Süper Lig’de 2023-2024 sezonu heyecanı bugün başladı. Deprem sonrasında ligden çekilen Gaziantep Futbol Kulübü ise 2023-2024 sezonu için artık hazır. Kırmızı-Siyahlıların yaptığı transferler ve takımdaki son durumunu bu yazımızda ele alacağız.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından sonra Süper Lig’e devam edemeyen Gaziantep Futbol Kulübü, ligden çekilmişti.

Tam 6 ay sonra Gaziantep yeniden futbola dönüyor. Gaziantep Futbol Kulübü 2023-2024 sezonuna Pazar akşamı oynayacağı Fenerbahçe karılaşmasıyla Süper Lig’e yeniden merhaba diyecek.

 SÜPER LİG’İN 66. SEZONU

Bu sezon Trendyol’un isim sponsorluğunda düzenlenecek olan Süper Lig'in 66. sezonu oynanacak. Açılış karşılaşması ise Trabzonspor ile Antalyaspor arasında oldu. Son Şampiyon Galatasaray transfer dahi yapamayan Kayserispor!dan zar zor bir puanı kurtardı. Yinde deprem faleketi ile sarsılana ve ligden çekilen Hatayspor ise Lig’in yeni ekibi Pendikspor’a gol oldu yağdık.

a18

Yeniden sahaya inen Gaziantep Futbol Kulübü’nde yeni transferler ve teknik direktör Erdal Güneş’in sahne alacağı Fenerbahçe maçını ise merakla bekliyoruz. Kırmızı siyahlı ekibin sahadan bir sürprizle ayrılmasını bekliyoruz.

 KİMLER TRANSFER EDİLDİ?

Süper Lige bu sezon devam edecek olan Gaziantep Futbol Kulübü, yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirdi.

Kırmızı-Siyahlı takım şu ana kadar, Geçlerbirliği’nden İlker Karakaş, Sivasspor’dan Max Gradel, Galatasaray’dan kaleci Batuhan Şen, Yunanistan’ın Aris takımından Salem M’Bakata, Ukrayna Ligi takımlarından Metalist Kharkiv’de forma giyen Brayan Riascos, Cezayir Milli Takım oyuncularından Naoufel Khacef ve Yeni Malatyaspor’dan Ogün Özçiçek ile sözleşme imzaladı.

 YENİ BAŞKAN YENİ YÖNETİM

Gaziantep Futbol Kulübü için bu sezon sadece takım yeni değil, hem başkan hem de yönetim kurulu yeni olacak.

Başkan Memik Yılmaz daha önce birçok yönetimde aktif olarak görev almış tecrübeli ve sevilen bir isim. Sn.Memik Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulu büyük bir heyecanla 2023-2024 sezonunu beklerken Fenerbahçe maçıyla birlikte onlarda ilk sınavlarını vermiş olacaklar.

Tarih boyunca yaşadığı tüm zorlukları #GaziantepRuhuyla üstesinden gelen “GAZİ” şehir, yeni sezon öncesi el ele vererek bir kez daha gücünü göstermek hedefiyle yola çıkıyor

Şahinler bu mücadele anlayışıyla; Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu ilk haftasında karşılaşacağı Fenerbahçe maçı öncesi, 11 Ağustos Cuma günü saat 18:00’de tesislerde taraftarlarıyla bir araya geldi. Tablo görülmeye değerdi.

43b8388c-8296-4a97-af10-8b9ff31645dd

GAZİANTEP AYAĞA KALKIYOR!

Gaziantep Futbol Kulübü, deprem felaketinin ardından Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonuyla birlikte yeniden liglere dönüş yapıyor.

Tarih boyunca yaşadığı tüm zorlukları #GaziantepRuhuyla üstesinden gelen “GAZİ” şehir, yeni sezon öncesi de el ele vererek bir kez daha gücünü göstermek hedefiyle yola çıkıyor.

Kulüp;bu mücadele anlayışıyla; Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu ilk haftasında karşılaşacağı Fenerbahçe maçı öncesi, 11 Ağustos Cuma günü saat 18:00’de tesislerde taraftarlarla bir araya geldi. Tabii spor gazetecisi ve TSYD olarak yerimizi bizlerde meslektaşlarımızla aldık.

Yeni transferler ve futbolcular taraftarlarla buluşacağı bu anlamlı organizasyonda, kulüb için hazırlanmış olan bestemiz de ilk kez kırmızı-siyahlı taraftarlara tanıtıldı.

HAYDİ GAZİANTEP; YENİ SEZONDA ZORLUKLARI  #GaziantepRuhuyla HEP BİRLİKTE AŞALIM!

Gaziantep Futbol Kulübü, Fenerbahçe maçı öncesi tesislerde gerçekleştirilen organizasyonda taraftarlarla bir araya geldi.

#GaziantepRuhuyla tesislere gelen taraftarlar, yeni transferler ve futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Gaziantep Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sermet Atay, Kulüp Başkanı Memik Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı organizasyonda kulübün yeni şarkısı da taraftarlarla ilk kez buluştu.

Meşalelerle ve yaptıkları tezahüratlarla takıma büyük moral veren taraftarlar teknik direktör Erdal Güneş ve Sempatik başkan Memik Yılmaz'a çiçek vererek yeni sezonda başarı dileklerinde bulundular.

Başkan Memik Yılmaz, şehirle takımı bütünleştireceklerini, Gaziantep için yola çıktıklarını, kendilerinin başarılı olmak adına var güçleriyle çalıştıklarını yalnızca bu zor günlerde destek beklediklerini dile getirdi.

a5-1

Fenerbahçe maçı öncesi davete icabet eden MHP Milletvekili Sermet Atay’ın dışında diğer siyasetçilerin, seçim döneminde spor adına bol keseden atan var yemez amca milletvekillerinin nerede olduklarını sormak işimiz gereği

Sahi neredesiniz amcalar ablalar… Bol keseden forma malzeme dağıtıyordunuz!

Gaziantep FK sizin takımınız değil mi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekili Sermet Atay, Başkan Memik Yılmaz ve ekibi… Yalnızca bunlar mı ?

Sosyal medyada Gaziantep FK için formül üreten tonton amca sesin soluğun çıkmıyor… İstanbul’dan bir türlü gelmez oldun… Hayırdır...

Şimdi Memik Yılmaz’ın başkanlığına gelen süreci ele alalım.

Cevdet Akınal’ın gel git dönemleri ve sonunda kulüp başkanlığını kesin bırakıyorum dediği dönemlerde. Hatırlarsanız büyük kaos yaşandı. Sn. Adil Konukoğlu kesin bir dille başkanlığı kabul etmedi. Sonra başkaları da çıktı. Onların da gözü kesmedi…

Eski Bakan rahmetli Mehmet Batallı’nın oğlu Tolga Batallı çıktı er meydanına. Sanayici bir arkadaşmış… İşi gücü rast gelsin…

Bir ay oyaladı milleti… Medyayı güzel kullandı, bedava reklamını yaptı…

 ‘Aldım, alacağım’’ Hatta teknik direktör ile bile anlaştı. İsmail Kartal…

Sonra açıklama yaptı. ‘’Ben bu şartlar ve zorluklarda kulübü alamam’ dedi ve ortalıktan kayboldu…

Sürpriz bir isim çıktı.

Daha önce ki yönetimlerde çalışan tecrübeli bir isim. Sanayici filan değil… Memik Yılmaz. Kardeşleri ve çocukları ile bir aile şirketleri var. Kendisini 35 yıldır bilir ve iyi tanırım.

İşinde gücünde bir adamdır. Düzgün karakterli bir adamdır. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaz. İşine gücüne bakar…

Kasası Dolar ve Euro ile dolu birçok sanayici Gaziantep FK Başkanlığını elinin tersiyle yiterken, bu memleketin çocuğu Memik Yılmaz ben varım dedi. Helal olsun!

Şu ana kadar yaptığı işleri ve hamlelerini beğeniyorum. Hatalar var mı? Elbette var! Olacak...

Kısıtlı imkânlarla transfer yaptı, transfer tahtasını açma başarısını gösterdi. Yalnızca istediği manevi destek.

a3

İğne çuvaldız meselesi.. Geçmişte şu bu demeden borç yüküne bakılırsa kulübün kötü yönetildiğini gördük.

Bu kadar borcu kim yaptı? Büyük sessizlik var! Kimse üstüne almıyor…  Rahmetli babam yaptı herhalde…!

Bu takıma Erol Bulut gibi çok kötü, egosu tavan yapmış, futbol cahili, istediği futbolcuları kulübe aldırmış, kötü gidişatta topu yönetime atma kararkterini gösteren bir teknik direktör gördük.  

Anlaşma fotoğrafında elini eşofmanın cebine koyarak poz veren başkan ve yönetimini de gördük. Daha o dakikada bu adamı kapının dışına koyamadılar ya yuh olsun!

Erol Bulut istediği tüm transferleri yaptırdı. Üstelik aldırdıkları birçok futbolcu çöp çıktı… Adamın bir dediği iki yapılmadı. Bu kadar başarısız, egosu yüksek ve kibir dolu adam nihayet yollandı ama. O zor dönemde, ligden çekilmiş takımın başarısız teknik direktörü utanmadan sıkılmadan parasını alıp gitti.

Ha sonradan ne oldu biliyor musunuz? Ben anlatayım. Parasının faizini istedi. Onu da aldı utanmadan…

İstanbul’a atanan Vali Davut Gül Gaziantep içn bir şanstı. Kulübü hiç sahipsiz bırakmadı.

Cevdet Akınal gitmiş, borçlar birikmiş, transfer tahtası kapanmıştı. Ümitsizlik hakimdi. O gitti bu geldi derken sn. Memik Yılmaz çıktı ve ‘Ben bu zor şartlarda başkan olabilirim’ dedi ve gövdesini ortaya koydu.

İşinin çok zor olduğunu biliyordu. Futbolcuların alacaklarını ödedi, transfer tahtasını açtı, deprem nedeniyle gelmek istemeyen futbolcuları ayıkladı.

Sonra yönetim kurulu ile birlikte koları sıvadaı ve transfere başladı. Scout ekibin başına Ali Güneş’i getirdi. Ve bu çok zor şartlar altında para buldu, verdi ve bu haftaya getirdi.Sanayici para sahipleri borç yükünde korkup, telefona bile çıkmazken Memik Yılmaz yönetimini oluşturdu.

Biliyorum, kimseyi memnun edemedi, ‘’Gaziantep FK bu sene küme düşer’’ derken o asla yılmadı. Arka arkaya transfer bomlarını patlattı. Hala da transfer yapıyor.

Seversiniz, sevmezsinin o ayrı, beğenin beğenmeyin aslanlar gibi başarılı olmak için var gücüyle çalışıyor.

Kimse elini taşın altına sokmaya korkarken o ben varım dedi. Transferleri eleştiren beyefendiler çorbada tuzunuz olsun hele sizde 5-10 lira kasaya para atın…

Bu ekonomi bozukluğunda millet parasının üstüne yatmışken Memik Yılmaz dolar Euro ile transfer yapıyor. Biraz haddinizi bilin derim.

Eleştirmeyin adamı takdir edin. Teşekkür edin memleketin takımına sahip çıktığı için. Borcu görüp kaçmadı… Diğerleri gibi reklamını yapıp kenara çekilmedi, medyaya konuşmadı.

Boyuna bosuna bakıp karar vermeyin… Er meydanına çıktı. Varım dedi…

Yürekli adamdır. Sözünün eridir Memik Yılmaz. Has Gazianteplidir. Bilin istedim.

Gerek altyapı, öze dönüş ve scout çalışmalrı takdire şayan. Geçmişte Celal Doğan döneminde olduğu gibi. Genç bul yetiştir, sat. Artık bu gelirlerle, har vurup harman savurmayla kulüplerin yönetilmeyeceği aşikar. Başkan Memik Yılmaz da bu yolda ilerleyecek gördüğüm kadarıyla…

Kalüp depremle birlikte zor durumda kaldı. Giden futbolcular oldu. Genç kaleci Batuhan’ın gelmeye istekli olmaması can sıkıcı bir durum, ayrıca Kaptan Günay’ın gitmek istemesi ise üzüntü verici oldu. Kale sağlamdı ama şimdi tecrübesiz ellere kaldı ne yazık ki. Maçlara şüphe içinde çıkacağız.

Ben Başkan Memik Yılmaz’ın yerinde olsam maceraya girmeden tecrübeli bir eldivene kaleyi teslim ederim. Belki ilerleyen haftalarda yabancı bir kaleci alacağımızı düşünüyorum.

Gaziantep FK Başkan ve yönetimi kulübü ayakta tutabilmek adına doğru hamleler üretiyor. Kalıcı gelir kaynaklarına ihtiyaç var. Umarız kısa zamanda olmasa bile kulüp düştüğü bu zor durumdan el ele verilerek kurtulur.

Gaziantep Futbol Kulübü unutmayın ki; bu kentin takımıdır. Süper Lig’de tek temsilcimiz bu takımdır. Rengimiz kırmızı siyahtır. Farklı sesler, muhalefet etmek, bizim takımmız değildir demek bölücülük yapmaktır. Küme düşerkek bu kentte küme düşer…

Bu nedenle Başkan Memik Yılmaz’a ve ekibine destek vermek, olumlu ve yapıcı eleştiri yapmak herkese düşen görevdir. Hata olabilir, ancak gövdesini bu işin altına koyan birisini desteklemek ve alkışlamak kimseye bir şey kaybettirmez. Kazandırır.

Ben başarması için dua edenlerdenim. İnşallah ve umarım başarılı olur.

Gaziantep FK Gaziantep şehrinde yaşayan herkesin takımıdır.