Öyle bir maç düşünün ki ! hakem hataları maçın önüne geçsin, rakibin lider Trabzon’un bile sevinci kursağında kalsın…

Ligde inişli çıkışlı grafik çizen oynadığı futbol keyif vermeyen, Hala teknik direktör Erol Bulut’un ne oynatacağına bir türlü karar veremediği Gaziantep FK, lider Trabzonspor önünde puan ya da puanlar peşinde… Sürpriz olur mu diyorum, futbol bu her türlü sürprize açık… Trabzon’da Fenerbahçe’nin karlı kapattığı haftada rakibe çelme atabilir miyiz?

Hafta sonu maçlara baktığımızda Trabzonspor’un rakiplerden en karlı ve avantajlı takım Fenerbahçe olduğuna göre Karadeniz fırtınası da sahasında mutlak kazanmak peşinde olacak.

Gaziantep FK’nın sağı solu beli olmayan bir takım… Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Bkasetas, Hamşik’e ısınırken kaleci Erce de eklendi. Gaziantep FK’da ise çok sayıda oyuncu eksik bulunuyordu.

Muhammet, Kenan ve cezalı Figuerio gibi önemli oyunculardan eksikti kırmızı siyahlı takım.

İki takımın bir hayli eksiği vardı. Maça sanılanın aksine konuk ekip Gaziantep FK müthiş bir tempo ile başladı. Henüz 4. Dakikada Vıctor Hugo ceza alanına girerken kaleci ile karşı karşıya kaldığı mücadelede Dicko’yu kasıtlı bir şekilde biçti. Hem fauldü hem de kırmızı kartlık pozisyona hakem Suat Arslanboğa bu net pozisyonu görmezden gelirken, halen bu ana kadar ne işe yaradığını anlamadığım VAR hakemleri de bu kez de orta hakemi izlemeye çağırmadan pozisyonu es geçerek Trabzonspor’a büyük avantaj sağladılar. Bu dakikadan sonra oyunun seyri de değişti tabii ki,…

Ki bu pozisyon bence haftanın değil bu sezonun en çok tartışılacak ve konuşulacak pozisyonlarından bir olacak…

Trabzonspor 15. Dakikadan sonra oyunun üstünlüğünü ele geçirdi. 19. Dakikada kazanaılan serbest vuruşu çaprazdan kullanan kaptan Abdulkadir, Günay’ın da hatalı bakışları arasında topu ağlara göndermesiyle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Bu hatalı gol kırmızı siyahlı ekibi de biraz demoralize etti.

41. dakikada Nwakaame, faul tartışmaları arasında Djaniny’e uzun top attı, defansı da oyundan düşüren Djaniny bu ikramı gole dönüştürdü. 2-0.

Devrenin sonlarına doğru yaklaşırken Nwakaeme, Djaniny’e 30 metreden nefis pas attı, bu oyuncu Crnellusu’u gördü, onun nefis vuruşu ilk yarı skorunu tayin etti. 3-0..

İkinci yarıya Trabzonspor hiç değişiklik yapmadan girerklen, Erol Bulut Oğuz’un yerine Sagal’la başladı. Trabzon gol arayacak diye beklerken, Gaziantep FK’nın hamleleri başladı. Gaziantep FK tüm riskleri alarak gol aramaya başladı. Üstünlük tamamıyla Gaziantep FK’ya geçti. 62, 63 ve 66. Dakikalarda tehlikeli ataklarımız vardı ve net pozisyonlara girdik. Ancak sonuçsuz kaldı.

69. dakikada Abdullah Avcı Cornellus’u oyundan alarak Denswill’i oyuna aldı. Tehlikeli ataklar yapan rakibinin direncini kırmak isteyen Avcı bu akılcı hamlede başarılı olamadı.

76. dakikada Djaniny, Günay ile karşı karşıya kaldı fakat Günay gole izin vermedi.

İkinci 45 dakika Gaziantep FK’nın üstünlüğü ile geçti, iki şut direkten dönerken sayısız gol fırsatlarından faydalanamadık. İstatistiklere göre top hâkimiyeti Gaziantep FK’daydı. Trabzonspor’un kalesinde en çok şut gördüğü maçtı.

Trabzonspor 4. dakikaya damga vuran kırmızı kart pozisyonu, 44. Dakikada ise penaltı pozisyonunu es geçerek dönen topu kalesinde gören Gaziantep Fk’nın ‘Adalet yoktu’ açıklamaları karşısında belki de haftanın en kötü maçını yöneten Suat Arslanboğa’nın ve VAR hakemlerinin büyük katkısı ile 30 dakikada oynadığı futbol ve iyi oynamadan kazananı oldu ve haftanın en karlı takımı oldu.

Bu maçta pozisyon ürettik ancak gol yollarında çok kısır kaldık, Muhammet yoksa golde yok! Gol yollarında ve orta sahada yetenekli futbolcuklara ihtiyacımız var ! Net

Alt sıralarda puan farkı kapandı kapanacak. Tehlike çanları… Trabzon skoru yeterli gördü ve yüklenmedi… Bu sizleri yanıltmasın sakın…

Ancak Suat Arslanboğa’nın ve VAR hakemlerinin çok kötü yönetimi maça gölge düşürdü.

MHK bu hafta gördüklerini veremeyen ve bi Türkiye’inin vicdanını yaralayan kararları büyük tartışma yaratan Arslanboğa ve VAR hakemleri ile ilgili nasıl bir yaptırım uygulayacak merakla bekliyor olacağım.

Kalın sağlıcakla!