Öncelikle sayın Erol Bulut’un iyi oyun sergilendiğini söylemesi, üstelik her mağlubiyet sonrası hemen hemen aynı anlama gelen açıklamalar yapması, bunun yanında yönetimin Erol Bulut ile devam edileceği yönündeki açıklamaları bende derin soru işaretleri bıraktı. Bu nedenle bu hafta yazımı yazıp yazmamakta çok  kararsız kaldım.

Siz istediğiniz kadar pozisyona girdiğinizi, istediğiniz kadar iyi oynadığınızı söyleyebilirsiniz sayın Erol Bulut; son sekiz karşılaşmanın beşinde mağlup olup, 13 gol yiyorsanız iyi futbol oynamıyorsunuz demektir.  Bahsettiğiniz şansızlıklar 8 maçın birinde olabilir fakat beşinde oluyorsa şansızlıktan ötesi var demektir. 

ve-bir-devrin-sonu-erol-b-222_2-41

Neyse….

Biz yine de futbolun içinde kalarak biraz da maça dönelim.

Maçın ilk yarısında etkisiz bir Gaziantep vardı. İki takımda birbirini tartmakla meşguldü. 41.dakikada Kemen’in golü maçı hareketlendiren nokta oldu. ikinci yarının başlamasıyla beraber 70. dakikaya kadar İyi sayılabilecek bir futbol sergileyen Gaziantep gerek kanatlardan gerekse göbekten etkili oldu. Golü ise kısa boyuna tağmen Gurkan’ın nefis kafa golüyle 52’de buldu. 

70. dakikadan sonra ise adeta pili bitmiş bir Gaziantep gördük. Hem fizik gücü hem oyun içi varyasyonları yetersiz olan Gazintep FK aynı zamanda orta alanda da derin boşluklar verdi. Adanademirspor maçında da aynı boşlukları gördüğümüzü söylemiştik. Bloklar arası mesafenin uzun olması oyuncuları yormakla beraber teknik anlamda da takımın ileriye çıkmasının en büyük engeli. Bunu sayın Erol Bulut’a sorduğumuzda planlı bir çalışmanın olduğunu Adanademirspor maçının ardından söylemişti!

Ben açıkcası bu oyun ve mantalite ile takımın işinin zor olduğunu düşünüyorum. Nereye kadar gider bilemem ama 2 senedir devam eden bir sürecin içerisindeyiz…