14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. dönem milletvekili seçimleri için diğer tüm illerde olduğu gibi Gaziantep'te de listeler açıklandı.  Her geçen gün zaman daralıyor, seçim yaklaşıyor. Ülke seçim sathına çoktan girdi. Siyasi partiler, anketti, mülakattı, şuydu, buydu doğru adayı bulduklarına karar verip sıralamayı yaptılar. 


Hem partiler için, hem de seçmen için en zoru da bu olsa gerek. Hangi sıradan olacak, hangi bölgeden gösterilecek, hangi dengeler mutlaka gözetilecek, seçmeni sandığa mutlaka götürebilecek, peşinden büyük bir rüzgâr estirecek adaylar bulmak bu seçim epey zor oldu. 


Tartışma ve dedikodular ardından geldi. 


Her seçim zor ama bu seçim herkes için dönüm noktası olacak.  Bu seçimin kaybedeni hangi taraf olursa olsun, kaybeden için bu sefer koltukların değişecek olduğunun kanaatindeyim.


 O yüzden geçmiş seçimleri unutun. Bu seçim çok farklı olacak. Seçime etki eden etkenler şimdiden kılı kırk yararak elden geçiriliyor.


En başta EYT, asgari ücret ve enflasyon bu seçimin belirleyici en önemli etkenleri arasındadır.
Elbette listeler oluşturulurken çıkan seslere bakılırsa kırgınlıklar yaşandı. Bakmayın siz “Ben yine partimin neferiyim” denmesinin altında kırgınlık açıkça görünüyor ve hissediliyor.


Hatta beklentisi çok yüksek olan ve öliste dışı kalan bazı isimler sosyal medya hesaplarından''O sırayı kaça sattınız'' diyenlerden tutun, ''Biz gençler sizlere hakkımızı helal etmiyoruz'' diyenler bile var. 

Kalp yarası kolay değil! Ama sonuçta siyasette çok acımasız... Ve çok kirli... 


Bir tartışma yaratmamak adına bu isimlere şimdilik girmeden bazı siyasi partilerin adayları ile ilgili çok ses getirecek iddialar bile çarşaf çarşaf ortaya dökülmeye başlandı bile.


Bize düşen !Hayırlı uğurlu olsun' demek. Allah çıktığı bu yolda kimseyi mahcup etmesin.
Seçime biliyorsunuz çok az bir süre kaldı.


Yüksek Seçim Kurulu tüm adayları tek tek inceleyerek aday olamayacak durumda olanlar için partiye ek bir süre verecek.
Eksik listenin tamamlanması için. Kim seçilir kim seçilmez bilemeyiz. Onu sandık söyleyecek! Anketleri geçin siz.  600 kişiden oluşacak 28. dönem parlamento 14 Mayıs’ta yenilenecek.


Birçok parti bazı isimleri eledi, bazıları ile yola devam kararı aldı, sıralamaları değiştirdi. Elbette aynı isimlerin yanında yeni isimler de parlamentoya girecek, Allah onları da mahcup etmesin.


Seçimin sonucunu sandık açılmadan kestirmek güç olsa da yapılan anketler bazı emareleri veriyor.
Çok çekişmeli, gergin bir seçim atmosferi yaşayacağımızı tahmin etmek güç olmasa gerek! 
Bir tarafta Cumhur İttifakı diğer tarafta 6 artı birden oluşan Millet İttifakı. 
Ama dedik ya sonuçta bu sandıktır. Ne çıkar, ne çıkmaz belli olmaz.


Kimin çıkacağını kimse tahmin edemez. 


Anketler, anketler... Her anket firması nabza göre şerbet. Kime yakınsa onu sandıktan birinci ilan ediyor. Benim kanattime göre en doğru sandık millettir. 


Halkın içindeyiz elbette. Nabız tutuyoruz! Esnafa da, şoför esnafına da emekliye de çalışana da düşüncesini soruyoruz.
Memnun olan da var, Elbette mevcut hükümetten memnun olmayan kesimde var... 


Aslında mevcut hükümeti destekleyen lakin yapılan yanlışlardan dolayı bir ders vermeyi de düşünenler de var.
Nedir o ders. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Cumhur İttifakı’na yani AK Parti’ye ancak milletvekili oylamasında oy vermeyeceğini söyleyenler var.


Ancak, son zamanlarda terör örgütünün sözde yöneticilerinin dağdan yaptığı açıklamalarda, ''AKP İktidarı Tayyip Erdoğan ve ortağı MHP yeter ki gitsin, biz Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Bu nedenle 14 Mayıs'a kadar silahları susturuyoruz'' açıklamaları özellikle kararsız halkın kafasını iyice karıştırdığını görüyorum.

Millet nasıl yani diye yüksek sesle sormaya başladı!


Bundan sonrasının ötesi berisi yok. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Aha şurda kaç gün kaldı! Sabırsızlanmayın... 


Artık söz milletin!


Seçmen; yeter mi yetmez mi ne diyeceğini bilmiyoruz ama söz sırası artık millete geldi.


Elbette seçime kadar kalan süre içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yine vaatleri olacaktır. Kozları vardır onları sahaya sürecektir.

Kemal Kılıçdaroğlu 'Sana Söz Baharlar Gelecek' diyerek vaatler sıralamaya devam edecektir. 
Erdoğan, yani tabiri caizse iktidarı vermemek için verebildiği kadar vatandaşına verecek.Seçimler bunun için vatandaş için bir fırsattır. O da bunu en iyi şekilde değerlendirecektir.


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayide, ekonomide lokomotifi olan Gaziantep çok önemli bir il.
Gaziantep veya Türkiye’nin diğer illerinde parlamentoya kim girer bilmiyorum ama girenlerin vatanına, milletine hayırlı hizmetler yapmayı Allah nasip eylesin.
Her ilin, her ilçenin, kasabanın ve köyün sorunu vardır. O sorunların çözümünde katkı sağlarsa eğer kendisine verilen o kutsal görevi yerine getirmiş olur.


Şunu belirtmekte de fayda görüyorum.


Bundan sonrası süreçte siyasiler vatandaşa ulaşmalı, Televizyon ekranlarından ziyade kim daha çok vatandaşın ayağına giderse gönül köprüsü kurarsa, gönlüne dokunursa işi sürükler.


Tabi ki listeye giremeyen milletvekili aday adaylarına da sahip çıkmalı.
Kırgınlıklar yaşanmamalı, yaşanlarda bir tarafa bırakılmalı. Her biri partisi için çalışırsa, her seçmen çoluğunun çocuğuna sahip çıkarsa sağlıklı bir seçimi daha geride bırakırız.
Tüm milletvekili adaylarına başarılar diliyorum. Vatanımıza, milletimize hayırlı olur inşallah.

FtRudbfXwAE-Ryv-2


ANKETLER NE KADAR DOĞRU? 


14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala seçim anketlerinden sonuçlar da açıklanıyor.


Bir taraftan Cumhurbaşkanlığı diğer taraftan partilerin kaç milletvekili çıkarabileceği merak konusu. 
Anketlerde çok kritik sonuçlar çıkıyor.


Bazen de şaşırtıcı. Rakamlara girmeyeceğim. Ancak; bu rakamlara bakıp bir değerlendirme yapmak gerekirse; mecliste çoğunluğu hiçbir parti tek başına alamayacak gibi... 


Yine ittifaklarla birlikte bir nevi çoklu koalisyonlarla birlikte ülke yönetilecek.


Ki;  2000 öncesi Türkiye’nin koalisyonlardan neler çektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Unutmadık! 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde durum çok daha kritik bir hal alacak gibi.. 


Dedik ya; Türkiye’nin en zor seçimi. Bıçak sırtı demek en doğrusu
İki tarafa da gidip gelebilir.

Özellikle son haftalarda ki hamleler çok şeyi değiştireblir. 
Kılıçdaroğlu'nun bir seccade olayının bile yüzde 1-2 sinin götürdüğü bile anketlere yansımışsa... Erdoğan'ın seçime az kala yapacağı hamleler konuşuluyor.


Bildiğiniz gibi, Yüksek Seçim Kurulunda yapılan kura çekiminde seçim listesinde birinci sırada Cumhurbaşkanı Birinci sırada Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada Muharrem İnce, üçüncü sırada Kemal Kılıçdaroğlu ve dördüncü sırada da Sinan Oğan.


Altılı masanın adayı ve illerin hangi bölgelerinde hangi partilerin birbirlerine nasıl destek vereceği çok önemlidir. 
Son güne kadar seçmen vaatlere bakacaktır, o yüzden söylemler ve son sözler de çok etkilidir.

Geçmiş seçimlerde son akşamda söylenilen sözlerin, seçmen üzerinde nasıl olumlu ya da olumsuz bir etki oluşturulduğu da hafızalardadır.


Partiler adaylarını açıkladı, görücüye çıktı. Sıralamalar belli. Eskiler var yeni yüzlerde var. Profiller meydanda. Eskiler TBMM'de Gaziantep için ne yapmış, ne söylemiş, hepsi kayıtlarda. 


Bu seçimde seçmen, partiden ziyade adaylara daha çok dikkat edeceği kesindir. Alışılagelmişin dışında bir seçim bizi bekliyor.


İktidar ya yola devam diyecek ya da kenara çekilip muhalefete koltuğu devredecek. Her ikisi için de her iki durum çok zor. Benim görüşüm bu saatten sonra hiçbir şey kolay olmayacak. 


Seçimlerde Cumhur İttifakı’nın amacı birinci turda işi bitirmek, aslına bakıldığında da Millet İttifakı’nın da hedefi o.
Ancak yapılan anketlerde özellikle Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın arasında seçim gidip geliyor gibi duruyor. Yani ortada...


Elbette birinci turda seçimi kazanan olmazsa ki öyle görünüyor ikinci turda Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın tavrı belirleyici olacak.


Hangi tarafın lehine çekilirlerse o taraf seçimi çok rahat bir şekilde kazanır.


Ancak Cumhurbaşkanlığı ile parlamento uyum içerisinde çalışmalı.
Millet İttifakı’nın kazanması durumunda 7 Cumhurbaşkanı yardımcısının olması demek 7 başlı koalisyon demek ki ona azınlık hükümeti de demek mümkün.


Alışılagelmişin dışında bir seçim bizi bekliyor. Uzun lafın kısası ülkemizi çok zor günler bekliyor. Akıllı ve mantıkla düşünmeye çok ihtiyacımız var... Öfke ile kalkan zararla oturur... 


Bu zorlu süreçte daha çok çalışarak ve birbirimize daha çok kenetlenerek çıkacağız. Herkes yaşananları çok iyi bir şekilde görüyor. Algı yapmaya ve gerçekleri göz ardı etmeye gerek yok. 


Artık herkes iş yapanla şov yapanı ayırt edebiliyor. Seçmen kararını ona göre verecektir. İnşallah kazanan memleket olur. Allah her şeyin hayırlısını nasip eylesin.
Sağlıcakla kalın.