Süper Lig’te bu hafta sahasında İstanbulspor’u ağırlayan Gaziantep FK maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Oyun olarak güzel mesajlar gördüğümüz anlar oldu Gaziantep adına. Sumudica’nın etkisi yavaş yavaş hissediliyor. Çünkü Sumudica’nın takımlarının karakteristik özelliğidir savaşmak, bırakmamak ve bunun içinde çalışmak.

Tabi bunları söylerken hemen rehavete kapılmamak lazım, nitekim ortada 5 maç mağlup olmuş ilk galibiyetini almış bir takım var. Elbette galibiyet çok kıymetli fakat asıl olan devamlılık. Takıma gelenlerin etkilerini bundan sonra daha iyi görürsek en azından düşme potasından uzak bir şekilde ligi devam ettirebiliriz.

Markovic’in patlayıcı etkisi oyuna girdikten sonra ortaya çıktı. Fakat ben bu beşli defan işini sevemedim bir türlü. Hücum anlamında takımı eksik bırakan bir taktik bana göre. Eğer beşli defans ile hücum anlamında etkili olmak istiyorsa takım beklere çok büyük iş düşüyor. Bu kapasite var mı beklerde bence kesinlikle var ama biraz önce söylediğim gibi devamlılık konusunda bazı sıkıntılar var.

Uzun lafın kısası çok kıymetli bu üç puanı almak kadar arkasının gelmesi daha önemli. Özellikle Gaziantep FK’nın bir gerçeği kabul etmesi işini daha da kolaylaştırır. O da hedefleri realist tutup rakiplerinin kim olduğunu bilmesi ile mümkün.

Sağlıcakla kalın…