Bu hafta deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşan Gaziantep FK maçtan 1-0 mağlup ayrılarak lig yarışında yara aldı. Fakat ben bu mağlubiyeti “nazarlık” olarak nitelendirmek istiyorum. 

Maçın büyük çoğunluğunda  dengeli oyun varken bir anlık hata Antalspor’un golünün gelmesine sebebiyet verdi. Golün hemen öncesinde bunun mesajlarını veriyordu Gaziantep defansı. Djlobodji’nin yokluğu kendini çok belli ediyordu.  Zira 25.dakikada Jevtoviç’in hatasını defans savuştururken, 29.dakikadaki atakta ise Fredy’nin mükemmel vuruşu filelerle buluştu. 

Erdal Güneş bundan önceli iki maçta iyi oynatarak kazanırken aslında bu maçta da takımı kötü oynamadı. Önemli ataklarda yakalayan Gaziantep FK bunları değerlendirememesi mağlubiyeti getirdi. Direk rakibi olan Antalya tarafından mağlup olması büyük bir yara almasına sebep oldu. 

Ben mağlubiyetten ziyade hem Günay’ın sarı kartını, hem de Markovic’in ikinci sarıdan kırmızı kartını bu seviyede futbol oynayan bir futbocuya yakıştıramıyorum. Bir sonraki maçının Galatasaray ile olduğunu bile bile böyle basit hatalar yapılması benim nazarımda asla maç içindeki tansiyon ile açıklanamaz. 

Yahu Günay kardeşim sen kalenden ortasahada olmayan gerilim için koşarak hangi problemi çözeceğini sanıyorsun? Hakem seni iki kez uyarıyorken hala neyi uzatıyorsun?
Gelelim Markovic efendiye! Faul olmuş hakem düdüğü çalmış haklı veya haksız, üstelik öyle çok geririlimli bir maç değil, neyin itirazını yapıyorsun faul olan pozisyonun!?

Ben Antalya gibi iyi bir ekibe mağlup olunmasını olumsuzluklar içinde algılamam, bu sene şansızlıklar yaşasalarda iyi oyunculardan kurulu bir ekip. Kaldı ki öyle üstün oynayarakta kazanmadılar. Gaziantep FK eksiklerine rağmen kafa kafaya oynadı, fakat bahsettiğim sarı kartların amatörlükten başka bir açıklaması yok. 

Bir sonraki Galatasaray karşılaşması çok önemli bir hale geldi. Taraftarların asla takımı yalnız bırakmaması gerekiyor. Yeni başkan Memik Yılmaz umarım şu beleş bilet işine bir çözüm bulur ve sırf stadın dolması için fabrika çalışanlarına bedava bilet dağıtılmasının önüne geçerek, gerçek Gaziantepspor ruhunu taşıyan taraftarlardan oluşan grup stadda olur.