Süper lig’de bugün evinde Sivasspor’u ağırlayan Gaziantep FK maçtan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Gaziantep FK’nın henüz başkanının netleşmemiş olması çok büyük bir handikap. Gelecek planlamasının yapılması ve bir an önce aksiyon alınması için başkanın koltuğuna oturması lazım.

GaziantepFK’nın kupada Konyaspor’u elemesi oyuncuların motivasyonunu arttıracaktır muhakkak. Fakat bu ivmeyi lige yansıtmak, puanlar almak çok önemli.

Bir an önce üst sıralara tırmanarak rahatlama ihtiyacı var takımın da şehrin de.

Sivasspor cephesinde ise işlerin GaziantepFK’dan daha kötü olduğu gerçeği ortada. Rıza Çalımbay hala Gaşatasaray maçında takılı kalmış durumda. Bu durum rasyonellikten uzaklaşmasına, duygusal davranmasına ve aksiyon alamamasına neden oluyor. Elinde güçlü oyuncular olmasına rağmen bir türlü takım olamadılar bu sezon.

Kaybedilen puanlar da bu yüzden.

Maça gelecek olursak ilk 15 dakika Figeiredo’nun Kanada atılıp Markovic’in forvette oynaması Gaziantepfk’nın etkisiz kalmasına neden oldu. Erol Bulut’un bu tercihi neden yaptığını açıkcası anlamadım. Bu kararını golden sonrada devam ettirdi. Takımda kötü giden bir çok şey var ama Erol Bulut’un kararları açıkçası soru işaretleriyle dolu. İlk golden sonra Maxim ile yaşadığı tartışma takım içinde de bir şeylerin ters gittiğinin göstergesi.
 
Sivasspor ilk yarıda özellikle kanatlardan çok etkiliydi. Golden sonra da bu etkilerini sürdürdüler. Maça ofansif olarak 4-3-3 başladılar fakat golden sonra 4-4-1-1 e dönerek savunmayı güçlü tutmak istediler. İlk yarının pozisyon anlamında etkilisi Sivasspor iken, Gaziantep FK topla oynasa da tehlike yaratmaktan uzaktı. 

Maçın ikinci yarısına Gaziantep daha üstün olan taraftı. Bunda en büyük etken Figueiredo’nun forvete, asıl yerine geçmesiydi. İkinci yarının ilk dakikalarında Sivasspor gol bulsa da ondan sonra çok bir varlık gösteremedi.

Son dakikalarda  GaziantepFK’nın risk almasıyla maç Günay ve Sivas arasında geçmeye başladı. Günay'ın kaç kurtarışı var ben sayamadım açıkcası. 

Gaziantep FK için tehlike çanları derinden çalıyor. Bir aksiyon alınmazsa hemde derhal seneye bir alt ligde izleyeceğimizi düşünüyorum. Erol Bulut’un ekmeğini yediği bu takıma bir elveda borcu var artık.

Bu elvedayı parayı ön planda tutmadan yapması ise en büyük temennim.