Bu hafta kendi evinde Fenerbahçe’yi ağırlayan Gaziantep FK maçtan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Bu maçtan önceki son 5 maçlık performanslarına baktığımızda Gaziantep ekibinin 3 mağlubiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyeti bulunurken en skorer oyuncusu 6 golle Figueiredo, Fenerbahçe’nin ise 3 galibiyet ve 2 mağlubiyeti bulunurken en skorer oyuncusunun ise 13 golle Valencia olduğunu görüyoruz. 

Öncelikle Fenerbahçe’nin geçen hafta kendi sahasında ezeli rakibi Galatasaray’a 3-0 yenilmesi zirve yarışında ciddi darbe almasına neden oldu.

Bu maç öncesi lider Galatasaray’ın galibiyetle kapatması ile birlikte Gaziantep FK karşılaşması Fenerbahçe adına daha önemli bir hale geldi. Ligin uzun bir maraton olmasını düşünürsek bu köprünün altondan daha çok suların akacağı aşikar. 

Gaziantep FK adına ise geçen haftaki İstanbulspor karşılaşması sonrası başkan Cevdet Akınal’ın istifa etmesi deprem etkisi yarattı. Beklenilmeyen bu durum karşısında her ne kadar bazıları karamsarlık bayrağı çekse de ben bu durumun olumlu yansımalarının olabileceğini düşünüyorum.

Öncelikle yeni başkan için geçen isimler beni heyecanlandırdı. Bu isimlerin bazılarının pazartesi netleşeceği bilgisi var. Beklentim yeni yönetimin öncelikle teknik direktör değişikliğine gitmesi ve sayın Erol Bulut’a artık teşekkür edilmesi. 

Maça gelecek olursak ilk yarıda özellikle Gaziantep FK tarafında Ertuğrul’un kötü performansı bunun yanında ileri uç elemanlarının son vurışlardaki etkisizliği takımın 1-0 geride ilk yarıyı kapatmasına neden oldu. 

Fenerbahçede ise ilk yarının en etkili ismi yine Ferdi oldu. Ferdi’nin performansı kaldığı yerden devam ediyor. Bunun yanında takım olarak eski performanslarında olmasa da kalitesinin meyvelerini yeme konusunda başarılı bir Fenerbahçe vardı ilk yarıda. Atakları yönlendirebilen fakat üçüncü bölgede tam etkisini gösteremeyen bir Fenerbahçe gördük. 

İkinci yarının ilk on dakikasında Gaziantep FK etkinliğini biraz daha arttırdı sonucunda da bir duran top sonrasında Kitsiou önüne düşen topu çok güzel düzelterek net bir vuruşla gole çevirdi. 

Maçın kırılma noktası Sagal’ın gördüğü ikinci sarı kart sonrası kırmızı karttı. Bu seviyede oynayan futbolcu için bu tarz kartlar görülmemesi gereken kartlardır. Nitekim bu kırmızı kart sonrası Gaziantep FK’nın oyun dengesi de bozuldu. 

Kırmızı kart sonrası Jesus adeta tüm tuşlara basarcasına ne kadar kozu varsa sahaya sürdü. Tamamen  Fenerbahçe’nin kontrolüne geçen oyun sonrasında 90+1’de Valencia tekrar sahneye çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü attı. 

Açıkcası son haftalarda performansı düşen iki takımın mücadelesini izledik. Çok kaliteli bir oyun görmesekte fizik mücadelesi yüksek bir maç izledik. 

Son olarak fanatizmin çok üst seviyede olduğu Türkiye’de uzun zamandır görmediğimiz güzellikte enstantaneler gördük. Arda Güler’in oyuna alınması sırasında Arda’yı tüm stadın ayakta alkışlaması gerçekten görülmesi gereken bir olaydı.

Umarım centilmence ve spor ahlağına uygun bu tarz hareketler katlanarak çoğalır.