1-Hükümet beğenmediği, garip bulduğu isimlerin bebeklere verilmesini reddedebilir. Alman kanunlarına göre ilk ismin mutlaka bebeğin cinsiyetini yansıtması gerekir.Bu nedenle Almanya'da genellikle geleneksel isimler kullanılmaya devam etmektedir.

2-Para karşılığı fuhuş yapmak yasaldır. Almanya 2002'de dünyanın en eski mesleği kabul edilen fahişeliği yasal bir meslek olarak kabul etmiştir.

3-Almanya'da seks vergisi alınıyor. Bonn'da seks içileri için "seks vergisi" alan makineler kuruldu. Seks içileri her gün işe başlamadan önce bu makinelerden bilet almak zorunda. Bu bilet olmadan çalışırken yakalanan seks işçilerine ceza veriliyor. Seks işçileri bu bileti alabilmek için bir miktar ücret ödüyor. Bu ücret de seks vergisi olarak sayılıyor. Ayrıca Bonn'da seks içilerinin çalışma saatleri de akşam 8.15'le sabah 6 arasında sınırlı.

4-Almanya'da çocuklara okulun ilk günü büyük bir huni dolusu çikolata ve oyuncak verilir. 1800'lere dayanan bu gelenek günümüzde çocuklar için pek çekici olmasa da sürüyor. Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde de benzer bir adet var.

5-Almanya Eski Başbakanı (şansölye) Angela Merkel barbie bebeğinin olduğunu, geceleri onunla uyudugunu söyledi.

6-Almanya, Nükleer Enerji santrallerinin tamamanı kapatma kararı aldı. Buna göre 2022 yılında ülkede çalışan hiçbir Nükleer enerji santrali olmayacak.

7-Almancada "teşekkür ediyorum" demek "hayır istemem" anlamına geliyor. Yani birisi "Kahve ister misiniz?" diye Almanca sorarsa bunu kabul etmek için ona "danke" değil, "Bitte" yani "Lütfen" demeniz gerekiyor.

8-Kamusal alanlarda alkollü içki içmek yasal. Almanya'da 14 yaşında bir çocuk dahi yanında bir gözetmen bulunmak koşuluyla kamusal alanda alkollü içki içebilir.

9-Almanya'da orta parmağını göstermek suçtur. Bu yüzden ehliyetinizi dahi kaybedebilirsiniz, para cezası alabilirsiniz.

10-Almanya'da üniversite eğitimi tamamen ücretsizdir. Üstelik bu haktan Almanya dışından gelen öğrenciler de faydalanabilir.

11-Avrupa'nın genelinde olduğu gibi Almanya'da pazar günleri kiliseler hariç her yer kapalıdır. Ayrıca sessizlik günüdür. Kimse gürültü yapmaz.

12-Hükümet, engellilerin seks ihtiyaçlarını maddi olarak karşılar. Hatta engelliler için hizmet veren sertifikalı seks işçileri de mevcuttur.

13-Birinin doğum gününü önceden kutlamanın o kişiye kötü şans getireceğine inanılır.

14-Almanlar Fanta'yla pasta yapıyorlar. Adına da Fantakuchen diyorlar. Yani Fanta pastası.

15-Alman gelenekleri açık pencere bırakılmasının hastalıklara çağrı olduğunu söyler.

16. Almanlar orijinali ABD'de çekilen ve "Dinner for One" komedi skeçlerine bayılır. İngiliz yazar Lauri Wylie tarafından skeçleri yazılan bu dizi Almanya'da en çok tekrar edilen dizi olmuştur.

17. Almanların ünlü bira festivali OktoberFest yani Ekim Festivali, isminin aksine Ekim ayında başlamaz. Festival Ekim'in ilk Pazar gününden tam 16 gün önce başlar ve bitiş tarihi genellikle 2 ya da 3 Ekim'e denk gelir. Ancak başlangıcı Eylül ayıdır.

18. Almanlar ulusal marşlarının tamamını okumazlar. Weimar Cumhuriyeti döneminde Almanya'nın milli marşı seçilen August Heinrich Hoffmann von Fallersleben'a ait "Deutschlandlied" adlı şiirin Nazi döneminde sadece ilk kıtası Marş olarak okunuyordu. Nazi rejimi çöküp Batı Almanya kurulunca, burada bu kıta marştan atıldı ve şiirin sadece 3. dörtlüğü marş olarak okunmaya başlandı. Doğu ve Batı Almanya birleşince de bu durum devam etti.

19. Almanların mutfaklarında her şey hareket edebilir biçimdedir. Su borusu hariç her şeyin yeri değiştirilebilir. Buna lavabo dahildir.

20. Almanya'da öğle yemeği sıcak, akşam yemeği ise soğuk yenilir.

21-Almanya’da 3.5 milyon  civarında Türk yaşıyor.

22- Almanya ‘nın nüfusu 84.000.000 kişidir. Bu nüfusun yüzde 49 u erkeklerden , yüzde 51’i kadınlardan oluşmaktadır.

23- Almanya’nın en büyük şehirleri;

Berlin.           3.476.354
Hamburg.    1.769.125
Münih.           1.280.204
Köln.                  973.488
Frankfurt.         660.145
Essen.                603.095
Dortmund.        599.471
Düsseldorf.       584.067
Bremen               555.512

Bu pazar sizleri Almanya ile ilgili bilgilendirmek istedim.