Neyse, TFF dün bombayı patlattı! Türkiye Futbol Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Gaziantep FK-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtları açıklandı.

REFORM HABER - MURAT ATAY

Son maçlarda yaşanan hakem hataları ve vermiş oldukları kararların izahını yapmak mümkün olmamaktadır.

Eskilerin ‘zırva tevil götürmez’ dediği gibi en fanatik (bağnaz) kişiler bile hakem hatalarını tevil etmede (başka manaya yorumlamakta) zorluk çekmekte, bu anlamsız kararları açıklayacak kelam bulamamaktadır.

Atalarımız ‘izahı olmayanı mizahı olur’ demişler. Hakemlerin bazı kararlarına anlam yüklemeye çalışmak beyhude çaba olacaktır.

Hakemlerin son maçta vermiş oldukları kararlar, ahmak bir şehzadenin ve şair Oktay Rıfat’ın başından geçen olaylara benzemektedir:

Neyse, TFF dün bombayı patlattı!

Türkiye Futbol Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Gaziantep FK-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtları açıklandı.

TFF'den yapılan açıklamada; "Gaziantep FK - Beşiktaş ve Sivasspor - Galatasaray maçlarının VAR kayıtları incelendi ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin, önemli hakem hatası yaptıkları tespit edilmiştir. Bu maçların VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"Önemli hakem hatası yapıldı"

TFF'nin açıklamasında;

"Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep FK A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin "önemli hakem hatası" yaptıkları tespit edilmiştir.

Şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda oluşan spekülasyonları da ortadan kaldırmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla; söz konusu maçlardaki tartışılan pozisyonlara ait VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verilmiştir.’’ İfadelerine yer verildi.

MHK, O maçlarda görev alan tüm hakemlerin düdüğünü duvara astı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, göreve geldiklerinde ‘VAR’ı en iyi ve doğru şekilde kullanan ülke olma iddiasındayız’’ demişti.

VAR sistemi ile en çok tartışılan ülke olduk…

Gaziantep FK_Beşiktaş maçı ve Sivasspor-Galatasaray maçlarında yaşanan hakem ve VAR hakem kararları bardağı taşıran son damla oldu.

TFF, adeta devrim yaparak VAR kayıtlarını ve hakemlerin konuşmalarını kamuoyu ile paylaştı.

Gaziantep FK- Beşiktaş maçında hakem Beşiktaşlı oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına göndermesi gerekirken bunu yapmıyor.

 VAR skandal denilen hatayı tespit etmiş. Hakemi kenara davet etmiş, ancak hakem bunu kırmızı kart için yeterli bulmuyor.

‘Abi abartıyor ya sarıda kalacağım’ diyor.

Demir Grup Sivasspor – Galatasaray A.Ş. maçında ofsayt gerekçesiyle gol iptal ediliyor. Konuşmalar ofsayttı dahi bilmediklerini gösteriyor.

Futbol Federasyonu dün tarihi nitelikte bir karar imza atarak ‘VAR’ konuşmalarını yayımladı.

Ve Pandoranın kutusu artık açıldı. Artık tartışılan her maç sonrası kulüplerin ve kamuoyunun talebi ile bu VAR kayıtları tartışmasız açıklanmak zorundadır.

Hakemler bu kararla kamuoyunun önüne atılmış ve prestij kaybına uğramışlardır. Telafisi olmayan bir yola girilmiştir.

İzlediğimiz pozisyonlar ve hakem diyaloglarında ne yazık ki hakemlerin henüz ofsayt pozisyonu dahi bilmediklerini üzüntüyle gördük.

Dün Antalya’da oynanan Antalyaspor-Fenerbahçe maçının son anlarında yaşanan ve Antalya’nın attığı nefis golün neden ofsayt gerekçesiyle iptal edildiğini de anlayamadık.

TFF ve MHK bu maçında VAR kayıtlarını paylaşmak zorundadır. TFF doğru ve şeffaflık ilkesi gereği bence doğru olanı yapmıştır.

Ligin ilk devresinin sonuna geldik ancak bundan sonra işler daha da karışacak gibi.

Ne demek istediğimi, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın açıklamalarına bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Sevgiyle kalın.