20 Ağustos Gaziantep için sanki Karagün… Karabasan gibi çöktü üzerimize…Şeytan ismini hiç anmak istemem ancak Lanetli Gün!

20 Ağustos! Ne zaman 20 Ağustos günü gelse için ürperir… Kentte büyük acıların yaşandığı bu tarih lanetli gün olarak anılmaya başlandı…

Takvimler, son dönemde 20 Ağustos tarihini gösterdiğinde büyük acıların yaşandığı olaylara tanıklık etti.

Gaziantep’te yakın tarihte yaşanan 3 ayrı felaketin 20 Ağustos gününe denk gelmesi, vatandaşların ‘’Lanetli Gün’’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Gaziantep’te 20 Ağustos kâbusu yaşanıyor. İlk olay 20 Ağustos 2012’de Karşıyaka Polis Karakolu’na terör örgütü PKK bomba yüklü araç saldırmış, 9 kişi vefat etmişti.

Yine 20 Ağustos 2016 Beybahçe Mahallesi’nde bir düğüne canlı bomba saldırısı yapılmış ve 54 kişi vefat etmişti.

Bugün de takvimler 20 Ağustos 2022’yi gösteriyor ve Gaziantep- Nizip TAG Otoyolu’nda katliam gibi bir kaza yaşandı. Yaşanan trafik kazasında 16 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı.

Olay mahallinde yardım için bulunan İtfaiye, Sağlık görevlileri ve genç gazeteci meslektaşlarımız olmak üzere yitip giden 15 can.

15 eve ateş düştü. Allah onlara sabır versin…

Tüm Türkiye’nin yüreğine ateş düşüren bu kazanın ardından Gaziantepliler 20 Ağustos gününü Gaziantep’in lanetli günü olarak yorumladı.

Kazanın üzüntüsü geçmeden bu kez akşam saatlerinde Mardin Derik’te freni boşalan Tır’ın kaza mahalline dalmasıyla bu kez bilanço daha korkunç oldu. 20 ölü, 31 yaralı…

Gaziantep’teki TAG otoyolunda 15 kişinin ölümüne neden olan otobüs şoförünün ortaya çıkan görüntülerde 3 şeritli, emniyet dubaları olan güpe gündüz yolda bu kazaya nasıl sebebiyet verdiği ise hayret verici ve düşündürücü…

Gaziantep’te 15 kişinin ölümüne yol açan otobüs şoförü ile ardin’da kazaya karışan iki Tır şoförü tutuklandı.

Giden 35 canın ardından ne söylesek az…

ACI VE GÖZYAŞI

Gaziantep'teki dün yaşanan katliam niteliğindeki kazada yaşamını yitiren 15 kişi son yolculuklarına gözyaşları içinde uğurlandı.

Gaziantep'te meydana gelen kaza bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.

Katliam niteliğindeki kazada 15 vatandaşımız hayatnı kaybetti. Sağlık personelleri Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük ve Halil Özden ile itfaiye erleri Ahmet Polat, Mehmet Polat ve Mehmet Bozkurt ile İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver ve diğerleri…

Son yolculuklarına uğurlandılar

Törende, vefat edenlerin yakınları, cenazelere sarılarak gözyaşı döktü.

Törenin ardından, cenazeler son yolculuklarına uğurlanmak üzere mezarlıklara gönderildi.

Acı olayın ardından düzenlenen cenaze törenlerinde ailelerin, çocukların, eş ve anne babalarının feryatları ve gözyaşları vardı.

Gel dayanabilirsen dayan.

Cenaze töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gördüğü manzara karşısında hıçkırıklar içinde ağlayarak konuşmasını tamamlaya bildi!

TRAFİK CANAVARI OLMAYIN!

Dün sabah,

Bu sabah,

Muhtemeldir ki yarın sabah da…

Ajanslara yürek burkan trafik kazası haberleri ile dolup taşıyor. Bayram seyran dinlemeden… Her eve acı haber düşüyor. Gencecik canlar toprak oluyor.

Sevenlerini bırakıp göçüyor, arkasında hüzün bırakıyor…

Yitip giden canlar!

Sakat kalan yüzlerce insan!

Dul – yetim kalan kadınlar çocuklar…

Türlü türlü aile dramları…

Bütün bu feci tablo karşısında düşünüyorsunuz ne olacak bu işin sonu diye.

Ülkemizin gündeminden bir türlü düşmeyen elim trafik kazaları,

Ne yazık ki maalesef ciddi boyutlarda can ve mal kaybına sebep olmakta, gerek insan kaybı ve gerekse yol açtığı sosyo-ekonomik zararlar sebebiyle milletçe hepimizi derinden etkilemektedir.

Resmi rakamlara göre trafik kazalarında her yıl ortalama 5 bin küsur kişinin öldüğü, 100 binden fazla kişinin yaralandığı belirtilmekte.

Ancak istatistiklere girmeyenlerle yaralı olarak kayıtlara geçtiği halde daha sonra ölenleri de buna eklersek her yıl ortalama 10 -15 bin insanımız trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyleyebiliriz.

Ülkemizde ki de trafik kazaları istatistik verilerine göre dünya ortalamalarının çok üzerinde.

Tüyleri diken diken eden bu kadar ölüm ve yaralanmaların yanı sıra milyarlarca liralık ekonomik kayba da neden olmakta.

Trafik kazalarının önlenmesi anlamında ülkemizde bugüne kadar alınan tedbirlerin tam olarak sonuç vermemesi, konunun trafik sisteminin altyapısını ilgilendiren yönü olmasının yanı sıra, aynı zamanda önemli ölçüde ülkemiz insanlarının zihniyet yapısıyla da alakalı olduğu kanaatindeyim erenler…

Yaşadığımız çağ, teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği, Allah’ın yarattığı birçok nimetin insanın hizmetine sunulduğu bir zaman dilimi.

Varlıklar içerisinde en şerefli bir şekilde yaratılan insanoğlu, bütün bu nimetlere, hatta daha fazlasına da layık hiç şüphesiz.

Çünkü Yüce Yaratan, yerde ve gökte olan bütün nimetleri insanlar için yaratmış.

Ancak bu nimetler ile güzelliklerin muhatabı olan insan, bunlardan ölçülü ve dengeli bir şekilde yararlanma yolunu tercih etmek mecburiyetindedir.

Aksi halde nimetlerin yerine bunların külfetleriyle daha çok muhatap olur zannımca.

Unutmamak gerekir ki;

Kişilik zafiyetinden kaynaklanan bencillik,

Kendini haklı görme duygusu,

Nasihat dinlememe,

Tedbirsizlik,

İhmalkarlık,

Aşırı hız, hız tutkusu, erken varma arzu ve isteği…

Alkollü araç kullanma…

Uzayıp gidecek listedeki gibi hususlarla kazalara sebep olanlar;

Trafik kazaları sebebiyle meydana gelen milyonlarca dolarlık ekonomik kayıp da büyük bir israf.

Trafik kurallarına ve yetkililerin ikaz ve uyarılarına harfiyen uymak suretiyle, bu israftan kaçınmamız ise pekâlâ mümkün.

Dinimizin, insan hayatına verdiği büyük önem gibi insanlarında da hayatlarına bağlılığı, sağ kalmak için razı olmayacakları hiçbir kötü durum yoktur herhalde Bir Yunanlı şairin dediği gibi: "Tek kollu kalsam, kötürüm, damlalı da olsam, sökülse de bütün dişlerim, ne mutlu bana yaşıyorsam."

Öyle ise bize emanet olarak verilen hayatın da, bedenin de kıymetini bilelim.

"Eğer direksiyonda oturan kişi onu aklıyla kullanmayı becerebiliyorsa, o araç hem güzeldir, hem de sevimli dosttur."

''HAYAT BİR OTOMOBİLİN YEDEK PARÇASI DEĞİLDİR’’

İstatistik ve kaza nedenlerine baktığımızda Dünyada ve Türkiye’de şöyle bir fotoğraf karşımıza çıkıyor.

 Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) paylaştığı verilere göre, dünya genelinde her 24 saniyede 1 kişi yolda hayatını kaybediyor.

Her yıl dünya genelinde 1,35 milyon insan, trafik kazasında ölüyor. 

Trafik kazaları, insanların başlıca ölüm sebepleri arasında 8'inci sırada yer alıyor.

5-29 yaş grubu, trafik kazalarının asıl kurbanları arasında dikkati çekiyor.

Trafik kazaları, 15-29 yaş grubundaki gençlerin bir numaralı ölüm nedeni olarak gösteriliyor.

Bu kapsamda hükümetlerden, hızın azaltılması, yolların yeniden düzenlenmesi, altyapı ve emniyet şeridinin düzenlemesi ve hayat kurtaran teknolojilerin sağlanmasını öngören yol güvenliği yasasının güçlendirilmesi talep edildi.

Raporda 2030'a kadar güvenli, makul, erişilebilir ulaşım ile yaşlılar, engelliler, çocuk ve kadınların özel ilgi gördüğü toplumsal taşımanın yaygınlaştırılması istendi.

Ayrıca raporda, sürat, alkol, emniyet kemeri, kasket ve çocuk koltuğu olmaması gibi risk faktörlerine karşı ülkelerin aldığı yasal önlemlerin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye'de 187 bin 963 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi.

Ülkemiz karayolu ağında 2021 yılında toplam 1 milyon 186 bin 353 adet trafik kazası meydana geldi.

Bu kazaların 998 bin 390 adedi maddi hasarlı, 187 bin 963 adedi ise ölümlü yaralanmalı trafik kazasıdır.

Yıl içerisinde meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının %78,6'sı yerleşim yeri içinde %21,4'ü ise yerleşim yeri dışında meydana geldi.

Türkiye'de 2021 yılında meydana gelen 187 bin 963 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 421 kişi kaza yerinde, 2 bin 941 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti.

Ölümlerin %49,3'ü, yaralanmaların %72,0'ı yerleşim yeri içinde gerçekleşirken ölümlerin %50,7'si yaralanmaların ise %28,0'ı yerleşim yeri dışında oldu.

Trafik kaza istatistikleri

Trafik kazalarındaki toplam ölü sayısı bir önceki yıla göre %10,2 arttı
 Türkiye'de 2021 yılında, Covid-19 salgını etkisinde geçen 2020 yılına göre trafikteki motorlu kara taşıtı sayısı %4,6, toplam kaza sayısı %20,6, ölümlü yaralanmalı kaza sayısı %25,1, maddi hasarlı kaza sayısı %19,8, toplam ölü sayısı %10,2 ve yaralı sayısı %21,4 arttı.

Türkiye'de bin taşıt başına 7,4 ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi

İllere göre ölümlü yaralanmalı kaza sayıları incelendiğinde bin taşıt başına en fazla ölümlü yaralanmalı kazanın Bingöl'de en az İstanbul'da gerçekleştiği görüldü.

Trafik kazalarında ölenlerin %47,6'sını sürücüler oluşturdu

Ülkemiz karayolu ağında 2021 yılında gerçekleşen trafik kazalarında ölen kişilerin %47,6'sı sürücü, %30,3'ü yolcu, %22,1'i ise yayadır.

Trafik kazalarında ölenler ve yaralananlar cinsiyetlerine göre incelendiğinde ise ölenlerin %77,2'sinin erkek, %22,8'inin kadın, yaralananların ise %70,5'inin erkek, %29,5'inin kadın olduğu görüldü. 

Kazaya neden olan kusurlar içinde sürücü kusurları %87,1 ile ilk sıradadır

Türkiye'de 2021 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan toplam 224 bin 418 kusura bakıldığında kusurların %87,1'inin sürücü, %8,2'sinin yaya, %2,6'sının taşıt, %1,8'inin yolcu ve %0,4'ünün yol kaynaklı olduğu görüldü.

Ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının %68,9'u gündüz meydana geldi

Ülkemiz karayolu ağında 2021 yılında meydana gelen 187 bin 963 ölümlü yaralanmalı kazanın %68,9'u gündüz, %28,4'ü gece ve %2,7'si alacakaranlıkta oldu.

Kazasız belasız, hayırlı uzun ömürler temennisi ile lütfen daha dikkatli ve tedbirli olalım…