Gaziantep FK’da bir süredir devam eden yönetim  krizi, borç batağına batan kulüp,  Erol Bulut istifa filan vs. derken, ‘’Yok mu elini gövdesini taşın altına  koyacak bir babayiğit’’ çağrılarına  önce Bahadır  İkizceli, sonra iş insanı Bülent Uslu , her ikisinin de biz bu yükü kaldıramayız açıklanmasının ardından merhum Devlet Bakanı Mehmet Batallı’nın oğlu iş insanı Tolga Batallı çıkıverdi.

Gaziantep FK’ya başkan adayı olan ve Gaziantep Valisi Davut Gül’ün başkan olarak lanse ettiği Tolga Batallı, başkan adaylığından çekildiğini dün akşam açıkladı.

Gerekçe olarak ta kulübün mali yapısını öne sürdü.

Gaziantep FK’ya bir süre önce adaylığını koyan Tolga Batallı gelinen süreçte adaylıktan çekildiğini açıkladı.

 Gaziantep FK’da bu önemli, onurlu bayrağı taşıyacak kişilere şimdiden başarılar dileyen Batallı; “ Öncelikle bu göreve bize layık gören başta Sayın Valimiz Davut Gül’e, Büyükşehir belediye Başkanımız Fatma Şahin’e, OSB Başkanımız Cengiz Şimşek ve Gaziantep kamuoyuna teşekkür ediyorum. Ancak yaşanılan süreçte ben ve arkadaşlarımla yaptığımız çalışmalar neticesinde kulübün mali yapısından kaynaklı geçmiş borcun tarafımızdan sürdürülebilirliğinin kolay olmadığını gördük.

BEDAVADAN REKLAM MI YAPTI!

Gaziantep FK’nın başkan olacağını duyurmasıyla birlikte hem yerel hem de ulusal basının ilgi gösterdiği Tolga Batallı, ‘Gaziantep FK üzerinden bedava reklam yaptı ve çekildi’ dedikodularını da beraberinde getirdi. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Tolga Batallı ile yaptığı özel görüşme sonrasında “Tolga Batallı’nın Gaziantep FK’nın başkanıdır” açıklaması yapmıştı.

BU YÜKÜN ALTINA GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİLMİŞ

Gaziantep FK’nın mali durumunu gerekçe gösteren Batallı, adaylıktan bir çırpıda çekilirken, Gaziantepli spor severler, “10 gündür şehrin yöneticileri tarafından yapılan bütün çabalar ortada. Demek ki amaç adını duyurmakmış. Neden aday oldu? Neden çekildi? Bir şehrin duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok” dedirtti.

BAŞKAN OLMADAN TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİ

Geçen yazımda da belirtmiştim hatırlarsanız. ‘’Bu kadar borç nasıl oldu? Kimseyi töhmet altında bırakmak niyetinde değilim ancak bu şehrin insanları da bunu bilmesi hakkı değil mi!

Gaziantepspor gibi Gaziantep FK’nın da elimizden uçup gitmesini önleyebilmek.

İşi bilenleri, spordan, futboldan anlayamayanları iş başına getirirseniz olacağı buydu. Sahtekâr menajerlerin fink attığı. Dönme dolapların döndüğü bir kulüp yarattınız.

Paragöz, her şeyi para olan Alamancı Erol Bulut’u teknik direktör yapıp bir de üstüne 3 yıllık sözleşme imzaladınız.

Erol Bulut’un hazırlattığı söylenen ağır maddeler içeren, bağlayıcı hükümleri olan bir sözleşme nasıl imzalandı.

Akıllara ziyan…

Sizler koca koca şirketlerin sahibi olan aynı zamanda milyon liraları, dolarları yöneten akıllı iş insanlarısınız. Allah’ınızı severseniz şirketinizi böyle mi yönetirsiniz?

O imzayı attıran yöneticinizi bir dakikada kapının önüne koymazsanız adam değilim…

Gerçek şu ki; mali yönden kulüp iyi idare edilmemiş, paralar havaya savrulmuş, iyi bir muhasebe yapılmamış, ayaklar yorgana göre uzatılmamış. Gelinen nokta bu işte…

Geçmişte Gaziantepspor’da olduğu gibi yapanın yanına kar kalan bir sistem.

Kulübü yöneten, kötü yöneten, bu kadar borçlandıran kimse ona ödettirilmeli. Ortada kanun var ama uygulayan kim? Hesabı verecek olan kim?

Tolga Batallı’nın ortaya çıkıp, başkan adayı olması ile birlikte kamuoyunda heyecanlı bir bekleyiş başlamıştı. Gel zaman git zaman, yönetim oluşmadı, Vali beyle, Fatma hanımla görüşmeler…

Başkan olmayan Tolga Batallı, gözden çıkarttığı Erol Bulut’u gönderip İsmail Kartal ile anlaşıverdi.

Kamuoyu ‘’İsmail Kartal ile küme düşeriz ‘ feveranlarına aldırış bile etmeden açıklayıverdi.

Bir garip işler… Gaziantep FK'da başkan yok, yönetim yok. Ortada bir teknik ekip var. Başkan adayı çıkmayan takıma İsmail Kartal getiriliyor. Kartal'ın gelişiyle küme düşme kesinleşecek.  Bu hataya göz göre göre düşmemeleri gerekiyor.

Bu kadar emeğin sonu hüsran olmasın.

Tolga Batallı’nın masada görüşmesinde, ‘’Ben kulübü borçsuz alırım, eski borçlara karışmam’ diyor. Yani sıfır temiz bir kulüp istiyor. Ama işte hatlar burada kopuyor…

Başkan olmayan Tolga Batallı, Erol Bulut’u gönderiyor, İsmail Kartal ile anlaşıyor.

Yönetim kurulu yok, liste bile yok ortada nur topu gibi yeni bir teknik direktör var. Hayırlı olsun İsmail Kartal…

Tolga Batallı açıklama yapıp ‘’Ben yokum, teşekkürler, Allah’a ısmarladık’’ diyor.

Döndük başa… Artık hata yapma lüksü yok. Bu iş sn. Vali Davut Gül, sn. Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin ve OSB Başkanı Cengiz Şimşek’in omuzlarında gidiyor.

Artık yeni maceraya gerek yok! Akıllı hareket edilmeli. Kısa ve Orta vadeli bir program.

Ortak akılla kulübü sezon sonuna taşıyacak iş bilen bir yönetime ihtiyaç var.

Uzun vadeli program ligde kalmayı başardığımızda yapılmalı.

Unutmayın transfer tahtası kapalı, ödenmeyi bekleyen borçlar ve teknik direktör kim muamması ortada duruyor.

Ortak Gaziantep aklı bu sınavdan da başarı ile geçecektir. Ben inanıyorum…