Süper Lig’in 18.haftasında İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşan Gaziantep FK maçtan 1-1’lik skorla beraberlikle ayrıldı. 

Son karşılaşmalara baktığımızda İstanbulspor 1 Galibiyet 4 Mağlubiyet alırken, Gaziantep FK ise 1 Galibiyet, 2 Beraberlik  2 mağlubiyet aldı. Gaziantep FK 18 puan ile 13.sırada iken, İstanbulspor 11 puan ile son sırada yer alıyordu.

 İstanbulspor’un gol yükünü çeken 5 gollü Ethemi ve 4 gollü Topalli  bu maçta özellikle defansın arasında kayboldu ve çok etkinlik gösteremediler. Ta ki maçın son 15 dakikasına kadar. 

Gaziantep FK’da ise golcü ortasaha Maxim’in yokluğunda Sagal daha etkin bir rol alarak atakların yönlendirmesinde rol aldı. Figueiredo ve Sagal iş birliği Gaziantep FK adına olumlu şeylerin ortaya çıkmasını sağlarken ortasahada Jevtoviç, Merkel ikilisi defansif anlamda, Futkan ve Veliu ikilisi de ofansif anlamda istenileni veremeyen isimlerdi. 

Figueiredo’nun diğer maçlara nazaran pasif kaldığını söylemek yanlış olmaz. Bu tarz maçlarda oyuncuların konsantrasyonunu sağlaması elbette daha zor fakat bu maçlardan alacağınız puanlar ile rakiplerinizle yarışabilirsiniz. 

Maçın kırılma noktası 110..dakikada Ethemi’nin attığı goldü. Gerçi bu dakikaya gelesiye kadar Gaziantep FK’nın maçı koparamaması daha önemli bir kırılma noktasıydı. 

Gaziantep FK için geliştirilmesi gereken çok şey var. Bu futbol’un yeterli olmadığı çok açık görülüyor.  Son dakikalarda İstanbulspor’un yakaladığı ciddi pozisyonlar gol ile sonuçlanmış olsaydı mağlubiyeti konuşuyor olurduk. 

Ben açıkcası ne bu kadro ile ne de Erol Bulut ile bir başarının gelebileceğini inanmıyorum. Kesinlikle radikal kararların alınması gereken bir dönemin içerisinde Gaziantep FK.