Bu hafta kendi evinde Adana Demirspor’u ağırlayan Gaziantep FK maçtan 1-1’lik skorla berabere ayrıldı.

Bu sezon 5 ay’ın ardından nihayet Kalyon stadında maç oynanırken Adana Demirspor taraftarlarının 10 otobüsle gelmesi, Gaziantep FK taraftarlarının da istenilen düzeyde ilgi göstermemesi dikkat çekti. 

Gaziantep FK sezonun ilk iki maçındaki iyi ve dengeli oyununu kaybetmiş görünse de Adana Demirspor gibi bir takımdan alınan bir puan bu haftanın artısı.  Montella her atakta oyuncularına ilerde basması gerektiği yönünde telkinde bulunurken, Erol Bulut’un ise her fırsatta oyuncularına topa basmaları ve sakin oynamaları yönündeki telkinleri iki takım arasındaki oyun farkını ortaya koyuyor. Adana Demir gibi hızlı oyuncuları olan bir takımı durdurmanın yollarından birisi de tempoyu düşürmekti elbette. 

634075b166a97c21c59544e8

Maçın ilk yarısı daha rölantide giderken ikinci yarı gelen Adana Demirspor golü ile hareketlendi. Pekhart’ın yeterince beslenememesi etkisiz kalmasına neden oldu. Gaziantep FK adına en olumlu şey ise Adana Demirspor golü sonrası gösterilen reaksiyon ile beraberliğin sağlanmasıydı.

Teknik anlamda eleştirilerinde, övgülerinde olduğu, eksiklerin de görüldüğü bir maç oldu. 1 puan alınması ise iyi sonuç olarak değerlendirilebilir.