1997 yılının bir Eylül ayıydı. Tam bir yıl geçmişti o melun kazanın üzerinden. 11 Eylül 1996 yılında trafik kazası geçirmiş, sevgili genç eşini de o kazada kaybetmişti. Kendisi de kazadan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. 

Antalya’daki, Ankara’daki doktorlar hastanelerde defalarca ameliyat etmişlerdi. Ama sağ bacağını bir türlü iyileştirememişlerdi.

Küçüklükten beri tanıyordu o doktoru. Gaziantep’in en önemli ortopedist’iydi kendisi. Tekerlekli sandalye ile getirdiler hastayı muayehanesine, her zamanki güler yüzü ile karşıladı hastasını. Zaten yüzüne bakan umut doluyordu...

Baştan aşagı kontrol etti hastasını kafasını salladı. Yanlış tedavi uygulanmıştı. 


'Geçen hafta Almanya’da bir seminerdeydim' dedi. Uygun görürsen orda gördüğüm bir tedaviyi uygulayacağım sana .Genç adamın zaten başka seçenegi yoktu, kabul etti. Küçük bir de kızı vardı, ayağa kalkacak onunla parklarda yürüyecekti. Herşeyden önce onun için ayağa kalkmalıydı.

Yalnız kullanacağı platin Türkiye’de yoktu. Almanya’ya sipariş edilecek gelmesi de onbeş gün sürecekti. 'Olur beklerim' dedi çaresizce...

Eylül’ün sonunda ameliyata aldı hastasını, kalçadan diz kapağına kadar 44 cm platin sapladı. Hergün umut verdi hastasına. Bir gün geldi ve 'kalk ayağa' dedi . 

Çift baston verdiler. Korkuyordu ne de olsa bir yıldır tekerlekli sandalyede yaşıyordu. Üst katlara bile çarşafın içinde çıkartıyorlardı .

Aradan üç ay geçti, sanki üç yıl gibi. Bir gün bastonun birini daha at dedi. Üç ay sonra diğerini de. Artık yürüyebiliyordu. Karşısında doktoru gülümsüyordu .

Daha bitmemişti, ertesi gün elinde bir çiçek, diğer elinde ,elini sıkıca tuttuğu kızı ile ziyaret etti doktorunu. Daha 6 ay önce tekerlekli sandalye ile gelen hastası karşısında idi. Duygulandı;  yüzünde gurur  ve sevinçle ,gözlerine dolan damlaları sildi .

O doktorun adı Asım Güzelbey’di. Hastası bendeniz Ali Şahin...

Her zaman sevgi ve minnetle hocam’a…

Ha o küçük kız mı ne oldu? Şimdi avukat babasının en yakınında…

Asım Güzelbey...


1951 yılında Gaziantep’te doğdu.  Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp fakültesini bitirdikten sonra İsveç Karolinska Hastanesinde Diz Cerrahisi eğitimi aldı. Gaziantep SSK Hastanesinden sonra Sanko TIP Hastanesinde genel müdürlük yaptı. 2004 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2009 yılındaki yerel seçimlerde bir dönem daha Başkan seçildikten sonra, üçüncü dönem yeter dedi, siyaset için. Koltuğa yapışıp kalanlara siyasi bir dersti yaptığı .
1992 yılında Azerbaycan’da, 1999 yılında Marmara depreminde, 2003 yılında Bingöl depreminde gönüllü doktorluk yaptı. 
Sağlık ve huzurla mutlu yaşamlar diliyorum Asım hocama…