Süper Lig’in ilk haftasını Fenerbahçe deplasmanında geçiren ve eli boş dönen Gaziantep Futbol Kulübü, deprem nedeniyle7 ay aradan sonra ilk defa kendi şehrimizde kendi taraftarımız önünde bir maça çıktı.

Gündüz 43-44 dereceleri gören yüksek hava sıcaklığı Gaziantep Arena Stadyumunda hava sıcaklığı biraz daha düşer serin ve rüzgarlı havada heyecanlı bir maç izleriz düşüncesiyle heyecanla stadyumun yolunu tuttuk.

Tribünlerde 10-12 bin civarında seyirci vardı. Tezahüratlar, takıma destek tamdı. Ancak baişalama vuruşu ile bende bir hayal kırıklığı oluştu. Si

Sivasspor tam bir takım görüntüsünde, Gaziantep FK ise dağınık sahada ne yaptığı bilemeyen bir görüntü oluşturdu.

Gönül isterdi ki gelen taraftara galibiyet hediye etsinler ancak bunun mümkün olamayacağı henüz 1. Dakikada netleşti. Olmadı zaten olamazdı da…

Erdal Güneş hoca, Fenerbahçe maçında ki alınan 2-1’lik sonuca aldanmış olmalı. Zaten o maçta da takım iyi görüntü vermemişti. Maxim’in kırmızı kartla atılışı bizi fark yemekten kurtarmış, takım böylelikle geriye yaslanmıştı. Yoksa maazallah.

Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da maça kötü başladık. Baskı neticesinde yakalandığımız topla gol yedik. Sonra ikinci golü yedik. Derken ikinci yarı Sivas’ın geriye yaslanmasıyla ataklar başladı ve Furkan ile durumu 2-1’e getirdik.

En azından beraberlik derken kalemizde halı saha futbolcusu çalımlarla durumu 3-1’e getirdi. Aslında maçı çevirebilecek bir dakikada golü bulan kırmızı siyahlı ekip, dağınık ve yetersiz görüntüsüyle mağlubiyeti hak etti.

Sivas hazırlık kamplarında iyi çalışmış, Servet Çetin iyi bir takım oluşturmuş.

Nitekimde öyle aynı görüntü devam..

İlk yarıda ne yaptı takım KOCA bir hiç!

İkinci yarıda Sivas’ın duraksadığı, Gaziantep FK’nın baskılı oyunu ve direkten dönen topumuz var! Ama bir tane adam akıllı net pozisyon yok! Sahada deli danalar gibi ne yaptığı bilmeden, önceden çalışılmamış bir takım görüntüsü var!

Bu kaleci ile, bu savunma ile ve etkili golcü gelmezse Gaziantep FK’nın işi çok zorrrr çokkkk!!!

Doğrusunu isterseniz yazının ilerleyen bölümlerinde aktaracağım görüşlerimi. Gaziantep FK bu gece bana keyif lezzet vermedi. Sıkıntılı bir takım ve eksik çok. Kenarda Erdal Güneş hoca bile vücut dili çok şey anlatıyor.

 Çok tedirgin, oyuna zamanında müdahale edemiyor. Futbolcu uyanıktır, cin gibidir, fırlamadır,  bir gözü sürekli kenar yönetime bakar, korkar çekinir. Ama Gaziantep FK’da öyle olmuyor maalesef…

Teknik direktörünü çaresiz, etkisiz görürse atını koşturur ve ciddiye almaz. Bugün ikinci golü bulabilirdik ancak olmadı. Farklı şeyler konuşuyor olabilirdik ancak bu gerçekleri konuşmayacağız anlamına gelmemeli. Sıkıntı büyük gerçekten. Başkan Memik Yılmaz ve yönetimi çabuk davranmalı…

Transfer şart. Öncelikle iyi bir kaleci gerekiyor hem de tecrübeli. Tıpkı Günay gibi takımı geriden yöneten tecrübeli bir isim.

Bu iş Mustafa ile de çözülmez. Mustafa diyenler çok duygusal. Sırf Antepli diye kaleye mi geçireceksiniz.

Bu yap boz oyuncağı değil. Çünkü Mustafa de tecrübesiz bir kaleci. Bunlarla oyalanırsak bu yıl küme düşeriz.

Bu sezon zor ve çetin geçecek. Hem de bu sezon dört takım düşecek. İşimiz çok zor… Gaziantep FK için handikap çok fazla. Ligin başındayız ama acı gerçekler gün yüzüne çıktı. Takıma takviyeler yapılmak zorunda. Öncelikle kaleci, santrafor ve stoper şart gibi gözüküyor.

Yoksa kötü rüyalar göreceğiz gibime geliyor.

Geçen hafta ki yazımda da belirtmiştim.

Takım iyi görüntü vermiyor, geçen hafta Fenerbahçe’nin rehavete kapılması nedeniyle biraz iyi oynadığımızı zannettiğimiz ama takımın iyi olmadığını net şekilde ifade etmiştim. Aslında Maxim’in oyundan atılışı bizim lehimize olmuş Allah yüzümüze bakmıştı.

Öncelikle karşımızda iyi çalışmış, komplike kaliteli bir takım vardı. Sivas’ın ne yapacağı belliydi aslında. Defansta kalacak, ani ataklarla hızlı adamlarıyla Gaziantep kalesine yükleneceklerdi. Erdal hoca ersini iyi çalışmamış anlaşılan.

İlk 45 dakika Sivasspor oynadı biz izledik. Hiç etkili atak geliştiremedik. Bize adamlar sahamızda futbol dersi verdi adeta. Çok cılız ve kırılgan bir kadro ile çıktı Gaziantep Fk.

Max Gradel tıpkı geçen hafta gibi bal yapmayan arı gibi. Zaten bir işe yarasa Sivas bırakır mıydı ? Fizik olarak bitmiş. Maç sonuna kadar Gradel’i sahada tutmaya ısrar etti Erdal Hoca… Düşüyor kalkmıyor.

Luka Stankovski, hiçbir faydası yok. Zaten baktı Erdal Hoca oyundan aldı…

Erdal hoca, yedekte bekletdiği fizik gücü iyi yeni iki futbolcusunu oyuna alınca maçın rengi değişti ancak artık iş işten geçmişti.

Fenerbahçe maçında ki ikinci yarıda ki mücadeleyi söylüyor Erdal hoca

Sen onda on kişiydin ve defansı sağlama almıştın.

Ancak ilk yirmi dakika bölümünde önde basan Fenerbahçe’ye top kaptırıp golleri kalende gördün

Bugün bundan yine ders çıkarmadığını görmüş olduk.

Defansta yine az adamla yakalandın.

İkinci yarı oyuna girenlerle başlayıp oyunu tartarak götürüp hızlı adamlarınla defansı ihmal etmeden oynatsaydın takımı 1-3’lük sonuç çıkmazdı.

Bazen tecrübe çok önemlidir futbolda.

Ligin henüz ikinci haftası, iki maçta sıfır puan çektik. Haftaya Konya deplasmanı.

Bugünkü maç, sonuç ve oynanan oyunla bu teknik kadroya vereceğim not: ‘’Otur sıfır’’ olur…

Umarım ilerleyen haftalarda gerekli takviyelerle birlikte kazanma alışkanlığı olan bir Gaziantep FK izleriz.

Kalın sağlıcakla…