Geçen sezonun en çok tartışmalı ismi Erol Bulut. Büyük umutlarla geldiği Gaziantep FK’yı son anlarda ligde bırakan teknik direktör. Başkan ve yönetim kurulunun ‘gitsin mi’ yoksa ‘kalsın mı’ dediği, taraftarın istifaya davet ettiği, tazminatı çokça konuşulan, adeta Arafta olan tartışmalı bir teknik direktör.

Dün gece Hatay’da oynanan karşılaşmada geçen hafta şampiyon Trabzonspor’a beş atan sahayı adeta dar eden Karadeniz fırtınasına sahayı dar eden Antalyaspor’a beş gol attı. Hem de hiç acımadan. Ufak tefek dokunuşlarla.

Erol Bulut, tıpkı kendisi gibi Alman ekolünden gelen ve yıldızı parlayan Nuri Şahin’e dün futbol dersi verdi. Hem de beş gol atarak.

Yenilgisiz Gaziantep Fk, stadı bakımda olduğu için maçlarını Hatay’da oynamaya devam ediyor. Erol Bulut hocanın Antalya dersine çok iyi çalıştığı belli oldu. Geçen hafta Trabzonspor’a beş atan Antalyaspor ise havalarda. Beş atar gideriz diyor adeta. Ama kazın ayağı hiçte öyle değil.

Önde basan kırmızı siyahlı ekip, rakibin tüm pas bağlantısını ve etkili isimleri topla buluşturmama, defansı hataya zorlama ve pozisyon üretmek.

Antrenör lisansını (A) bugün alıveren Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin ise kaleciden ileriye bir hat çektiğinizde; kaleci Boffin, önündeki Kudriashov, orta sahanın ortasında Fernando, en uçta da Wright'a dayalı kilit taktiğinde etraflarındaki diğer oyuncuların pas trafiğine güveniyordu; her zaman olduğu gibi.

Gaziantep ilk dakikalarda istediğini yaptı da. Zaten golü de böyle buldu. Yapılan baskıda  kaleciyi ve savunmayı hataya zorladı. Boffin'in hatalı pasında top Markovic'in önünde kaldı. Markovic'in nefis pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Figueriedo güzel bir vuruşla takımını 29. dakikada 1-0 öne geçirdi.

erol-bulut-1

Belki maç bir süre böyle gitseydi hedefine de ulaşabilirdi Bulut. Ama Antalyaspor'un pas trafiğini bir an unutunca bir dakika sonra golü yedi. Fredy'nin güzel pasına ceza alanı içinde asla ihmal edilmemesi gereken Wright topla buluştu ve golü attı: 1-1.

Antalyaspor 40. dakikada ilk golün benzeriyle öne geçti. Yine pası veren Fredy'di, topla buluşup, teknik bir vuruşla golü atan da Wright.

Yardımcı hakem burada ofsayt bayrağı kaldırdı ama neyse ki VAR'daki Özgüç Türkalp pozisyonu atlamadı da bir golün iptalinin önüne geçti. 

Yalnız ilk yarının uzatma anlarındaki bir pozisyonda Fernando sol kanattan korneri kullandı, Luiz Adriano ceza alanında kafayla topu ağlara yolladı. Ama Suat Arslanboğa golü faul diye geçersiz saydı. Adriano'nun rakibini ittiğini gerekçe gösterdi. Doğru bir karardı.

Erol Bulut farklı karakterde bir hoca. Konuşması gibi oyun içinde sistemi aniden değiştirebilmesi çok sempatik.

Yine Antalyaspor maçında da öyle yaptı.

Tribünde bizler Nuri Şahin, daha farklı çıkacak diye beklerken, Erol Bulut’un ekibi çok daha farklı çıktı.

İkinci yarıya 3 oyuncu birden değiştirerek başladı.

Bu kez topu Antalyaspor'a bırakıp, uçta baskı yapan ve şok gol arayan Gaziantep FK yoktu sahada. Bu kez Antalyaspor'a kendi oyununu kabul ettirmek isteyen bir Gaziantep FK vardı.

Erol Bulut maç sonrası açıklamasında ‘devre arasında ‘sert bir konuşma yaptım. Bu zaman zaman gerekli olabiliyor’ demişti.

İkinci yarıda sanırım bu konuşmanın etkisi hissedildi. Çok farklı bir Gaziantep FK izledik. Müthiş.

Erol Bulut’un bu üç hamlesi Nuri Şahin'in Antalyaspor'unun da kafasını karıştırdı.

Ne olduğunu anlayamadan Figueriedo'nun "Bir golcü gol vuruşunu nasıl yapar" diye ders gösterircesine ceza sahasının içinde çaprazda topa öyle bir vurdu ki; Boffin ne yapsa nafileydi. 54. dakikada durum 2-2 oldu.  

Antalyaspor şaşkındı, Nuri Şahin de dondu kaldı kenarda. 58. dakikada bu kez ikinci yarıda giren Sagal sert ortaladı, savunmadan seken topa yine ikinci yarıda giren Pekhart dokundu ve ağları havalandırdı.

İlk yarıda Antalyaspor'un golünü ofsayt diye iptal etmeye kalkan yardımcı hakem yine bayrak kaldırmaz mı? VAR girdi yine devreye. VAR olmasaydı iki güzel gol güme gitmiş olacaktı.

Antalyaspor yenik duruma düşünce cümbür cemaat ileri çıktı. 57. dakikaydı. Bir duran top organizasyonunda ceza alanına yapılan ortayı Gaziantep savunması kesti. Sagal devreye girdi. Orta saha çizgisi üzerinden kaleciye gidene kadar karşısında kimse yoktu. Kalecinin üzerinden de topu aşırdı: 4-2.

Nuri Şahin, 4. golü de yiyince takımı kıpırdandı. Bu kez o 3 oyuncu birden değiştirdi.

Artık Antalyaspor yükleniyor, Gaziantep savunmaya çekilmiş, kontratak arıyordu. Ama defans bu kadar boş bırakılır mı? Bırakırsan affetmiyorlar işte. 74. dakikada Kudriashov'un hatasından topu alınca rakip yarı alanda bomboş durumda kalan Figueriedo topu sürdü ve ceza alanına girken kalecinin yanından maçın skorunu ilan eden golü attı: 5-2.

Nuri Şahin, bu maça kadar sahaya futbolcu lisansıyla çıkıyordu. Bugün antrenör olarak TFF A lisansını aldı. İlk kez antrenör olarak çıktı sahaya. Ve ilk maçında teknik adamlığının belki de en büyük derslerinden birini gördü. Futbolda gol atmak iyi güzel de. Kendine bu kadar güvenip de savunmanı bom boş bırakırsan böyle 5'lik yaparlar işte adamı.

Daha tecrübeli olan Erol Bulut'u da yaptığı etkili dokunuşlar maça damgasını vurdu.

Doğru hamle yapan bir teknik direktör portesi çizdi resmen. Hatay’da alınan 5-2’lik galibiyete resmen sihirli bir dokunuş yaptı.

Şu anda yenilgisiz ve lig lideri Gaziantep FK. Kadro yapısına bakıldığında zayıf gibi gözüken kırmızı siyahlı ekip 4. Hafta sonunda ezip geçmeye devam ediyor.

FbHMs6uUIAAXeFZ-1

Tartışmalı sistem ve oyuncu tercihleri ile eleştirilen Erol Bulut ve ekibi, favori gösterilen Antalya maçında hata yapmadı. Bu doğal olarak skora yansıdı. Özellikle ikinci yarıda ki oyun sistemi ve hücum oynayan Erol Bulut’un ekibi rakibini sahadan silip farklı kazandı.

Yine galibiyet peşinde olan ve sürpriz yapmaya hazırlanan Nuri Şahin’in ekibi, güçlü ekibiyle mücadele etse de, geldiği gibi eli boş döndü.

Yeni sezona daha formda başlayan Erol Bulut ve ekibi maç önü tahmincilerine sürekli ‘fake’ atmaya devam ediyor.

Takımını hemen her maça farklı formasyon, farklı oyuncularla sürüyor sahaya.

Ters köşe yapmaya devam edeceğe benziyor Erol Bulut’un.

Takım bağlamında ise görülüyor ki; uyum artıkça Gaziantep FK’nın saha içi neşesi de yükselecek.

Gol için gereken oyuncular arası bağlar gittikçe gelişirken oyuncuların seviyeleri de aynı oranda yükseliyor.

Saha da kim olursa olsun, formayı giyen kendinden önceki oyuncuyu da düzeni aşma gayretinde.

Ancak bir sıkıntı devam ediyor; Kolay gol atılıyorsa hala hata yapıp kolay goller yeniliyor. Bu önemli bir sorun. Ancak ilerleyen haftalarda bu takımın daha fazla gelişim göstereceğini tahmin ediyorum.

Büyük tahminler için çok çok erken. Ligin boyu uzun ne götüreceği belli olmaz. Derinliği olan bir kadro şart olduğunu düşünüyorum. Defansif sorunlar çözüldüğünde oynanan oyun da hayli vaatkar olacaktır.

İzlemekten büyük keyif aldığım, son derece zevkli ve mücadele dolu gecede kazanan ev sahibi ekip Gaziantep FK, Liderliğini ve yenilmezliğini taçlandırıp zorlu bir 90 dakikada farklı kazanmasını bildi ve zirve içinde kaldı.

Sonuca büyük etki eden Erol Bulut ve öğrencilerini bu galibiyet için tebrik ediyorum. Başarısının karşılığını da puan cetvelinde alıyor zaten.

Kartallar bu yıl yüksekten uçuyor. Nazar değmez inşallah. İzlemeye devam.