Süper Ligin 14.haftasında sahasında Beşiktaş’ı ağırlayan Gaziantep FK sahadan bir puan ile ayrıldı. 

Maçın başlamasıyla beraber dengede giden bir maç izlemeye başladık. Beşiktaş, daha çok kanatlardan, Gaziantep FK ise göbekten ataklar yapma çabası içerisindeydi. 

Beşiktaş’da Gedson Fernandes üretkenlik ve takımı ileri taşıma anlamında öne çıkan isim olarak göze çarparken, kalabalık defansı geçebilmek adına Gedson’un çabası yeterli olmadı. Necip ve Atiba hemen hemen her topu geriye ve yana oynayarak artık bu takım için yeterli olmadıklarını gösterdi. Bu durum ileri uçtaki oyuncuların da yetersiz kalmasına sebep oldu. 

Beşiktaş için günün özeti şu oldu, kadrosunda bazı pozisyonlarda kalite, kalitesi olan oyuncularda ise form durumu düşük bir görüntü oluşuydu.

Maçın kırılma noktası, ne 71.dakikada Figeiredo’nun ne de 86.dakikada Weghorst’un attığı gol değildi. Maçın kırılma noktası 26. dakikada N’Koudou’nun görmediği kırmızı karttı. Hakem Atilla Karaoğlan 5 metre uzaktaki kafayı göremediği gibi VAR’ın izlemesinde fayda olduğunu gördüğü bir pozisyonu defalarca izleyerek de göremedi. Beden dilinden anladığım kadarıyla Kırmızı mı? Ne kırmızısı öyle bir renk mi var! der gibiydi sayın Karaoğlan.

Açıkcası FİFA kokartlı Atilla Karaoğlan’ı bu maça atayanlar Karaoğlan’ın karası gibi, kara kara düşünüyorlar şuan!
 
Gaziantep FK için ise işler daha farklıydı. Özellikle sakin ve disiplinli oyunun meyvesini eksik olsada aldılar. Eksik diyorum çünkü üç puan alınabilirdi. Lige verilen aranın iyi değerlendirildiği gözüküyor. Gaziantep FK için en büyük eksiklik son vuruşlardaki yetersizlik. Sayın Erol Bulut maç sonu açıklamalarında bu durumdan bahsederek transfer çalışmalarının yapılacağını belirtti. 

Gaziantep FK’ da Figieiredo, Mustafa Eskihellaç benim beğendiğim isimlerdendi. Orta alanda ise Merkel açıkcası beklediğimden daha olumlu futbol yansıttı. Özellikle defansif anlamda başarılı bir oyun sergiledi. Takım halinde kompakt bir futbol sergiledi Erol hocanın takımı. Maxim sazı eline aldığında takım çok farklı bir kimliğe bürünüyor. Bu Beşiktaş maçında da böyleydi. 

Gaziantep FK oyun ve oyuncu kalitesi olarak yetersiz olsa da oynanacak en iyi futbolu oynadı ve ilerisi adına umut verici oyun sergiledi. Bakalım bu oyun ne kadar yetecek Gaziantep ekibine. 

Bu arada Erol Bulut ve ekibi alkışı hakediyor bu karşılaşma adına.