Rusya Ukrayna savasının 13.gününü geride bıraktık. Geride milyonlarca evsiz insan , binlerce ölü ve yıkılan yakılan güzelim bir ülke bırakarak devam eden bir savaş...

Bu savaşın kaybedeni ; ölen askerler ,çocuklar , kadınlar ve Ukrayna halkı. Ama en büyük kaybeden  Putin.

Putin daha önce büyük yıkıma sebep olduğu Çeçenistan, Gürcistan ve Suriye’den sonra Kırım’da yaşadıklarını Ukraynada’da yaşayacağını düşündü. Ukrayna halkı Rus askerlerini çiçeklerle karşılayacaktı. Açıkçası ne Putin nede bu işin analizini yapanlar Rusya nın büyük bir Ukrayna duvarına toslayacagını hesap edemediler. Şimdi olay savaşın dışına çıktı ; artık putin ‘in intikamına dönüşmeye başladı. En korkunç olanıda bu .

Ve bu savaş ne kadar uzun sürerse sürsün artık Rusya bu topraklarda ve Ukrayna halkından hiç bir zaman istediğini alamayacak. Sadece Ukrayna halkımı kendi halkı üzerinde olan bütün sempatisinide kaybetti. Ayrıca konuştuğum Kazaklarda , Özbeklerde , Azeri ve Kırgız larda nefretle bakıyorlar Putin’e.

Diger bir konuda asıl amacı  NATO’yu zayıflatmak olan Putin aksine Ukrayna işgali ile hem NATO ‘yu hem Avrupa yı ilk defa bu kadar birleştirdi. 

2.Dünya savaşından sonra ilk defa yaşanan bu kadar kapsamlı savaşta ; Rusya geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Herşeye rağmen Ukrayna ‘yı yerle bir edecek .
Yada daha sonra şu anda tahakkümü altında olan ülkeleri’de kaybedecek.

Ukrayna ‘lı kadirov bulunurum? 

Bu saatten sonra Rus kontrolünde kim gelirse gelsin Ukrayna ‘nın başına asla sevilmeyecek saygı duyulmayacak. Bu kadar kan’ın gözyaşının üzerine oturmasıda kolay olmayacak.

Dileğim şudurki bu savaşın bir an önce bitmesi ve daha fazla can kaybı yaşanmamasıdır.