaybına hiç tahammülü yok. Gaziantep FK için ise altı puanlık var olma savaşı.

Anlayacağınız voltajı çok yüksek bir lig savaşında rakip Beşiktaş lig üçüncülüğünü kovalarken, Gaziantep FK ligde kalma mücadelesinde yeni hocasıyla…

Sumudica denen şaklabandan kurtulduktan sonra kolları sıvayan Başkan Memik Yılmaz ve yönetim kurulu, Rıza Çalımbay, Tolunay Kafkas, Servet Çetin, Ömer Erdoğan derken herkesi ters köşeye yatırarak Galatasaray’ın ve milli takımın unutulmaz orta saha oyuncusu ve Kasımpaşa teknik direktörlüğü de yapan genç teknik adam Selçuk İnan’ı göreve getirdi.

Selçuk İnan, Kasımpaşa teknik direktörlüğünde çok başarılı olamamıştı, Memik Yılmaz’ın böyle bir riske girmesi gerçekten düşündürücü idi.Herkesin kafasında olumsuz düşünce hakimdi.

Bazı teknik adamların görevden kaçmaları ve yönetimin ona inancıyla teknik adamlığa getirildi.

G Iaaygj Wk A A4 P1 U

Memik Yılmaz’a Selçuk İnan’ı neden göreve getirdiğini sordum. Yılmaz; ‘’Selçuk hocayla bir milli maç için yolculuk yapmıştım. Bana hedeflerini anlattı. ‘’Futbolculuğum başarılı geçti. Şimdi hedefim teknik direktörlikte başarılı olmak. Buna inanıyorum, ben çok başarılı bir teknik adam istiyorum. Bunun için çalışıyorum. Bu hedefime ulaşacağım’’ dedi.

Yılmaz,’’İşte Selçuk İnan’ı inancı ve hedefi için bu göreve getirdim. Hiçbir şart sunmadı, sözleşme şartı filan istemedi. Kabul etti ve geldi. ‘’ dedi.

İşte bu geceki Beşiktaş maçı … 90 dakika oynayan futbolcular ve golleri atan Rumen futbolcular. Fazla söze gerek var mı ?

Ve bu ulusal medya da yankı buldu, adeta Sumudica’dan oluşan sevgisizlik yerini medya da olumlu sinyallere bıraktı.

Bazı Yerel Medya’da çok bilen arkadaşlar, ‘’Bu aşı tutmaz. Bu takım kesin küme düşer’’ yorumları yaptı. Daha lig bitmemiş ne oluyor yahu. Bu acele niye? Sizin istediğiniz olmadı diye bu ne vicdansızlık, hadsizlik...

Maç boyunca kenarda futbolcular kadar mücadele verdi. Mustafa Eskihallaç defansta kademe almadığında ki tepkisi görülmeye değerdi…

Futbolcu değişimlerini tam zamanında ve doğru yaptı. İki günde yapabileceği şeyler çok fazla yoktu. Takıma hafif dokunuşlar yapmıştı ve galibiyete inandırmıştı. Formsuz Maxim bile farklıydı. Serbest oynattı.

Ve her şeyden önce şu geldiği üç günde futbolculara galibiyeti inandırdı. İşin başka boyutu taraftarla takım sarmaş dolaş oldu.

Tüm bunları Memik Yılmaz başkan alkışı sonuna kadar hak ediyor.

Çünkü gerçekten kulübü kimse almazken o tek başına çıktı ben yaparım dedi. Memik Yılmaz babamızın oğlu değil, bu memleketin has evladı. Elinden gelenin çok fazlasını yapıyor. Bu hamlesini bile ayakta alkışlıyorum, gönülden kutluyorum.

Beşiktaş çok kötü günündeydi ve ilk devre adeta döküldü. İsteksiz oyunu dikkatten kaçmadı.

Henüz 9. Dakikada beklenilen gol geldi. Maxim- Dragus-Monteiro üçgen paslaşmasında top Sorescu’ya geldi sert vurdu golümüzü attı.

G Iaaygh Xw A Ez F N

Al-Musrati’nin kaleye paralel kestiği topa Semih dokunamadı. 31’de Rashica’nın sert şutunu kaleci Nita aldı. Beşiktaş’ın başka da pozisyonu yoktu.

Sumudica’nın sistemi ile Selçuk İnan’ın oynattığı sistemler arasında çok fark gözüktü.

Bu savaşımızda en büyük etken faktörümüzü kaleci Nita. Geride tüm arkadaşlarına büyük güven veriyor.

Gerçekten Gaziantep FK kalesi emin ellerde, kaleci Nita maç boyunca yaptığı kurtarışlarla adeta ikinci baharını yaşıyordu.

İkinci devre Beşiktaş teknik adamı Santos, Cenk, Aboubakar, Ghezzal, Amartey gibi oyuncuları oyunun belli dakikalarında oyuna soktu.

Bu Gaziantep FK’yı 60. dakikadan sonra geriye çekilmesine neden oldu.

Ancak kaptığı topları ayağa pas olarak çıktıklarından dolayı 85’de orta alandan çıkan top Mustafa Eskihellaç’a geldi topu Dragus’a attığında inanılmaz hareketler gördük Dragus’tan.

Defanstaki dört kişiyi adeta ipe dizdi Dragus. Ve mükemmel bitiriciliğini konuşturdu 2-0

Bu dakikaya kadar mükemmele yakın maç yöneten Arda Kardeşler, 88’de saçma sapan bir penaltı çaldı.

Geçen hafta penaltı almak için Galatasaray maçında artistik düşüş yapan Cenk Tosun, penaltıyı kaleci Nita’nın köşeye atlayacağını düşünerek sert bir şekilde kalenin ortasına vurdu.

Sumudica zamanında son dakikalarda maç veren Kırmızı siyahlı taraftarlar Nita’nın topu çok rahat alması ile derin bir nefes aldı ve maçın kazanıldığı anlaşıldı.

Maçın uzatma dakikalarında, Aboubakar’ın gollük şutunu her zaman mükemmel oynayan Nita topu çıkardı.

Beşiktaş ise gerçekten hiçbir varlık gösteremedi. Çok isteyen kazandı.

G Iam D R Ww A A U R H
Portekizli hoca hala takıma sistem oturtamadı. Bireysel yeteneklerin öne çıktığı pozisyonlar dışında, organizasyon bozukluğu var. Bu akşam cezalı Colley’in yokluğu arandı. Avrupa hedefi ve prestij için büyük önem taşıyan gecede, Santos’un kadro tercihi ve hamleleri skoru belirledi. Korkak ve ürkek futbolu yine tercih etti ve Gaziantep deplasmanından eli boş döndü.

Zorlu bir maç, yeni teknik direktör Selçuk İnan ve inananların ordusu ile 2-0 sona erdi.

Maçtan sonra statta şenlik başladı. Gerek Rumen oyuncular, diğer yabancılar ve Türk oyuncularımız, tüm stat, Başkan, yönetim kurulu bu sevinci Selçuk İnan’la birlikte yaşadı.

Beşiktaş maçı bir başlangıçtı. Şimdi daha zorlu bir maç bizi bekliyor. Çaykur Rizespor. Galatasaray’dan 6 gol yediler. Acıları çok büyük. Hemen yarından sonra Selçuk İnan ve ekibi çalışmaya başlayacak. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Bu galibiyet serisini devam ettirmek zorundayız.

Aşağıdaki takımların puanları birbirine çok yakın. Voltajı çok yüksek bir lig yaşıyoruz. İşimiz gerçekten çok zor. Hedef ligde kalmak. Her maç ayrı bir strateji olacaktır. İnanan bir kadro tabii ki başarılı olacaktır. Taraftarda bu takımın yanında olacak ve destekleyecek.

Hoşgeldiniz Selçuk İnan hocam… Kazanmaya devam… Bu takım ligde kalacak. Ben inanıyorum…