Gaziantep FK, son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından tehlike çemberinin iyice içine girdi. Son haftalarda alınan sonuçlar ve yaptığı tartışmalı açıklamalar, sürekli kendini ön plana çıkartan, şarlatanlık yapan Marius Sumudica çok da geç kalınmasına rağmen nihayet gönderildi. Ben, zararın neresinden dönülse kardır diye bakarım.

Aslında iki hafta önce Sumudica ile Yönetimin ipleri iyice kopmuştu. Araya giren bazı yabancı oyuncular ve Sumudica’nın vatandaşları Başkan Memik Yılmaz’a adeta yalvararak bir şans daha verilmesini istediler. Başkan Memik Yılmaz iyi niyetinin kurbanı oldu. O gün masaya yumruğu vurup gönderecekti. Ama olmadı…

Erdal Güneş’in ardından göreve gelen Sumudica, ilk haftalarda alınan birkaç iyi sonuçtan sonra bunu sürekli kullanmaya başladı. Üst üste alınan mağlubiyetler, beraberliklerde bile ‘Ben bu takımın başına geldiğimde sıfır puanınız vardı’ cümlesini tekerleme haline getirdi. Türk vatandaşı olamadan, ev, arsa, arazi, yat, kat alamadan ülkesine dönmek zorunda kaldı. Şimdi mübarek Ramazan ayı gelmişken, Müslümanlıktan, oruçtan dem vuracaktı.

Son olarak kader maçı dediğimiz Antalyaspor maçında alınan mağlubiyet yolların ayrılmasına vesile oldu. Parası verildi ve gönderildi. Sumudica’dan geçte olsun kurtulduk. Yönetim şu isim bu isim derken Galatasaray’ın ve Milli takımın kaptanı, Fatih Terim’in de yardımcılığını yapan genç teknik adam Selçuk İnan’ı göreve getirdi.  

Gaziantep Fk Nin Yeni Baskani Memik Yilmaz 391567

Gelişi gibi gidişi de olay oldu. Antalya maçında mağlubiyeti konuşma yerine, doğum günüymüş, şansız bir adammış filan. Umursamaz, laubali tavırlar.

Şaka bir yana aldığı 28 puanı başımıza kalka kalka gitti. Gider gitmez hemen yeni teknik patron aranılmaya başlandı. Herkes kafasındaki teknik direktörü yazdı, çizdi. Sonuç olarak Selçuk İnan da karar kılındı. Ne yapar, başarılı olur mu onu hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Selçuk hoca da yaşayıp görecek.

Tehlike çemberinin içinde olduğumuz süreci iyi idare edebilecek mi. ? Hep birlikte göreceğiz. İlk antrenmanda “bütün aklımızı, benliğimizi sahaya vererek oynayacaksınız; gerisini göreceksiniz” diye futbolcuları motive etmeye çalıştığını ve gözündeki hırsı gördüm. Valla ben inandım, sizde inanın. Gerisi kolay.

Valla inşallah anlamışlardır. Kişilere karşı asla önyargım olmamıştır. Futbolculuğunu bildiğim, Selçuk hoca doğru tercih mi onu yaşayarak göreceğiz.

Tartışmalar, dedikodular ardı ardına geldi. Tecrübesiz dediler. Beyler, Gaziantep Futbol Kulübünde yeni bir dönem başladı. Şimdi kenetlenme zamanı. Bırakın boş boş konuşmayı. Başka Gaziantep FK yok. Akıllı olun. Selçuk İnan Galatasaraylı olabilir, ama unutmayın milli takımımızın kaptanlığını yapan başarılı, karakterli bir futbolcu.

Gaziantep Fk Besiktas Maci Icin Hazirliklarini Surduruyor 785840

Futbolcuların kendileri getiren hocayı bile kurtaramamış olmaları işimizin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

Sumudica ile gelenler umut ediyorum ki profesyonel olduklarını unutmazlar.

Selçuk Hoca içinde zor bir sınav ama bizim için daha zor bir sınav. Bizim kaybetme gibi lüksümüz yok. Ama Selçuk Hoca daha yolun başında ve “denedim olmadı “ deyip hayatına devam edebilir.

Ateş hattındayız. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Onun içinde ilk ayak Beşiktaş maçı. Alacağımız 3 puan bizi kendimize getirecektir. Sonra Rize’den alınacak puan veya puanlardan sonra iki haftalık bir ara var ki, bize ilaç gibi gelecek. Hocanın gerçek karakterini oyuncalara yansıtacağı bir ara. Fikstür avantajımızı unutmamak lazım. Zor maçlar geride kaldı. Özellikle son haftalarda dişimize göre takımlarla oynayacağız.

Hey yeni başlangıç, her doğum zordur. Yönetim inandı güvendi getirdi. Şimdi keşke demek zamanı değil, gidenler geri gelmez. Rakibimiz yarın zorlu Beşiktaş. Kadro kalitesi, gücü ortada. Ama olsun inanmak önemli. Gaziantepliler Kulüp Başkanı Memik Yılmaz, yönetim kurulu ve Selçuk İnan ve bu futbolculara inanın güvenin. Gaziantep Futbol Kulübü için yeni bir başlangıç.

Yarın iftardan sonra Gaziantep Arena Stadyumunda buluşalım. Tam destek verelim, takımımızı yalnız bırakmayalım. Selçuk İnan’dı geldi ise bizde inanalım.

Unutmayın Başka Gaziantep Yok!